Koraal zoekt een

Begeleider Senioren - Doelgroepflex - St. Anna

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
"De naam van een cliënt is een woord, zijn of haar leven is een heel verhaal…….."

Het begeleiden van cliënten is je passie. Je hebt in meer of mindere mate ervaring en bent toe aan een nieuwe persoonlijke ontwikkeling en ervaring. Je bent in staat om voor gezelligheid, activiteiten en structuur te zorgen. Je hebt zin om met de cliënten een volgend hoofdstuk in hun leven betekenis te geven.
Dan zijn wij op zoek naar jou!


Word jij onze nieuwe collega 'Begeleider Senioren' bij St. Anna in Heel?


Over de functie


Je gaat aan de slag als Begeleider van ouder wordende cliënten met een ernstig tot matig verstandelijke beperking. Daarbij focus je op de kracht, aanleg en talenten van de cliënt en je begeleidt op maat voor een prettig woon-, werk- en leefklimaat van de cliënt. Tevens ben je Persoonlijk Begeleider van de cliënt, waarbij je een belangrijke en verbindende rol naar familie/verwanten en het team hebt. Je werkt intensief samen met o.a. senior begeleiders, teamleiders, gedragswetenschappers en artsen.

Samen met je team werk je in een woning met ongeveer 8 bewoners. In totaal zijn er 7 woningen. 2 teamleiders zijn verantwoordelijk voor de teams.

De bewoners van houden erg van gezelligheid, comfort en hun eigen structuur.

Belangrijke thema's in 2021 zijn een passende daginvulling, warme zorg die aansluit bij levensfase cliënt en veranderende zorg- en levensvragen.


Wie ben jij?

Je hart ligt bij de ouder wordende cliënt. Je bent niet alleen een verbinder in nabijheid van de cliënt, maar ook een sfeermaker die werkt vanuit de wens van bewoners, familie en teams. Cliëntgerichtheid en kwaliteit daarbij hoog in het vaandel.

Je hebt een sterk inlevingsvermogen, je signaleert en kijkt/handelt naar wat voor de cliënt werkt. Bij confronterend gedrag bewaar jij juist de rust, veiligheid en nabijheid. Je staat stevig in je schoenen en durft (fysieke) grenzen te stellen en daarnaar te handelen. Je beseft dat ontwikkeling van de cliënt hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling. Daarbij is zelfinzicht belangrijk. Je bent je ervan bewust hoe cliënten kunnen reageren op jouw handelen. Daarbij weet je duidelijkheid te scheppen. Je communiceert effectief, kunt goed luisteren en doorvragen. Feedback? Graag! Je staat ervoor open, en durft ook anderen feedback te geven.

En verder...

 • Ben je in het bezit van een relevante MBO niveau 3 of 4 opleiding of HBO diploma, zoals Social work, Pedagogiek, SPW, MMZ, Verpleegkundige, Verzorgende of IG'er.
 • Ben je 3e jaars student voor een beroep in de zorg op niveau 4 of 5, dan nodigen we je graag uit om te reageren.
  Ben je woonachtig in België? Met een diploma Jeugd- en Gehandicaptenzorg, Zorgkundige of gegradueerde in de Orthopedagogie? Of je bent 3e of 4e jaars-student voor een beroep in de zorg. Van harte welkom om te reageren.
 • Ben je bij voorkeur een ervaren begeleider in de zorg.
  Ook met minder ervaring op de teller gaan we graag met je in gesprek! Inzicht en kennis van mensen, begeleidingstechnieken, adequaat reageren in rustige en niet stabiele situaties, is van belang.
 • Ervaring in de ouderenzorg, met psychiatrie en/of dagbesteding is een pré.

Wat bieden wij?


Een uitdagende functie in een hecht team met een prettige werksfeer. Werken aan je persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk uitgangspunt. We bieden je een opleidingspakket met alle relevante trainingen voor het werken met complexe doelgroepen. Daarnaast krijg je direct een vast dienstverband!

Contractomvang en -vorm (vast/flex) is bespreekbaar o.b.v. jouw wensen.

 • Je salaris is afhankelijk van je opleiding en toekomstige functie en is gebaseerd op FWG 35: min €1.920 en max € 2.853 of FWG 40: min €2.025 en max €2.993 bruto per maand (gebaseerd op een 36-urige werkweek).
 • Bij de start krijg je een interne buddy naar keuze. Iemand die je gevraagd en ongevraagd helpt om de start goed te laten verlopen.
 • Een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, een collectieve zorgverzekering, en eindejaarsuitkering.
Over Koraal

Wie je ook bent en wat je ook kunt... wij vinden dat iedereen regisseur moet kunnen zijn van zijn eigen leven en waar mogelijk actief deel moet kunnen nemen aan de maatschappij. Omdat wij binnen elk van de levensdomeinen (zorg, onderwijs en arbeid) werkzaam zijn, helpen we onze cliënten en leerlingen het beste uit zichzelf te halen. Samen zetten we ieder in zijn kracht. Bij Koraal werken we voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. Wij bieden zowel zorg als onderwijs en arbeid. Dit integrale aanbod is uniek. Het stelt ons in staat om cliënten en leerlingen altijd die ondersteuning te bieden die zij op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. We doen dat gedeeltelijk vanuit onze eigen scholen en instellingen en gedeeltelijk aangevuld door samen te werken met onze ketenpartners.

Regio Noord- en Midden-Limburg

Koraal is georganiseerd in een aantal regio's. In de regio Noord- en Midden-Limburg is Koraal sterk vertegenwoordigd door St. Anna (gehandicaptenzorg) en het orthopedagogisch behandelcentrum Gastenhof (jeugdzorg).

Meer informatie

Meer info? Neem gerust contact op met één van de teamleiders Senioren: Claudia Eijkelenbergh, telefoonnummer 06 - 2203 2550 of May Evason, telefoonnummer 06 - 5338 7547

Voor het werken bij Koraal vragen wij een verklaring omtrent gedrag. Er zal bij indiensttreding een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag, gevraagd worden aan de voormalig werkgever. Tevens zal door ons een referentie worden opgevraagd.


Reageren


Herken jij je in bovenstaand profiel? Ben je enthousiast? Wij maken graag kennis met jou en zijn benieuwd naar je verhaal.

Wij ontvangen graag je CV en motivatie!