Koraal zoekt een

Begeleider LVB/MVB jongvolwassenen - Op de Bies

Dienstverband

28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Op de Bies zoekt voor een buitenlocatie in Hoensbroek een Begeleider. Er wonen in deze woonvorm (jong)volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. De bewoners willen graag leren om zo zelfstandig als mogelijk is, hun leven te leiden. Als Begeleider help je ze daarbij.
De vacature staat open voor 24-26 max 28 uur per week. Meer uren zijn in overleg mogelijk binnen de Flex module.


Over de functie

Akkerweide 80 is een woonvorm waarin door begeleiders ondersteuning op velerlei gebied wordt geboden aan ( jong)volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Deze woning is geschikt voor cliënten die al enige ervaring hebben opgedaan in een meer begeleide woonvorm en nu een volgende stap in hun ontwikkeling naar een zelfstandigere woonvorm maken. De nadruk ligt vooral op de zelfstandigheid en ontwikkeling van het individu en minder op een groepsproces.

Zelfrespect, zelfwaardering, uiting geven aan creativiteit, het dragen van verantwoordelijkheid zijn waarden die nodig zijn om enerzijds sturing te geven aan het leven maar anderzijds ook waarden die het leven nou juist de moeite waard maken. In deze visie gaan we uit van zelfregulatie en niet in het overnemen van zorg.

(Jong)Volwassenen hebben recht op een genormaliseerde woonvorm waarbij ondersteuning/instandhouding en/of uitbreiding van hun autonomie het doel is. De individuele vraag van de (jong) volwassen is hierbij het uitgangspunt. Een gedeelde verantwoordelijkheid met ouders en/of wettelijk vertegenwoordigers is van groot belang.

Buiten het werken op de woonvorm, biedt je ook begeleiding in de dagbesteding.

Wat bieden wij?
  • Een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen. Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie;
  • De functie van Begeleider is ingedeeld in FWG 40 (min €2.236,- en max €3.154,- bruto/maand (op basis van 36 u/w);
  • Deelname meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden;
  • Voldoe je aan de criteria, dan start je in principe met een dienstverband voor onbepaalde tijd. Andere opties in onderling overleg en afhankelijk van opleiding en ervaring.
Wat vragen wij van jou?
  • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op niveau 4 (bijvoorbeeld MMZ of SPW);
  • Je hebt kennis en ervaring en/of affiniteit met betrekking de INVRA werkmethodiek en mensen met een (licht) verstandelijke beperking;
  • Je kunt cliënten begeleiden aan de hand van vastgestelde zorgplannen;
  • Je kunt zowel zelfstandig alsook in teamverband werken, echter in verband met de kleinschaligheid van de woning ben je altijd zelfstandig werkzaam en dit vindt je dan ook geen probleem.
  • Je stelt je meedenkend op en bent kritisch naar jezelf en anderen. Je deinst niet terug voor onbegrepen gedrag.
Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met de teammanager van de zorgmodule; Inge Jeha 06-34962639

Reageren

Heb je interesse? Stuur ons dan je CV en motivatie vóór 15 augustus door het sollicitatieformulier in te vullen.