Dichterbij zoekt een

Begeleider Noorderhof Venray

Dienstverband

20-32 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Gennep Venray

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Begeleider Noorderhof Venray

Ben je op zoek naar een leuke baan als begeleider in de omgeving van Venray? Op een locatie waar de cliënt om ondersteuning, begeleiding en 24-uurs nabijheid vraagt.  Lees dan verder!

 

Wat ga je doen

In deze functie ondersteun je samen met je collega’s cliënten bij het ontdekken van zichzelf en de wereld om hen heen. Begeleiding biedt hen houvast en daardoor ervaren ze de benodigde veiligheid. Er is ondersteuning nodig in alle levensgebieden. Door de lichte en matige verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblematieken, is het van belang om stevig in je schoenen te staan en een flexibele werkhouding te hebben, om goed te kunnen anticiperen op het gedrag van de cliënten. Je ondersteunt de cliënten en helpt hen om zoveel mogelijk de regie over het eigen leven te laten voeren. Waar mogelijk betrek je het netwerk van de cliënt en werk je samen in de driehoek; cliënt, verwant en begeleider.

De werktijden zijn onregelmatig. Deze bestaan uit dagdiensten, avonddiensten en slaapdiensten.

 

Met wie ga je dat doen

Op de locatie Noorderhof wonen 14 cliënten in de leeftijd van 18 tot 71 jaar, met een lichte of matige verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblematieken. Allen hebben een ZZP 6 of 7. Daarnaast begeleiden we 2 cliënten die in een appartement in de wijk wonen. De cliënten hebben de nabijheid van de begeleiding enorm nodig. Je werkt samen in een team van 15 collega’s én in nauwe samenwerking met de gedragskundige en de AVG arts. Wij zijn een gedreven en ambitieus team en hebben zelforganisatie hoog in het vaandel staan. Daarnaast leren we nieuwe collega’s het vak eigen te maken en er is veel ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Waar ga je dat doen

De Noorderhof in Venray is een moderne woonlocatie voor veertien bewoners met een lichte tot matige verstandelijke beperking en gedragsproblematiek. Twaalf van hen hebben een appartement met een woon-slaapkamer en badkamer; een aantal heeft een eigen keuken. In de tuin staan nog twee zelfstandige woonunits en voor alle bewoners zijn er drie ontmoetingsruimtes.
 

Wat breng je mee

 

 • Je bent in het bezit van een zorg gerelateerde opleiding op niveau MBO of HBO
 • Je hebt kennis en/of ervaring van ontwikkelingsstoornissen en gedragsproblemen
 • Je bent in staat om samen te werken met een grote diversiteit aan bewoners en samen te bouwen met het team aan goede zorg. Je weet je te verplaatsen in de belevingswereld van de cliënten en je hebt oog voor de persoon achter de complexe gedagsproblematiek
 • Omdat het om woonlocaties gaat heb je er geen bezwaar tegen om wisselende diensten te werken, ook in het weekend
 • Je bent in staat om zelfstandig beslissingen te nemen en verantwoording te dragen en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden

Dit krijg je ervoor terug

 • Een dienstverband voor 20 - 32 uur per week
 • Wisselende werktijden, naar behoefte van de cliëntvraag. Afhankelijk van je ervaring een salaris ingeschaald in FWG40 van €1963,- tot €2902,- op basis van een 36-urige werkweek conform de cao gehandicaptenzorg
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantietoeslag
 • In eerste instantie een jaarcontract. Bij goed functioneren wordt deze omgezet in een onbepaalde tijd contract
 • Wil je op een nieuwe ( elektrische ) fiets naar het werk? Of korting op een sportschool abonnement? Bij Dichterbij mag je gebruik maken van het fietsplan of krijg je een gedeeltelijke compensatie op het sportschool abonnement
 • Je komt te werken in een stabiele organisatie

Voor wie werk je

Dichterbij streeft naar een ongedeelde samenleving waarin mensen met een beperking een volwaardige plaats hebben en de kans krijgen om hun talenten te ontplooien. De specifieke mogelijkheden van de cliënt vormen het vertrekpunt. Dichterbij daagt cliënten uit om het beste uit zichzelf te halen. Dat geldt ook voor jou als medewerker. Je krijgt de ruimte om te ondernemen, om initiatief te nemen en om jezelf te ontwikkelen.

Spreekt dit je aan, dan heb jij het Dichterbij-hart en zien we je sollicitatie graag tegemoet via de volgende link: www.dichterbij.nl/werken-bij/begeleider-gehandicaptenzorg Onder vermelding van de Noorderhof.

Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op met het wervingsbureau van Dichterbij via wervingsbureau@dichterbij.nl of 088-7540060.