Koraal zoekt een

Begeleider LVB - St. Anna te Heel

Dienstverband

24 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor de woonvorm Julianastraat - Zorgmodule Buitenwoningen - in Heel, zoeken we een enthousiaste begeleider (32 uur/week) voor onze (jong)volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking. Ben jij in staat om makkelijk te switchen tussen de verschillende rollen en begeleidingsstijlen, die kenmerkend zijn voor deze dynamische doelgroep? Kun jij snel schakelen tussen je rol als begeleider naar de rol van opvoeder, coach en vraagbaak?

Over de functie
Binnen de woonvorm Julianastraat in Heel bieden wij groepsbegeleiding. Je begeleidt de bewoners door de dag heen, waarbij de focus ligt op het vergroten van zelfstandigheid en het behouden van verworven zelfstandigheid. Belangrijk daarbij is het samen creëren van een prettig leefklimaat. Om dit goed te kunnen uitvoeren, hebben onze bewoners baat bij een gestructureerde daginvulling. Er wordt gewerkt aan individuele doelen, maar ook groepsdoelen. Inspelen op een positieve groepsdynamiek is daarbij heel belangrijk.

Samen met collega’s weet je een veilige omgeving te creëren waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf mag zijn. In je werk stem je continu af op de behoefte van de bewoners en hun omgeving. Je beweegt mee wanneer dit nodig is en tegelijkertijd bied je kaders. Je bent als het ware opvoeder, coach en vraagbaak, verzorger en de arm om de schouder.

Over het team
Wij zijn een enthousiast en gedreven team met passie voor onze bewoners en vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Collegialiteit, humor en een goede sfeer staan daarom hoog in het vaandel. Er is ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wij zorgen niet alleen voor onze bewoners, maar hebben ook aandacht voor elkaar.

Vanuit de bewoner

“We vinden het prettig als je gezellig aanwezig, duidelijk en voorspelbaar bent. Daarbij hebben we het ook nodig dat je individuele gesprekken met ons voert en ons helpt in het maken van keuzes die ons helpen bij het vergroten van onze zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Het is belangrijk dat jij als begeleider mij goed kunt ‘zien’.”

"Ook vinden we het fijn dat je rust bewaart en uitstraalt, wanneer dit nodig is. Wij zoeken een gezellige begeleider die een spelletje met ons speelt, maar ons ook remt als we druk zijn. Duidelijk praten is dan heel belangrijk."

Over de Julianastraat
Op de woonvorm Julianastraat wonen jong(volwassenen) in de leeftijd van 17 t/m 40 jaar met een licht tot matig verstandelijke beperking. Het zijn 2 geschakelde woongroepen. Voor beide groepen geldt dat er wordt gewerkt aan zoveel mogelijk zelfstandigheid en daarnaast om de verworven vaardigheden zo veel mogelijk te behouden. Belangrijk is een gezellige sfeer samen creëren.

What's in it for you?
Waarom is het leuk om hier te werken? Omdat iedere dag weer nieuwe uitdagingen en kansen brengt om op positieve wijze samen verder te ontwikkelen met de bewoners en je collega’s! Je komt in een gezellig en opbouwend team waar jij jezelf mag zijn. Onze bewoners genieten van jouw aandacht en aanwezigheid. Ze kijken ernaar uit om je te leren kennen!

Wij bieden:
 • Salaris: inschaling conform FWG 40 van de CAO Gehandicaptenzorg: min €2.617 en max €3.535 bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • Goede arbeidsvoorwaarden: een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering (8,33%), goede pensioenregeling en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Contract: direct een contract voor onbepaalde tijd.
  Gedurende een langere periode wordt je ingezet binnen team Julianastraat in Heel. Hierna wordt met jou besproken welke (andere) werkplek binnen St. Anna (regio Noord-Midden Limburg) voor jou passend is.
 • Uren: in onderling overleg. Deze functie is in eerste instantie voor 32 uur.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.
 • Ontwikkeling: persoonlijke ontwikkeling van medewerkers vinden wij belangrijk. Wij bieden de mogelijkheid te leren en je verder te ontwikkelen, o.a. door vaste scholing als BHV, DDG en medicatie.

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste en betrokken collega! Een teamplayer en échte duizendpoot! Jij bent in staat om individuele begeleiding bieden zonder het totaaloverzicht te verliezen. Wil jij samen met ons werken aan een goed leven voor onze bewoners? Iemand waar ze op kunnen vertrouwen en waarbij ze zich veilig en geborgen voelen. Je bent respectvol naar anderen en je hebt een groot empathisch vermogen. Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en dat je niet terugschrikt van verbale agressie. Bij onvoorziene situaties, blijf je rustig en ben je creatief in het vinden van oplossingen. Je kunt daarbij door gedrag heen kijken en herkent de vraag achter de vraag.

Je hebt een proactieve houding, durft je visie uit te spreken en kritisch naar jezelf en collega's te kijken. Opbouwende feedback ontvangen wij graag!

Daarnaast...
 • Ben je in het bezit van een afgeronde MBO 4 opleiding (bijvoorbeeld MMZ of Verpleegkunde) of een HBO opleiding richting Pedagogiek of Social Work.
 • Heb je affiniteit met mensen met een (licht/matig) verstandelijke beperking.
 • Je bent flexibel, onregelmatig werken schrikt jou niet af. Slaapdiensten behoren tot de mogelijkheid.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs en eigen vervoer.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Guy Calis (teamleider Julianastraat) via 06-13546086.

Reageren
Interesse in deze leuke functie? Wij ontvangen graag je CV en motivatie.