Koraal zoekt een

Begeleider - locatie Op de Bies - Module Kerkrade

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor een van onze buitenlocaties in Kerkrade zoekt Op de Bies een Begeleider (24 u/w). We zijn op zoek naar een collega die samen met ons verdere invulling wil geven aan het werken volgens autisme en gedrag met als onderlegger de werkmethodiek: "Ervaar het maar," en vanuit de ervaringsordeningen, waarbij de ervaring en de beleving van de cliënten centraal staat. Naast deze methodieken staat bovenaan dat jij jezelf kunt zijn in het contact met de cliënten en hun netwerk.

Over de functie

Binnen de woning aan de Lochtmanstraat 10 in Kerkrade wonen acht cliënten. De bewoners, in de leeftijd van 30 tot 50 jaar, hebben allen een ernstige tot diepe verstandelijke beperking, autisme komt ook voor. De begeleiders bieden volledige ondersteuning aan de bewoners. De nadruk in de begeleiding ligt op verzorging en sfeer. Bij enkele cliënten kunnen we spreken van een zeer complexe zorgvraag. De verzorging ligt binnen deze woning meer op het individu dan op het groepsproces. Het in stand houden van de vaardigheden die het individu beheerst is erg belangrijk. Daarnaast heeft een van de cliënten een Meerzorg-toeslag.

Over de locatie

De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden en/of thuiszorg.

Wat vragen wij van jou?
 • Je bent in het bezit van relevant diploma op minimaal niveau 4. (bijvoorbeeld verpleegkundige, SPW, MMZ);
 • Je hebt een duidelijke visie op zorg aan mensen met een ernstig en matige verstandelijke beperking en omgaan met ASS;
 • Je bent een enthousiaste persoonlijkheid die open staat voor nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg en je vind het een uitdaging deze nieuwe ontwikkelingen toe te passen in de praktijk;
 • Je stelt je meedenkend op en bent kritisch naar jezelf en durft dit naar anderen ook te zijn;
 • Je weet om te gaan met verschillende vormen van (fysieke) agressie en hier ook naar te handelen;
 • Je kunt dan ook adequaat reageren in het geval van een complexe en/of een crisissituatie;
 • Je bent sterk in bejegening en communicatie waardoor je indien nodig situaties kunt de-escaleren;
 • Je hebt het vermogen om grenzen te stellen bij grensoverschrijdend gedrag;
 • Je weet signalering- en/of behandelplannen te interpreteren en toe te passen;
 • Je bent in staat en bereid tot het geven en ontvangen van (kritische) feedback op zowel eigen handelen als processen;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.
Je kunt ingezet worden van maandag tot en met zondag tussen 7.00 uur en 22.00 uur. Er wordt gewerkt volgens een basis rooster.

Wat bieden wij?


Een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen;
 • Begeleiders worden ingeschaald conform functiegroep 40 van de cao gehandicaptenzorg; Minimaal € 1.963,- en maximaal € 2.902,- bruto per maand (Op basis van 36 uur per week.)
 • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Deelname meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden;
 • Het dienstverband wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van één jaar, dat bij wederzijdse tevredenheid en gelijkblijvende omstandigheden omgezet kan worden naar onbepaalde tijd.
Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met de vervangende teamleider van module Kerkrade (Germy Vliegen), via de receptie: 045-5339900.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent gedrag te overleggen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Reageren

Wil je deel uitmaken van ons team? Stuur ons dan je CV en motivatie voor 1 oktober 2020.