Daelzicht zoekt een

Begeleider Raadhuisplein (LVB/MVB)

Dienstverband

28 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Susteren

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Ben jij op zoek naar een leuke baan in de gehandicaptenzorg waar een fijne afwisseling is aan werkzaamheden en een diverse doelgroep aan cliënten aanwezig is? Waar een beroep wordt gedaan op jouw zelfstandigheid, passie voor het werken in de zorg en jouw talent om anderen in hun kracht te zetten?

Voor onze Wonen in de Wijk locatie Raadhuisplein in Susteren zijn wij op zoek naar een enthousiaste

Begeleider (licht tot matig verstandelijk beperkt)
28 uur p.w., vast contract

Collega aan het woord:
Onze locatie op het Raadhuisplein is een locatie van Daelzicht die valt onder begeleid wonen in de wijk. Dit betekent dat onze bewoners een bepaalde vorm van zelfstandigheid en zelfredzaamheid hebben.
De 18 bewoners die momenteel op onze locatie wonen, zijn tussen de 23 en 83 jaar oud en verschillen tussen matig en licht verstandelijk beperkt. Dit maakt dat het werken op onze locatie zeer afwisselend is. Tijdens een dienst ben je het ene moment bezig met een bewoner te ondersteunen met zelfstandig boodschappen doen en een uur later ondersteun je iemand anders tijdens het verzorgingsmoment. Als team proberen wij een huiselijke sfeer te creëren samen met de bewoners, door mensgericht te werken. De combinatie begeleidings- en verzorgingsvraagstukken maakt onze locatie zeer afwisselend. Tevens hebben wij ook een dagbesteding binnen hetzelfde gebouw waarmee we intensief contact hebben. Dit maakt dat je op onze locatie aan verschillende onderdelen binnen de zorg kan ‘proeven.


Het team waar je komt te werken is een gezellig en klein team, waarin we het belangrijk vinden elkaars kwaliteiten en ervaringen te kunnen benutten. Op deze manier zorgen we samen met de bewoners voor persoonlijke, kwalitatieve en professionele zorg’’.

Functieprofiel

Als begeleider bestaan je werkzaamheden uit het, zowel individueel als in teamverband, bieden van begeleiding en ondersteuning aan de cliënten. Het ondersteuningsplan van de cliënt is leidend voor de zorg en dienstverlening die geboden wordt. Als begeleider ben je iemand die zelfstandig initiatieven durft te nemen om kwalitatief de juiste zorg te bieden. Je neemt de informatie in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) van de cliënt als uitgangspunt en zorgt dat er ook volgens de juiste methodieken wordt gehandeld. Je ondersteunt de Coördinerend begeleider bij de uitvoering van de ondersteuningsplannen van de cliënt. Je zet de cliënt in zijn kracht door hem/haar zoveel mogelijk zelfstandigheid te bieden.

Ook bedenk je creatieve en leuke initiatieven die de cliënten stimuleren in hun ontwikkeling rekening houdend met hun dagelijkse uitdagingen. Je werkt vanuit de support visie, waarbij je de cliënt zoveel mogelijk faciliteert, daarnaast kunnen er verpleegtechnische handelingen voorkomen. Er wordt gewerkt in een rooster met wisselende diensten (inclusief slaapdiensten).

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 tussen € 2.672,- en € 3.606,- bruto per maand op basis van 36 uur;
  • Een vast dienstverband voor 28 uur per week in de functie van Begeleider A;
  • Werken in een vast basisrooster, waarbij wij rekening houden met je wensen;
  • Een interessant pakket aan opleidingen en trainingen, zodat jij jezelf kunt blijven ontwikkelen;
  • Uiteraard ontvang je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Tevens is het mogelijk gebruik te maken van de lease-a-bike regeling, korting op je zorgverzekering én voordelig sporten.

Herken jij jezelf hierin?

  • Om jouw cliënten structuur en duidelijkheid te kunnen bieden, is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt;
  • Je bent geduldig, maar staat tegelijkertijd stevig in je schoenen als een cliënt jouw grenzen of die van anderen opzoekt;
  • Met jouw organisatievermogen, creativiteit en pro activiteit organiseer je precies die activiteiten die ervoor zorgen dat cliënten het gezellig hebben thuis;
  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 4, in de richting van zorg en welzijn zoals MMZ, MBO-V, SPW, MDGO, Social Work of Pedagogiek;

Belangstelling en informatie

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteer direct online’. Informatie over de functie kun je inwinnen bij Savannah Lukassen, Coördinerend begeleider, via telefoonnummer 06 –11169267. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen door een e-mail te sturen naar sollicitatie@daelzicht.nl

De sollicitatiegesprekken worden gepland in overleg. 

De vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.