Daelzicht zoekt een

Begeleider kinderbehandelcentrum 't Steyntje

Dienstverband

18-24 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Heel Sittard Amstenrade

Werkvelden

Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg

Werk jij graag met kinderen en zet je jouw pedagogische kwaliteiten graag in op ons onlangs vernieuwde kinderbehandelcentrum? Wil jij graag aan de slag als begeleider op onze mooie locatie waar alles is gericht op bieden van een behandeling en een  fijne dag invulling  voor de kinderen die ons bezoeken?

Voor kinderbehandelcentrum ’t Steyntje in Stein zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega voor de vacature:

Begeleider kinderbehandelcentrum
Stein, 18-24 uur per week

Zo ziet jouw baan eruit
Als begeleider A ondersteun en begeleid je de kinderen, zowel individueel als in groepsverband. Ondersteuningsvragen die beschreven staan in het ondersteuningsplan zijn leidend. Naast het begeleiden van de kinderen werk je intensief samen met ouders, hun sociale netwerk en andere betrokkenen. Ook fungeer je als contactpersoon, coördineer je het dagprogramma en stem je dit af met je collega’s. Als begeleider ben je iemand die zelfstandig initiatieven durft te nemen om kwalitatief de juiste zorg te bieden. Je neemt de informatie in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) van het kind als uitgangspunt en zorgt dat er ook volgens de juiste methodieken wordt gehandeld. Je ondersteunt de Netwerkcoach bij de uitvoering van de ondersteuningsplannen van de kinderen.

Locatieprofiel
Binnen KDC ’t Steyntje wordt behandeling en begeleiding  geboden aan kinderen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Daarnaast is er veelal ook sprake van gedragsproblematiek.   De meeste kinderen die ‘t Steyntje bezoeken zijn in de leeftijd van 2 tot 7 jaar. Binnen ’t Steyntje wordt de nadruk gelegd op ontwikkelingskansen, het versterken van de sociale redzaamheid en op integratie in de samenleving. Daarbij worden de talenten en mogelijkheden van het kind en het netwerk benut. Hierbij is het uitgangspunt dat de kinderen doorstromen naar de best passende vorm van, zo regulier mogelijk, onderwijs of dagbesteding. Vanuit ‘t Steyntje wordt ook samengewerkt met de Parkschool in Sittard waar onze medewerkers individuele ondersteuning bieden tijdens de lesdagen.

Op ‘t Steyntje werkt een enthousiast en ervaren team dat elke keer weer de uitdaging aan gaat om de juiste ondersteuning aan kind en gezin te bieden. Naast behandeling bieden we ook begeleiding in de vorm van verlengde dagopvang op zaterdag, woensdagmiddag en in schoolvakanties.

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 Cao Gehandicaptenzorg;
  • Een vast dienstverband voor 18 tot 24 uur per week met een proeftijd van twee maanden;
  • Je wordt ingezet op diensten van maandag t/m zaterdag
  • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep te kunnen werken.

Herken jij jezelf hierin?
Jij bent een fijne collega en iemand waar kinderen naar uitkijken om weer te zien! Met jouw uitstekende inlevingsvermogen voel jij kinderen en hun ouders goed aan. Verder heb je:

  • Een mbo-diploma voor een sociaal-agogische opleiding op niveau MBO 4, of een Hbo diploma voor SPH of Pedagogiek.
  • Je hebt affiniteit en ervaring met kinderen met een ontwikkelingsachterstand en gedrag
  • Je stelt je flexibel op en beschikt over een groot empathisch vermogen. Je kunt je begeleiding afstemmen op hetgeen het kind nodig heeft.
  • Je hebt pedagogische kennis, specifiek over de ontwikkelingsfases van een kind.
  • Je communiceert gemakkelijk met ouders, kinderen en collega’s, je hebt ervaring met ouderbegeleiding

Dit is Daelzicht
Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Belangstelling en solliciteren
Enthousiast geworden over deze vacature? Reageren kan uiterlijk tot en met dinsdag 19 januari 2021. Voor meer informatie kun je terecht bij Petra Penders, coördinerend begeleider, via 0646873604 of Veerle Dreesen-van de Wal,  coördinerend begeleider, via 0614168550.

Gesprekken worden gepland op 25 januari 2021.
 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid. Als de functie wordt vervuld door een medewerker die al een vast dienstverband heeft bij Daelzicht, blijft dat dienstverband gehandhaafd.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform ons Werving- en Selectiebeleid voorrang in het plaatsingsproces.