Kempenhaeghe zoekt een

Begeleider met opleiding HBO Associate Degree (Zorg en Technologie)

Dienstverband

minimaal 24 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Sterksel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Begeleider met opleiding Hbo Associate degree (Zorg en Technologie), minimaal 24 uur per week, start per 1 september 2022).

Beste begeleider complex gedrag, “Houd jij van uitdaging en kijk jij mee naar de toekomst waarin Zorg, Welzijn en Technologie elkaar verbinden?”

Hoe ziet jouw werkdag eruit
Als begeleider sta je stevig in je schoenen en creëer je een overzichtelijke, veilige en voorspelbare omgeving. Je hebt steeds oog voor, kijkt mee en anticipeert en voert de zorg uit die de bewoners nodig hebben. Hierbij is het opbouwen van een vertrouwensband met bewoner en wettelijk vertegenwoordiger een belangrijke pijler. Je motiveert en stimuleert de bewoners zoveel mogelijk naar behoud en uitbreiden van eigen regie, waarbij meebewegen met het gedrag je tweede natuur is. Daarnaast vervul je een belangrijke rol in het coachen en begeleiding bieden aan je collega’s op het behalen van de doelen van de bewoner. Tevens heb je een groot aandeel in het teamproces, en heb je extra taken die bij je passen en afgestemd zijn op je kwaliteiten en interesses. Dit doe je in nauwe samenwerking met je collega’s. Tenslotte vervult het Cluster Berkenlaan-Sparrenlaan Z1 een crisisfunctie gericht op gedrag binnen Kempenhaeghe.

Over de opleiding Zorg en Technologie
De doelgroep binnen Kempenhaeghe verandert, waarbij we vanuit behandeling, onderzoek en begeleiding meer een beroep doen op nieuwe technologieën. Mede door de inzet van deze technologieën kunnen we kwaliteit en continuïteit blijvend waarborgen bij een veranderende doelgroep. Gelukkig groeien de technologische mogelijkheden met de dag, dit roept ook vragen over de toekomst op. Tijdens de opleiding leer je om anders naar zorgprocessen te kijken en bij te dragen aan de verdere innovatie van zorg. Hierbij horen competenties zoals het realiseren van acceptatie van technologie en juist gebruik daarvan. Bij nieuwe innovaties kijk jij vooruit hoe deze het leven van alle dag van onze cliënten beter/mooier kan maken. De cliënt en niet de technologie staat hierbij ten alle tijden centraal!  Je werkt minimaal 20 uur in de praktijk en je volgt daarnaast drie dagdelen het onderwijs van de opleiding Zorg en Technologie  bij  Fontys Hogescholen te Eindhoven, (vooralsnog maandag middag tot maandag avond fysiek en dinsdag online, maar dit kan nog wijzigen).

Over cluster complex gedrag
Binnen cluster complex gedrag wonen in totaal 32 cliënten in groepswoningen en appartementen.  Daarnaast wordt aan ongeveer 30 cliënten dagbesteding geboden en is er plaats voor crisisopvang voor complex gedrag.
De zorgvragen variëren per woning omdat de bewoners een lichte tot zeer ernstige verstandelijke beperking of NAH hebben in combinatie met een complexe vorm van epilepsie en daarnaast bijkomende problematiek.
De woongroepen hebben zowel een gesloten als open karakter. Bewoners nemen individueel of in kleine groepen deel aan de dagbesteding of (aangepast) werk. Een gestructureerde en duidelijke aanpak, communicatie op maat en een evenwichtig dagprogramma zijn essentieel voor het welbevinden van de doelgroep.
Een deel van de bewoners ontvangt meerzorg, waardoor zij extra begeleiding krijgen en er extra aandacht is voor de individuele zorgvraag. Dit maakt dat er veel kan worden gewerkt aan het behalen van doelen voor de bewoners en het bieden van kwalitatief goede zorg.


Wat breng je mee
•    Je hebt een beroepsopleiding richting V&V of SAW, minimaal niveau 4. Omdat de opleiding nieuw is, zoeken we collega’s die in werkzaam zijn in de directe zorg of hierin hebben gewerkt;
•    Je bent open, enthousiast, flexibel en collegiaal en hebt een warm hart voor onze bewoners;
•    Je bent een zorgprofessional die stevig in zijn schoenen staat en consequent is.  Je beschikt over zelfreflectie, kunt je grenzen aangeven en bent leergierig van aard;
•    Je vindt het fijn om onderdeel te zijn van een team maar neemt ook zelfstandig beslissingen als de situatie daarom vraagt. Samen met je collega’s creëer je een huiselijke sfeer waarin duidelijkheid en veiligheid geboden wordt;
•    Binnen het team draag je bij aan open communicatie. Jij kunt makkelijk feedback geven en ontvangen;
•    Teamprocessen en extra taken vind je interessant en een uitdaging om deze samen met het team vorm te geven;
•    Een flinke dosis humor.

Wat bieden wij
•    Contract in overleg
•    Arbeidsduur per week minimaal 24 uren exclusief opleidingsuren;
•    Cao Ziekenhuizen, salaris FWG 45, maximaal € 3.468 bruto per maand bij een fulltime aanstelling;
•    Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag, beide structureel 8,33%;
•    Opleiding HBO Associate degree met vergoeding voor collegegeld en leermiddelen, start per 01-09-2022;
•    Bij Kempenhaeghe hoef je geen specialist te zijn, om er een te worden. Daar helpen wij je mee!

Informatie en sollicitatie
Meer informatie over de opleiding bij Fontys vind je via bijgaande link Zorg en Technologie, 2 jarig duaal programma Eindhoven | Fontys of neem contact op met Joost Marx via T. 088-5077022

Voor meer informatie over de functie neem je contact op met Gerard van Cranenbroek, clustermanager, via M. 06-82503023.

Interesse? Top! Solliciteer dan via bijgaande link.

Heb je nog vragen, bel of app me dan gerust!
Chantal Simar, recruiter
M. 06-51142379
E. simarc@kempenhaeghe.nl

Locatie: Sterksel

 

Bereikbaarheid: 15 min. achter Weert, dus ook goed bereikbaar vanuit Limburg.