Kempenhaeghe zoekt een

Begeleider MCG Jongeren groep; Appelvinkstraat 5-7

Dienstverband

18 - 30 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Sterksel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

“Mag ik bij jou buiten de lijntjes kleuren, of zorg je dat ik binnen het kader blijf?"

Hoe ziet jouw werkdag eruit
Als begeleider op de Appelvinkstraat werk je vanuit een huiselijke sfeer, waarbij onze cliënten duidelijke kaders nodig hebben. Daarbinnen ontdek je zelf wat de behoeften/wensen van de bewoners zijn. Je biedt vanuit rust en ruimte eigen regie aan de cliënten om ze zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Je kijkt, luistert naar de bewoner en stemt daar je zorg op af.
Het welbevinden van de bewoner staat voorop, we willen ze zo veel mogelijk aan laten sluiten bij de maatschappij. Daarbij vinden we het belangrijk dat we met z’n allen kritisch blijven kijken naar de signalen van onze bewoners en ook hier blijft de aandacht voor het lichamelijk welbevinden en de epilepsie altijd voorop staan.

Over de afdeling
We wonen hier met 12 jongeren (18-40 jaar, we hebben allemaal een ernstige verstandelijke beperking en niet instelbare epilepsie. Zelf doen staat zeker in ons woordenboek, we willen dan ook niet betutteld worden… We streven er naar om de zelfredzaamheid zo groot mogelijk te houden, alsmede de eigen regie.
Het is een gezellige boel, waarbij soms net als thuis emoties en gedrag oplopen, dit dient gesignaleerd te worden en daarop dienen ook passende interventies te worden toegepast.
We werken met een jong en enthousiast team wat nieuwsgierig is naar ontwikkelingen op het gebied van epilepsie, syndromen en gedragsaspecten, er is binnen de afdeling veel ruimte voor ontwikkeling. Het team werkt vanuit een leerklimaat, je hoeft het nog niet te kunnen, we leren samen en met elkaar. Dit wordt mede vormgegeven door jaarlijks een aantal stagiaires, een BBL leerling en interne opscholingstrajecten binnen dit team.

Wat breng jij mee
Onze cliënten vinden het fijn wanneer je een zorgzame professional bent die duidelijk kan zijn op momenten dat het nodig is, iemand die aanvoelt wat de cliënt en/of de groep nodig heeft. Als het ‘even niet lekker gaat’ met een cliënt is het voor jou een uitdaging om te onderzoeken waar de oorzaak ligt, zodat je je begeleiding daarop kan afstemmen. Daarentegen, gaat het heel goed met een cliënt, dan vieren we die momenten en halen daar onze inspiratie om nog beter te worden uit.

Met een achtergrond binnen zorg & welzijn kom je een heel eind, een diploma is daarbij zeker ondersteunend. De zorg die we bieden is vrij specifiek en vanuit ons leerklimaat; je hoeft het nog niet te kunnen, weten we dat je binnen deze setting de ruimte nodig hebt om je te ontwikkelen.
We werken intensief samen met dagbesteding en met ouders/verzorgers om voor een cliënt een zo’n optimaal leefklimaat te creëren, daarbij helpt het wanneer je open en enthousiast bent in je werk.

Wat bieden wij jou
Het gaat in eerste instantie om een zwangerschapsverlof vervanging, vandaar een tijdelijk dienstverband. Echter zijn wij ons bewust van de ontwikkelingen binnen de zorg en zien zeker mogelijkheden om dit vervolgens om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.
Uren in overleg, wij denken aan 18-30 uren per week; de dienstenstructuur is vormgegeven op basis van 7-8 uur diensten.
Cao Ziekenhuizen, salaris in FWG 40, maximaal € 3.160 bruto bij een fulltime dienstverband. 
Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag, beide structureel van 8,33%.
Een uitgebreid meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, denk aan de aanschaf van een mobiele telefoon of lidmaatschap van de sportschool.
Volop (door)groeimogelijkheden.
Bij Kempenhaeghe hoef je geen specialist te zijn, om er een te worden. Daar helpen wij je mee!

Informatie en sollicitatie
We zien je reactie graag vóór 31 maart a.s. via bijgaande link tegemoet.

Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Wendy Beerten, clustermanager, via M. 06-20050623.

Heb je nog vragen, bel of app me dan gerust!
Chantal Simar, recruiter
M. 06-51142379
E. simarc@kempenhaeghe.nl

Bereikbaarheid: 15 min. vanaf Weert, dus ook goed bereikbaar vanuit Limburg.