Koraal zoekt een

Begeleider - locatie Op de Bies - flexibele schil LVB/MVB

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
"Begeleiding bieden met de handen op de rug"

Voor Op de Bies in Landgraaf zoeken we een enthousiaste Begeleider (uren in overleg). Je gaat deel uitmaken van de flexibele schil voor de Zorgmodule Buiten.

Over de functie

Als Begeleider van de flexibele schil kun je ingezet worden op alle woongroepen en de dagbesteding binnen de Zorgmodule Buiten. De woningen bevinden zich op locaties in Waubach, Landgraaf, Kerkrade, Simpelveld en Hoensbroek. De leeftijden van de cliënten lopen uiteen van 18 - 80 jaar oud. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze een lichte tot matige verstandelijke beperking hebben en grotendeels zelfstandig wonen. De accentverschillen binnen de groepen liggen in de individuele zorgvraag van de cliënten, alsook in de mate van begeleiding. De jongeren met een licht verstandelijke beperking willen groeien naar zelfstandig wonen, jij helpt ze daarbij. Je leert ze bijvoorbeeld hoe je om moet gaan met een budget, hoe je kookt maar ook hoe je relaties aangaat en onderhoudt. De oudere cliënten help je door het in stand houden van bepaalde vaardigheden zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Begeleiden gebeurt "met de handen op de rug", je laat de cliënt zoveel mogelijk zelf ervaren en ontdekken. Als Begeleider betekent dat soms dat je je eigen overtuiging aan de kant moet zetten en de cliënt zelf zijn weg laat kiezen (binnen veilige grenzen).

De cliënten bezoeken overdag school of dagbesteding. Wij bieden een pedagogisch klimaat waarin het accent ligt op begeleiding en ondersteuning naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid. Er wordt gedacht en gehandeld vanuit de leermethodiek "Op Eigen Benen", en gebruik gemaakt van het instrument INVRA.

Als je deel uitmaakt van de flexibele schil is 75% van je uren op voorhand al bekend. Je vangt verlof, vakanties en vrije dagen van de vaste medewerkers op. De overige 25% doet zich ad hoc voor, bijvoorbeeld ingeval van ziekte. Op deze diensten kan ingetekend worden. Slaapdiensten kunnen deel uitmaken van het rooster.

Over de locatie

Koraal regio Parkstad locatie Op de Bies biedt advies en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking in de regio Parkstad en de aangrenzende gemeenten. Hierbij gaat Op de Bies ervan uit dat alle mensen verschillend zijn en dat ieder mens zelf, met zijn mogelijkheden en beperkingen, invulling wil geven aan zijn eigen leven: kansen scheppen en deze benutten. Op de Bies kent verschillende vormen van ondersteuning.

Wat bieden wij?
 • Een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen;
 • Inschaling conform functiegroep 40 van de Cao Gehandicaptenzorg. Minimaal € 1.898,- en maximaal € 2.807,- bruto per maand (Op basis van 36 uur per week);
 • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 7,05%;
 • Meer informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden binnen Koraal tref je aan via de bijgevoegde link: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden ;
 • Een contract voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging.
Wat vragen wij van jou?
 • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op minimaal niveau 4;
 • Je hebt affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking;
 • Je hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie;
 • Je kunt zelfstandig maar ook in teamverband goed functioneren;
 • Je kunt adequaat reageren in het geval van een complexe en/of een crisissituatie;
 • Je bent in staat en bereid tot het geven en ontvangen van (kritische) feedback op zowel eigen handelen als processen;
 • Je bent een doorzetter, stressbestendig en vindt het geen probleem om ingezet te worden op verschillende groepen zonder deel uit te maken van deze groepen
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.
Meer informatie

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan telefonisch contact op met Vanessa Bremen, teammanager; 06- 517 908 49 of Germy Vliegen, teammanager; 06- 225 007 32.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Reageren

Interesse in deze vacature? Reageer dan nu en stuur ons je CV en motivatie!