Koraal zoekt een

Begeleider - locatie St Anna - LVB met gedrag

Dienstverband

8 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
"Omdat iedereen anders is"

Bij St. Anna in Heel zoeken we Begeleiders voor de doelgroep LVB met gedrag (8 - 32 u/w). Je kunt kiezen voor een vaste plek in een kernteam of voor de afwisseling binnen de doelgroepflex.

Over de functie

Voor onze kernteams en onze doelgroepflex binnen de doelgroep LVB (LVB+) met gedrag zoeken wij meerdere (junior) begeleiders die voor onbepaalde tijd aan de slag kunnen. Binnen een kernteam werk je op een vaste plek in een basisrooster. Kies je voor de doelgroepflex, dan ben je gekoppeld aan een aantal teams binnen de LVB+ en kun je je zelf ook op diensten inschrijven.

Mensen met een licht verstandelijke beperking hebben een IQ tussen de 50 en 75. Ze kunnen veel, maar vinden het soms moeilijk om dingen te begrijpen. Sommigen maken moeilijk contact met anderen. Sommige mensen met een licht verstandelijke beperking hebben gedragsproblemen of een psychische aandoening. Deze cliënten willen zo zelfstandig mogelijk leven. Als Begeleider doe je er alles aan om dat voor elkaar te krijgen. Je kijkt naar wat wel kan, waar ze aanleg voor hebben en wat de talenten zijn.

In de rol van begeleider kijk je naar het gedrag en ben je nieuwsgierig naar de mens achter het gedrag. Jouw rol als begeleider is uniek, net als de cliënten waarmee je werkt. Vanuit je deskundigheid weet je precies hoe je de cliënten moet benaderen, hoe je ze aan het lachen kunt maken, hoe je ze kunt laten groeien. In ieder geval verlies je de behoefte van de cliënten nooit uit het oog en zorg je voor een vertrouwde woon- of werkomgeving. Je zorgt ervoor dat de cliënt zelf de regie kan houden.

Over de locatie

De Koraal-locatie St. Anna in Heel is, naast Op de Bies en Maasveld, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.Wat vragen wij van jou?
 • Je hebt een diploma MBO Verpleegkunde, Verzorgende IG of Medewerker Maatschappelijk Zorg of vanuit Belgie: een diploma Jeugd- en Gehandicaptenzorg, zorgkundige of gegradueerde in de orthopedagogie;
 • Je hebt bij voorkeur (stage)-ervaring met deze doelgroep
 • Je blijft betrokken en aanwezig voor de cliënt, ook bij confronterend gedrag en zelfs als dit gedrag niet strookt met je eigen normen en waarden.
 • Je hebt het nodige zelfinzicht en bent je ervan bewust hoe cliënten kunnen reageren op jouw handelen.
Wat bieden we jou?
 • Jouw salaris is afhankelijk van je opleiding en toekomstige functie en is gebaseerd op FWG 35 of 40:
  • Voor FWG 35 is dit minimaal €1800 en maximaal €2675 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring
  • Voor FWG 40 is dit minimaal €1898 en maximaal €2807 bruto gebaseerd op een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring
 • Je krijgt gelijk een vast contract aangeboden.
 • Er zijn meerdere mogelijkheden tussen 8 en 32 uur per week.
 • Als je een opleidingswens hebt zijn hiervoor mogelijkheden.
 • We bieden je sowieso een opleidingspakket met alle relevante trainingen voor het werken met complexe doelgroepen.
 • Je krijgt bij de start in je nieuwe baan een buddy om er voor te zorgen dat je goed wordt ingewerkt.
 • Wanneer de functie wordt uitgebreid met een passend aandachtsgebied, kun je mogelijk doorstromen naar een volgende functieschaal.
Reageren

Wil je deel uitmaken van ons team? Dan ontvangen we graag je CV en motivatie.