Koraal zoekt een

Begeleider - Op de Bies - MVB/EVB Senioren

Dienstverband

20 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor de module Buitenwoningen Kerkrade zoeken we een Begeleider (20 u/w) voor de doelgroep MVB/EVB. Je maakt deel uit van het enthousiaste team binnen de woning Schepenenstraat 4.

Over de functie

De woning Schepenenstraat 4 is een woonvorm voor Senioren met een matige en ernstige verstandelijke beperking. De accentverschillen binnen de groep ligt in de individuele zorgvraag van de cliënt, alsook in de mate van begeleiding. De begeleiding is erop gericht ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen en het in stand houden van vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk invulling te geven aan hun leven en ook het voeren van regie over hun eigen leven. Je creëert een duidelijke, gestructureerde en veilige leefomgeving binnen een huiselijke sfeer. Het contact met verwanten en wettelijk vertegenwoordigers is belangrijk.

De woning is gekoppeld aan de dagbestedingsvoorziening "de hoeskamer". De vraag dagbesteding van de cliënt staat centraal. Ook andere deelnemers met een vraag voor soos-achtige sfeeractiviteiten kunnen vanuit verschillende woningen naar deze dagbesteding komen.

De woning is op dit moment tijdelijk gehuisvest in Simpelveld, zodat we de woning kunnen aanpassen aan de huidige vraag van de cliënten.

Je kunt ingezet worden van maandag tot en met zondag tussen 7.00 uur en 22.00 uur. Er wordt zo veel mogelijk gewerkt volgens een basis rooster.

Over de locatie

De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden en/of thuiszorg.

Wat bieden wij?
 • Een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen.
 • Inschaling conform functiegroep 40 van de Cao Gehandicaptenzorg (Minimaal € 1963,- en maximaal € 2902,- bruto per maand op basis van 36 uur per week)
 • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Deelname meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden.
 • Ingangsdatum 01-11-2020.
 • Een contract voor de duur van een jaar met de mogelijkheid om deze bij wederzijdse tevredenheid en ongewijzigde omstandigheden te verlengen.
 • Bij interne kandidaten wordt de huidige contractduur gerespecteerd.
Wat vragen wij van jou?
 • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op minimaal niveau 4, MMZ of verpleegkunde;
 • Je hebt affiniteit, kennis en/of ervaring met de doelgroep en ervaring met verzorging van cliënten;
 • Je bent enthousiast, die open staat voor nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg en je vind het een uitdaging deze nieuwe ontwikkelingen toe te passen in de praktijk;
 • Je staat stevig in je schoenen en je deinst niet terug voor moeilijke situaties.
 • Je kunt zelfstandig werken, maar bent ook in staat om samen te werken met je team ondanks dat je je diensten alleen werkt;
 • Je bent in staat om te denken in mogelijkheden en kunt hierin out of the box denken;
 • Je bent in staat om te kijken naar de individuele zorgvraag van de cliënten;
 • Je bent in staat om te participeren in het sociale netwerk rondom de cliënt en deze te onderhouden en/of verder uit te breiden;
 • Je kunt een zorgplan opstellen en de gewenste begeleiding vormgeven bij het persoonlijk begeleiderschap;
 • Je bent taakverantwoordelijk en -volwassen;
 • Je bent in staat en bereid tot het geven en ontvangen van (kritische) feedback op zowel eigen handelen als (team)processen;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.
Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Mariëlle Dohmen, teamleider regio Parkstad, te bereiken via telefoonnummer 06 29 40 84 83. In verband met verlof afwezig van 7 tot 28 september. In deze periode kunnen vragen gesteld worden aan P&O via het nummer 045-5339900.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Vanwege vakantie duurt deze procedure wat langer dan normaal. Indien je een bevestiging van ons ontvangt, word je meegenomen in de procedure. Na de sluitingsdatum krijg je van ons bericht.

Reageren

Wil jij deel uitmaken van ons team? Stuur ons dan je CV en motivatie, uiterlijk 28 september 2020.