Koraal zoekt een

Begeleider jongeren LVB/MVB - locatie Op de Bies (Waubach)

Dienstverband

20 - 24 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Jeugdzorg
Voor de locatie Waubach - regio Parkstad - zoekt Koraal regio Parkstad een Begeleider voor 20-24 uur per week. Het gaat om een woonvorm voor jongeren in de leeftijd van 6 tot 20 jaar met een matige tot lichte verstandelijke beperking.


Over de functie


Burgemeester Dortantstraat vormt een geschakelde woning met de Herman van de Loopstraat. Het betreft een woonvorm voor jongeren in de leeftijd van 6 tot 20 jaar met een matige tot licht verstandelijke beperking.

In deze woonvorm wordt begeleiding geboden op het gebied van algemene ontwikkeling. Denk hierbij aan het vergroten van hun zelfredzaamheid, het aanleren van sociale vaardigheden, het uitbreiden van sociale contacten en het behouden van stabiliteit in hun gedrag o.a. hechtingsproblematiek, waardoor ontwikkeling op andere gebieden niet belemmerd wordt. Deze vaardigheden worden onder andere gestimuleerd door het bieden van een gestructureerd, stabiel en duidelijk woonklimaat.

Belangrijkste doel binnen de module is de cliënten te begrijpen en hun kwaliteit van leven te vergroten. Hieraan wordt gewerkt door probleemgedrag te zien als symptoom van onderliggende problematiek, welke wordt behandeld middels het behandelplan, signaleringsplan en dagprogramma.

Je kunt ingezet worden tussen 7.00 uur en 22.00 uur en je bent zowel binnen de woning als in de dagbesteding werkzaam. Er wordt gewerkt met een vast basisrooster inclusief de weekenden.

Over de locatie

De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.


Wat bieden wij?


Een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen.
  • Inschaling conform FWG 40 van de CAO Gehandicaptenzorg: min €1.889 en max €2.793 bruto/maand o.b.v. 36 u/w).
  • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Deelname meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden
  • Een jaarcontract, welke bij gebleken geschiktheid en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden kan worden omgezet in onbepaalde tijd.

Wat vragen wij van jou?

  • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante HBO opleiding (bijvoorbeeld SPH of Social Work).
  • Je hebt kennis en ervaring en/of affiniteit met LVB jongeren en de INVRA werkmethodiek.
  • Je kunt cliënten begeleiden aan de hand van vastgestelde zorgplannen.
  • Je kunt zowel zelfstandig alsook in teamverband werken, echter in verband met de kleinschaligheid van de woning ben je altijd zelfstandig werkzaam en dit vindt je dan ook geen probleem.
  • Je stelt je meedenkend op en bent kritisch naar jezelf en anderen. Je deinst niet terug voor onbegrepen gedrag.

Meer informatie


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met de teammanagers van de Zorgmodule Buiten: Marjon Hartkamp, te bereiken via: 06 - 22441513

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Reageren

Heb je interesse in deze vacature? Stuur dan vóór 17 juli 2020 je CV en motivatiebrief.

De gesprekken zullen de laatste week van juli of de eerste week van augustus plaatsvinden.