Koraal zoekt een

Begeleider(s) EMB - locatie St. Anna

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
"Klein kijken voor het grote geluk". Dagelijks met elkaar betekenis geven aan dat geluk van jezelf en zeer diverse bewoners. Als de zorg en het dagelijks geluk van mensen je passie is. Als je het leuk vindt om verder te bouwen aan "ons dorp". Want zo noemen we met trots ons paviljoen waar meerdere groepen wonen. Je bent in staat om voor gezelligheid, activiteiten en structuur te zorgen. Jezelf ontwikkelen in veranderende (gedrags)vraagstukken van de cliënt spreekt jou aan! Herken jij jezelf hierin? Dan zijn wij op zoek naar jou!

We zoeken Begeleiders voor een aantal woningen aan de Kastanjelaan, waarbij iedere groep bestaat uit bewoners met verschilende EMB-achtergronden.

Voor alle woningen geldt dat de visie is het creëren van een huiselijke sfeer, ondernemen van leuke activiteiten en liefdevolle benadering voor de bewoners die er wonen. Daarnaast het realiseren van mooie en goede (verpleegkundige) zorg, waarin de individuele zorgvraag centraal staat van iedere bewoner.

Er zijn woningen waar veel bewoners rolstoelbehoevend zijn, waarbij volledige overname van ADL-vaardigheden gevraagd wordt (wassen, voeden, verplaatsen). Problematieken inherent aan ASS komen regelmatig voor. Hiervoor worden o.a. programma's met visuele ondersteuning (picto's) en individuele handelingsschema's gebruikt. Als begeleider is het belangrijk de bewoner te "lezen" en de vraag of het signaal, achter dat wat je ziet, te begrijpen. Afhankelijk van de groep zijn er ook bewoners waar je een eenvoudig gesprek mee kunt voeren.

Op het gebied van verpleegkundige zorg zijn er bijvoorbeeld cliënten met een PEG-sonde, of er wordt gebruik gemaakt van voedingspompen.

In de woningen zijn - afhankelijk van de zorghulpvraag - alle gewenste hulpmiddelen aanwezig zoals plafondtillift systemen, aangepaste rolstoelen, hoog-laag bad, douchebrancards of -stoelen, etc.

Je hebt als begeleider een belangrijke rol in het maken van een huiselijke en gezellige sfeer en het aanbieden van zintuigelijke prikkels. Het werken met een groep bewoners die verschillende achtergronden hebben vraagt van jou dat je kunt schakelen tussen verzorgings- en begeleidingsstijlen.

Over de functie

Als Begeleider bij de EMB groepen start je in de flexibele schil . Dit zorgt ervoor dat je ingezet kunt worden bij de verschillende woningen en kennis maakt met de diverse teams en met cliënten. In overleg zal bepaald worden welke teams dit zijn. Na verloop van tijd zul je in overleg doorstromen naar één van de kernteams.

Je begeleidt bewoners met een ernstig, meervoudige (verstandelijke) beperking en vaak moeilijk verstaanbaar gedrag. Je begeleidt en verzorgt op maat voor een prettig woon- en leefklimaat van de bewoner.

Je kunt daarnaast ook ingezet worden als Persoonlijk Begeleider van één of enkele bewoners een belangrijke, verbindende rol naar familie/verwanten en het team. Tevens ben je dan verantwoordelijk voor input bij verschillende aandachtsgebieden, zoals bijvoorbeeld medicatie, vrijheidsbeperkende maatregelen (wet zorg en dwang ) en roosters.

Je werkt intensief samen met o.a. senior begeleiders, teamleiders, gedragswetenschappers, artsen en overige (paramedische) disciplines.

Belangrijke thema's in 2020 zijn een betekenisvolle dagbesteding, veranderende zorgvragen in gedrag van cliënten, verbouwing en aankleding van "het dorp" en persoonlijke- en teamontwikkeling .


Wie zoeken wij?

