Koraal zoekt een

Begeleider - locatie Op de Bies - doelgroep EVB/MVB

Dienstverband

11 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor Op de Bies in Landgraaf zoeken we een Begeleider voor 11 u/w. Het is mogelijk om de uren uit te breiden binnen de Flex tot max. 24 u/w. Je gaat aan de slag in de woning Hereweg 165, met de doelgroep Ernstig tot Matig Verstandelijk Beperkt.

Over de functie

Hereweg 165 is een woning gelegen op het terrein van Op de Bies in Landgraaf. Hier verblijven 11 cliënten, 10 cliënten die ouder wordend zijn en 1 jong volwassen cliënt. De cliënten hebben een ernstige of matige verstandelijke beperking waardoor ze niet meer thuis kunnen wonen. Ze hebben behoefte aan een sfeervol en veilig leefklimaat. De activiteiten worden afgestemd op hun leeftijd.

Wat ga je doen?

Als Begeleider bied je onze cliënten begeleiding, verzorging en ondersteuning bij het leren omgaan met het ouder worden. Je houdt hierbij rekening met het emotionele ontwikkelingsniveau van onze cliënten en de daarbij behorende problematieken. Belangrijk is dat je helpt hun vaardigheden zoveel als mogelijk in stand te houden en dat je, waar nodig, ondersteuning biedt in het proces van achteruitgang. Je werkt mee aan het creëren van een herkenbare, duidelijke en veilige leefomgeving in een gemoedelijke en huiselijke sfeer.

Je biedt ook begeleiding en ondersteuning bij de sociale vaardigheden, door het bieden van een leuke vrijetijdsbesteding in de vorm van clubjes en activiteiten. Maar ook door het onderhouden van contacten met de familie.

De jong volwassen cliënt heeft zijn eigen begeleidingsstijl. Het is steeds opnieuw bekijken hoe deze behoefte past bij de behoefte van de oudere cliënten.

Je kunt ingezet worden van maandag tot en met zondag tussen 7.00 uur en 22.00 uur. Er wordt gewerkt volgens een basisrooster.

Over de locatie

De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.

Wat bieden wij?
 • Een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen;
 • Inschaling conform functiegroep 40 van de cao gehandicaptenzorg. Minimaal € 1.963,- en maximaal € 2.902,- bruto per maand (Op basis van 36 uur per week);
 • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33% ;
 • Deelname meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden;
 • Een contract in eerste instantie vanaf 1 juli 2020 tot 26 februari 2021 een verlenging behoort tot de mogelijkheden.
 • Mogelijkheid tot uitbreiding/ aanvulling contracturen binnen de flexibele schil tot max 24 uur is bespreekbaar.
 • Ingangsdatum 1 juli 2020
Wat vragen wij van jou?
 • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op niveau 4 (bijvoorbeeld MMZ of Verpleegkunde);
 • Je hebt affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie inclusief verzorging van cliënten;
 • Je kunt zelfstandig en in teamverband goed functioneren;
 • Je kunt adequaat reageren in het geval van een complexe en/of een crisis situatie;
 • Je bent in staat en bereid tot het geven en ontvangen van (kritische) feedback op zowel eigen handelen als processen;
 • Je bent een doorzetter en stressbestendig;
 • Je kunt vaardigheden in stand houden en wanneer nodig ondersteunen in het proces van achteruitgang;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.
Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Inge Visser, junior teamleider. Bereikbaar via telefoonnummer: 06-34 96 26 39 (werkdagen maandag tot en met donderdag)

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Reageren

Wil je deel uitmaken van ons team? Stuur ons dan je CV en motivatie zo snel mogelijk, maar vóór 6 augustus a.s.!