Daelzicht zoekt een

Begeleider Nachtzorg (Gehandicaptenzorg) Noord-Limburg

Dienstverband

24 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Koningslust

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Sociaal Werk

Ben jij op je best in de nachtelijke uren en weet jij als geen ander dat zorg ook in de nachtelijke uren doorgaat? Ben jij flexibel, oplettend en alert en heb je een daadkrachtige en besluitvaardige persoonlijkheid? Sta jij stevig in je schoenen en kun je accuraat handelen in diverse voorkomende situaties?

Voor ons terrein in Heel zoeken wij voor de nachtzorg een:

Begeleider Gehandicaptenzorg/ Nachtzorg 

Wij overleggen graag met je over de uren tot een maximum van 24 uur per week
 

Zo ziet jouw baan eruit

Als Begeleider in de nachtzorg verzorg, verpleeg en ondersteun je cliënten gedurende de nacht. Belangrijk is dat dit alles is afgestemd op de persoonlijke mogelijkheden en behoeften, zoals vastgelegd in het ondersteuningsplan. Jouw oplettendheid is nodig om gedrag en lichamelijke en/of psychische veranderingen van cliënten te signaleren. Gedurende de nacht worden de verschillende wooneenheden geobserveerd en wordt extra aandacht gevraagd voor de veiligheidsaspecten. Binnen de nachtelijke uren wordt gebruik gemaakt van een zorgsysteem dat er mede aan bijdraagt dat je kunt inspelen op zorgvraag van de cliënt. In voorkomende gevallen handel je op basis van je eigen oordeel, afgestemd op de individuele afspraken ten behoeve van de cliënt en/of geldende protocollen en richtlijnen. Dit doe je in voortdurende afstemming met je collega’s, waar in het geval van calamiteiten en/of andere uitzonderlijke situaties je niet bang bent om de regie te pakken. Je bent als begeleider de contactpersoon voor de aan jou toegewezen woonlocaties. Je haalt informatie op bij jouw collega’s, deelt jouw bevindingen en observaties ten aanzien van de cliënt met de coördinerend begeleider en levert zo een actieve bijdrage aan het ondersteuningsplan van de cliënt. Doordat je jouw collega’s in deze afspraken goed weet mee te nemen, lever je een positieve bijdrage aan een efficiënte samenwerking in het team en het welbevinden van de cliënt.
 

Locatieprofiel:

Het team van de nachtzorg zorgt voor een goede en veilige nachtrust voor onze cliënten op het locatieterrein in Heel en in de omliggende locaties in de wijk.
 

Herken jij jezelf hierin:

 • Je hebt een afgeronde, relevante beroepsopleiding op minimaal MBO-niveau 4. De voorkeur gaat uit naar een diploma MBO Verpleegkunde (VP), aangevuld met een geldige BIG-registratie.Er zijn ook mogelijkheden voor geïnteresseerden met een andere zorg- of agogische achtergrond.
 • Je hebt kennis en ervaring met zowel begeleidende als verzorgende werkzaamheden in de gehandicaptenzorg.
 • Je bent niet bang om de regie te pakken als het gaat om de gezondheid en welbevinden van de cliënt in de nachtelijke uren en bent je ervan bewust dat hierin de afstemming met collega’s in de nacht en de dag en anderen binnen het netwerk van de cliënt van cruciaal belang is.
 • Bij voorkeur heb je de cursus fysieke weerbaarheid gevolgd en/of sta je ervoor open deze te volgen via Daelzicht.
 • Naast je reguliere werkzaamheden in de nacht, kan er ook tijd overdag worden gevraagd voor o.a. overleg en training.
   

 Wij bieden:

 • Een salaris conform inschaling FWG 40 tussen € 2.236,- en € 3.154,- bruto per maand op basis van 36 uur conform de functie begeleider A. Daarnaast komen er ook toeslagen bovenop voor het werken in de nacht.
 • Een vast contract tot maximaal 24 uur per week.
 • Opleidingen en coaching om optimaal met de doelgroep t kunnen werken.
   

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken? Neem dan eens een kijkje op onze website https://www.daelzicht.nl/werkenbij en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!
 

Belangstelling?

Enthousiast over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteren’. Wil je alvast wat meer weten over de inhoud van deze functie? Neem dan eens contact op met Kirsten Horbach, manager zorg via 0610753345.

De sollicitatiegesprekken worden gepland in overleg. 
 

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.