 • Je beschikt over een relevante MBO 3 of 4, of HBO opleiding (zoals Social work, Pedagogiek, SPW, MMZ, Verpleegkundige) of je studeert in het 3e of 4e leerjaar.
  Ben je woonachtig in België ? Je hebt een diploma Jeugd- en Gehandicaptenzorg, Zorgkundige of gegradueerde in de Orthopedagogie. Of je bent 3e of 4e jaars-student voor een beroep in de zorg.
 • Je hart ligt bij de doelgroep. Je bent een ervaren begeleider in de zorg. Heb je nog niet zoveel ervaring, maar wel affiniteit met de doelgroep? Dan gaan we toch graag met je in gesprek. Daarbij is inzicht en kennis van begeleidingstechnieken, in zowel rustige als niet-stabiele situaties van belang. Ervaring met (moeilijk verstaanbaar) gedrag is een pré.
 • Je bent een verbinder in nabijheid van de cliënt. Daarbij weet je duidelijkheid te scheppen. Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust en veiligheid. Uiteraard blijf je betrokken en aanwezig. Je staat stevig in je schoenen en durft (fysieke) grenzen te stellen en daarnaar te handelen.
 • Je hebt een sterk inlevingsvermogen, beschikt over een gezonde dosis empathisch vermogen, waarbij je 'klein kijkt', signaleert en handelt naar wat voor de individuele bewoner werkt. Je beseft dat ontwikkeling van de bewoner hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling. Zelfinzicht is belangrijk. Je bent je ervan bewust hoe bewoners kunnen reageren op jouw handelen. Je communiceert effectief, kunt goed luisteren en doorvragen. Feedback? Graag! Je staat ervoor open, en durft ook anderen feedback te geven.
 • Je bent een sfeermaker die werkt vanuit de wens van bewoners, familie en teams. Bewonersgerichtheid en kwaliteit daarbij hoog in het vaandel

Arbeidsvoorwaarden


Een uitdagende functie in een hecht team met een prettige werksfeer. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk uitgangspunt. We bieden je een opleidingspakket met alle relevante trainingen voor het werken met complexe doelgroepen.
 • Je salaris is afhankelijk van je opleiding en toekomstige functie, waarbij inschaling conform CAO Gehandicaptenzorg is:
  Begeleider in FWG 35: min €1.861 en max €2.766 bruto/mnd (gebaseerd op een 36-urige werkweek).
  Persoonlijk Begeleider in FWG 40: min €1.898 en max €2.807 bruto/mnd (gebaseerd op een 36-urige werkweek).
 • Je krijgt direct een vast dienstverband .
 • Bij de start krijg je een interne buddy. Iemand die je gevraagd en ongevraagd helpt om de start goed te laten verlopen.
 • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 7,05%, een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden en een collectieve zorgverzekering.
 • Meer informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden binnen Koraal tref je aan via de bijgevoegde link: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden
Over Koraal

Wie je ook bent en wat je ook kunt... wij vinden dat iedereen regisseur moet kunnen zijn van zijn eigen leven en waar mogelijk actief deel moet kunnen nemen aan de maatschappij. Omdat wij binnen elk van de levensdomeinen (zorg, onderwijs en arbeid) werkzaam zijn, helpen we onze bewoners en leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Samen zetten we ieder in zijn kracht.

Koraal is georganiseerd in een aantal regio's. In de regio Noord- en Midden-Limburg is Koraal sterk vertegenwoordigd door St. Anna (gehandicaptenzorg) en het orthopedagogisch behandelcentrum Gastenhof (jeugdzorg). Wim Swaak is regiodirecteur van deze Koraal-regio.


Meer informatie


Voor meer informatie over deze vacature kun je telefonisch contact opnemen met Loes Aelmans (teamleider) via 06- 22279536.

Er is altijd een mogelijkheid kennis te komen maken met onze doelgroep en werkwijze. Middels een rondleiding of een dagje meedraaien, kun je een goed beeld krijgen van je eventueel toekomstige werkplek.

Voor het werken bij Koraal vragen wij een VOG. Er zal bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag gevraagd worden aan de voormalig werkgever. Tevens zal door ons een referentie worden opgevraagd.


Reageren


Als je bovenstaande leest en denkt: "Ik ben die klein kijker en klaar voor het grote geluk" . Dan maken wij graag met jou kennis en zijn benieuwd naar jouw verhaal. Wij ontvangen graag je CV en motivatie.