Daelzicht zoekt een

Begeleider Rijksweg Noord (LVB/MVB)

Dienstverband

20 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Sittard Geleen

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Kom jij Daelzicht versterken op onze fijne locatie in Sittard?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega in de functie van:

Begeleider Rijksweg Noord
20 uur per week

Zo ziet jouw baan eruit

Als begeleider bestaan je werkzaamheden uit het, zowel individueel als in teamverband, bieden van begeleiding en ondersteuning aan de cliënten. Het ondersteuningsplan van de cliënt is leidend voor de zorg en dienstverlening die geboden wordt. Als begeleider ben je iemand die zelfstandig initiatieven durft te nemen om kwalitatief de juiste zorg te bieden. Je neemt de informatie in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) van de cliënt als uitgangspunt en zorgt dat er ook volgens de juiste methodieken wordt gehandeld. Je ondersteunt de Coördinerend begeleider bij de uitvoering van de ondersteuningsplannen van de cliënt. Je zet de cliënt in zijn kracht door hem/haar zoveel mogelijk zelfstandigheid te bieden.

Ook bedenk je creatieve en leuke initiatieven die de cliënten stimuleren in hun ontwikkeling rekening houdend met hun dagelijkse uitdagingen. Je werkt vanuit de support visie, waarbij je de cliënt zoveel mogelijk faciliteert, daarnaast kunnen er verpleegtechnische handelingen voorkomen. Er wordt gewerkt in een rooster met wisselende diensten (inclusief slaapdiensten).

Locatieprofiel

Rijksweg Noord is een woonlocatie, gevestigd in een nieuw pand midden in het centrum van Sittard waar 32 cliënten wonen met een licht tot matig verstandelijke beperking. De leeftijd varieert van 24 tot 81 jaar oud. De locatie is opgesplitst in twee aparte verdiepingen met twee verschillende teams. Bij de cliënten op de tweede verdieping ligt de nadruk op kwaliteit van leven en verzorging. Cliënten op deze verdieping zijn dan ook voornamelijk ouder wordend. De evolutie op deze locatie laat zien dat we naast de pedagogische insteek steeds meer te maken krijgen met verzorgende en verpleegtechnische handelingen. Bij de cliënten op de derde verdieping ligt de nadruk op ontwikkeling en stimuleren van zelfredzaamheid. Vandaar dat wij op zoek zijn naar een collega met een begeleidende én verzorgende blik om ons fijne team compleet te maken. Uitgangspunt is dat je op beide afdelingen kan werken. Uiteraard houden we zoveel mogelijk rekening met jouw wensen. 

Dit bieden wij

  • Een salaris conform inschaling FWG 40 tussen € 2.672,- en € 3.606,- bruto per maand op basis van 36 uur;
  • Een vast dienstverband voor 20 uur per week in de functie van Begeleider A;
  • Werken in een vast basisrooster, waarbij wij rekening houden met je wensen;
  • Een interessant pakket aan opleidingen en trainingen, zodat jij jezelf kunt blijven ontwikkelen;
  • Uiteraard ontvang je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Tevens is het mogelijk gebruik te maken van de lease-a-bike regeling, korting op je zorgverzekering én voordelig sporten.

Herken jij jezelf hierin?

  • Om jouw cliënten structuur en duidelijkheid te kunnen bieden, is het belangrijk dat je rust en vertrouwen uitstraalt;
  • Je bent geduldig, maar staat tegelijkertijd stevig in je schoenen als een cliënt jouw grenzen of die van anderen opzoekt;
  • Met jouw organisatievermogen, creativiteit en pro activiteit organiseer je precies die activiteiten die ervoor zorgen dat cliënten het gezellig hebben thuis;
  • Een mbo-diploma, minimaal niveau 4, in de richting van zorg en welzijn zoals MMZ, MBO-V, SPW, MDGO, Social Work of Pedagogiek; 

Dit is Daelzicht

Daelzicht is een brede en grote zorgorganisatie. Op onze ruim tachtig locaties in Limburg bieden we met plezier en deskundigheid een veilige woonomgeving, zorg en behandeling, dagbesteding en thuisondersteuning voor zo’n tweeduizend kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Wil je graag meer lezen over hoe het is om bij Daelzicht te werken? Neem dan eens een kijkje op onze website https://www.daelzicht.nl/werkenbij en laat je overtuigen door de boeiende verhalen van onze collega’s!

Belangstelling en solliciteren?

Enthousiast geworden over deze vacature? Je kunt reageren door je gegevens hieronder in te vullen bij ‘Solliciteren'. Wil je eerst meer informatie over deze functie, informeer dan bij coördinerend begeleider Mireille Mewiss via 06-31940877of Anne Vanovermeere via 06- 52470836. Meer weten over de procedure? Stuur dan een e-mail naar sollicitatie@daelzicht.nl.

Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 5 augustus tussen 15.30 uur – 17.30 uur of 6 augustus tussen 09.00 uur en 11.00 uur

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd. Deze vacature wordt intern en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben voorrang bij gelijke geschiktheid.