Radar zoekt een

Begeleider of Persoonlijk begeleider Ravensbos

Dienstverband

uren in overleg

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Valkenburg

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Ben je op zoek naar een baan waarbij je kan werken met cliënten met een lichtvestandelijke beperking in combinatie met autisme? Dan is woonvorm Ravensbos de plek voor jou! We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.
 

Iedereen heeft dromen, wensen en doelen in het leven. Ook als je een verstandelijke beperking hebt. We zoeken daarom samen met cliënten uit hoe ze willen wonen, werken, leren en leven, waar ze zich fijn en trots bij voelen. En het is aan ons, daar onbevooroordeeld en met lef oplossingen voor te zoeken. We zijn nieuwsgierig en gaan niet uit van wat is, maar van wat zou kunnen.

Iedereen verdient mooie kansen. Doe jij mee?

 

 

Hoe draag jij hieraan bij?

Als (persoonlijk) begeleider stimuleer en help je cliënten bij het realiseren van hun doelstellingen uit het ondersteuningsplan. Een vertrouwensband is voor hen heel belangrijk en deze weet je ook samen op te bouwen. Je biedt structuur en overzicht en coacht cliënten tijdens hun activiteiten op het gebied van wonen, werken en leven. Je helpt hen verschillende onderdelen te verbinden. Het netwerk van cliënten weet je actief te betrekken en in te zetten. Je motiveert zowel de cliënten zelf als hun netwerk om actief mee te denken en mee te doen. Daarnaast heb je een signalerende rol als het gaat over ontwikkelingen en/of veranderingen in het gedrag van cliënten en koppelt deze terug richting de persoonlijk begeleider of gespecialiseerd begeleider. Zoals wijzelf graag eigen keuzes maken, willen onze cliënten dat ook. Daarom proberen wij te allen tijde te stimuleren en enthousiasmeren in het behoud van hun zelfstandigheid en weten aan te sluiten op hun behoeften.

Het mooiste in je werk als (persoonlijk) begeleider is het samen behalen van (kleine) stappen. Hun trots te voelen en hun groei te zien.

 

 

Waar ga je werken?

Ravensbos is een team dat is samengesteld uit een aantal gespecialiseerd begeleiders, 1 persoonlijk begeleider en 1 ondersteuner die begeleiding en waar gevraagd behandeling biedt aan bewoners. De bewoners zijn woonachtig binnen woonvorm Ravensbos en woonvorm de Valk en wij bieden begeleiding aan cliënten die dagbesteding afnemen binnen Ravensbos. Kenmerkend voor ons team is enerzijds onze expertise en anderzijds onze sterk ontwikkelde samenwerking. Hierdoor kunnen wij voor bewoners die fijne woon- en leefomgeving creëren, maar zeker ook die prettige en uitdagende werkplek. Hierbij uitgaande van de kwaliteiten van elk individu.

Werken binnen team Ravensbos betekent dat je begeleiding en behandeling biedt aan 17 bewoners met een verstandelijke beperking en autisme. Werken binnen team Ravensbos betekent tevens dat je ingezet wordt binnen 2 locaties: woonvorm Ravensbos en woonvorm de Valk.

Woonvorm Ravensbos is een 24 uurs setting die landelijk gelegen is waardoor externe prikkels geminimaliseerd worden. Binnen deze locatie bieden wij tevens dagbesteding. Woonvorm de Valk is een locatie in het centrum van Valkenburg waar 6 bewoners wonen die begeleiding ontvangen tussen 14.00-21.30 uur en in het weekend tussen 13.00-21.00 uur.

Wist je dat Radar verschillende vestigingen heeft verspreid over heel Zuid-Limburg? Elk met hun eigen unieke sfeer en mogelijkheden. Bekijk de Locatiewijzer voor alle woonvormen en dagbestedingen

Bij Radar kan je ook bijdragen aan de informele zorg. Help iemand uit je buurt met zijn boodschappen of kook mee op één van onze dagbestedingslocaties. Wil je meer weten, kijk dan zeker eens naar onze vrijwilligersvacatures.

 

 

 

Hoe zorgen wij voor jou?

Diezelfde aandacht die we hebben voor de wensen en talenten van cliënten, hebben we ook voor medewerkers. Jouw professionele dromen, je toekomstbeeld en je wil om te blijven leren vinden we erg belangrijk. Bij Radar krijg je de kans om dat pad zelf te bepalen en ook echt uit te voeren. Wil je op een nieuwe (elektrische) fiets naar het werk? Of korting op een sportschool abonnement? Bij Radar mag je gebruik maken van het fietsplan en krijg je korting op het sportschool abonnement. Ook is het mogelijk om een bijdrage te krijgen in jouw Hello Fresh lidmaatschap en om korting te krijgen op je aanvullende zorgverzekering(en)

Jouw vitaliteit vinden wij belangrijk!

 

Wat bieden wij jou?

 • Wij bieden jou een vast contract
 • Het aantal uur is in overleg. Wij maken het graag passend voor jou
 • Een brutosalaris conform de CAO Gehandicaptenzorg van minimaal €2.338,- en maximaal €3.294,- (FWG35) bij een fulltime (36 uur per week) dienstverband voor de begeleidersfunctie en minimaal €2.617,- en maximaal €3.535,- (FWG 40) voor de functie van persoonlijk begeleider
 • Onregelmatigheidstoeslag (ORT)
 • 8 % vakantiegeld
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% van je jaarsalaris.

 

Wat breng jij mee?

 • Je hebt een afgerond diploma in de zorg op MBO-niveau 3
 • Je bent in staat om snel te kunnen schakelen in verschillende ondersteuningsvragen
 • Je hebt kennis van cognitieve sociale emotionele ontwikkelingen en gedragsproblemen
 • Je hebt een zelfstandige werkhouding, bent initiatiefrijk en kunt tevens goed werken in teamverband
 • Je beschikt over sociale vaardigheden als tact, inlevingsvermogen en motiveren
 • Je hebt een proactieve houding, werkt vanuit de ondersteuningsvraag en bent in staat om cliënten vertrouwen te geven in hun eigen kunnen
 • Je hebt lef, bent nieuwsgierig, enthousiast, en krijgt mensen mee.

Als jij als persoon bij ons past, dan ontmoeten we je graag!

 

 

Sollicitatieprocedure

We willen graag kennis met je maken, dus na je sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Een meeloopdienst is vaak onderdeel van de procedure. Zo kan jij een goed beeld van de cliënten en het team krijgen en kun je de sfeer proeven. Aan de andere kant krijgen wij dan ook een goed beeld van jou. Mocht deze baan toch niet jouw baan zijn, dan kijken we graag naar andere mogelijkheden binnen onze mooie organisatie, met jou.

Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang. Bij in dienst treden, dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Wij behouden ons het recht om, in overleg, referenties in te winnen.

 

 

Kunnen wij je verder helpen?

Voor nadere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Wendy Pachen, manager zorg cluster Heuvelland, via 06-21692589

Heb je overige vragen of wil je weten welke mogelijkheden er voor jou zijn? Aarzel dan niet om ons te bellen of te appen, want wij helpen je graag verder. Wij zijn Inge Geurts en Faye Sterken van de afdeling recruitment, je kunt ons bereiken op 06-21976911 (Inge) of 06-31754810 (Faye) of via zowiljijwerken@radar.org.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.