Koraal zoekt een

Begeleider MVB/EVB - Op de Bies Landgraaf

Dienstverband

28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor een van de buitenwoningen van Op de Bies in Simpelveld zoeken we een Begeleider (28 uur per week. Meer of minder uren in overleg). De bewoners behoren tot de doelgroep MVB/EVB.

Wat maakt deze baan zo leuk? De afwisseling tussen dagbesteding en wonen. Samen met de bewoners klusjes doen, knutselen en zorgen voor een gezellige en huiselijke sfeer. Je krijgt de ruimte om te bouwen en ontwikkelen binnen deze groep en het team. Kom jij deel uitmaken van ons hechte team?

Over de functie

De woning op de Kloosterstraat biedt veel ruimte en licht en er heerst een fijne, open sfeer. Als Begeleider begin je alleen op de groep en help je de bewoners met hun persoonlijke verzorging en het ontbijt. Sommige cliënten kunnen zichzelf verzorgen, ze hebben alleen wat aansturing nodig. Er zijn 1 of 2 cliënten die volledige zorg nodig hebben.

Ook al begin je alleen op de groep, er is altijd een collega vlakbij als je vragen hebt of hulp nodig hebt. Collega's van de buurgroepen lopen ook vaak even bij elkaar binnen. Er is dus volop ruimte om je te ontwikkelen, om zelfstandiger te worden, om een eigen draai aan je dienst te geven.

Rond 10.30 uur begint de gezamenlijke dagbesteding. Met beide groepen, ongeveer 13 cliënten, is het een en al gezelligheid aan de grote tafel. Er worden spelletjes gedaan, geknutseld, muziek gemaakt. Vooral verjaardagen zijn een feest! De jarige kiest het eten, de rest viert mee. Vanuit "Ervaar het maar" neem je de cliënten mee in de verschillende seizoenen en de feestdagen. Als het heel warm is, zetten we de zwembadjes op en gourmetten we in de tuin. In de herfst verzamelen we alle kleuren bladeren. En in december mag iedereen natuurlijk zijn schoen zetten voor Sinterklaas!

Kom je deel uitmaken van ons team, dan heb je een hele afwisselende baan. Je zorgt, biedt dagbesteding aan, zorgt voor de administratie en het PB'erschap, naast wat huishoudelijke klusjes. Het team let goed op elkaar, daardoor ben je nooit alleen.Over de bewoners


"De cliënten zijn zo lief! Er zijn een paar cliënten die reageren met spraak, de anderen maken op een andere manier (non-verbaal) duidelijk wat ze willen. Iedereen heeft zo zijn eigen karakter. Door de gezellige sfeer voelt het niet als werken."


Binnen de Kloosterstraat (6 cliënten) kunnen de meeste cliënten zichzelf verzorgen en hebben ze jou vooral nodig voor de aansturing. De cliënten willen ook graag meehelpen met klusjes. Huiselijkheid en sfeer zijn dan ook een belangrijke basis binnen de duidelijkheid en structuur die geboden dient te worden.


Wat bieden wij?
 • Een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen. In deze brochure kun je de verhalen van enkele medewerkers lezen over hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen Koraal.Salaris en overige voorwaarden welke worden geregeld conform de CAO Gehandicaptenzorg.

 • De functie van Begeleider is ingedeeld in FWG 40 (min €2.236,- en max €3.154,- bruto/maand (op basis van 36 u/w);

 • ORT, reiskostenvergoeding van 13 cent per km, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%

 • Meer informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden binnen Koraal tref je aan via de bijgevoegde link: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden

 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

 • Voldoe je aan de criteria, dan start je in principe met een dienstverband voor onbepaalde tijd. Andere opties in onderling overleg en afhankelijk van opleiding en ervaring.

 • Ingangsdatum: zo snel mogelijk.
Je kunt ingezet worden van maandag tot en met zondag tussen 7.00 uur en 22.00 uur. Er wordt gewerkt volgens een basisrooster.Wat vragen wij van jou?
 • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op niveau 4 (bijvoorbeeld MMZ of Verpleegkunde);

 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie inclusief verzorging van cliënten;

 • Je kunt zelfstandig en in teamverband goed functioneren;

 • Je kunt adequaat reageren in het geval van een complexe en/of een crisis situatie;

 • Je bent in staat en bereid tot het geven en ontvangen van (kritische) feedback op zowel eigen handelen als processen;

 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.


Meer informatie


Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met de teamleider via 0455339900

Reageren

Wil je deel uitmaken van ons team? Stuur ons dan je CV en motivatie, voor 24 november as, via het sollicitatieformulier.