Leger des Heils zoekt een

Begeleider | Sociaal Werker | mbo 3/4 | Heerlen

Dienstverband

28-32 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Sociaal Werk, Overige
Een rol die jouw op het lijf geschreven staat. Althans, als je beschikt over een passie voor mensen en waarde hecht aan fijne collega’s en gezelligheid op de werkvloer. Om niet te vergeten de maatschappelijke bijdrage die je levert: kwetsbare mensen begeleiden naar herstel, (nieuw) toekomstperspectief en een beter leven. Lijkt je dat iets? Lees dan snel verder.
 
Wat ga je doen?
In jouw rol draait het allemaal om mensen. Je gaat aan de slag met een kwetsbare doelgroep, mensen die het niet makkelijk hebben (gehad). Vaak komen zij vanuit een dak- en thuisloze situatie en kampen met een verslaving, psychiatrische problematiek, LVB en justitiële kaders.
 
Met jouw inlevingsvermogen begrijp jij de deelnemers (zo noemen wij onze cliënten) en zie je de zorgvraag die zij hebben. Jouw toewijding en menselijke drive draagt bij aan een sterke onderlinge band. Vanuit hier weet je samen met de deelnemers kleine stapjes te maken richting herstel en stabiliteit. Je begeleidt de deelnemers richting de gestelde doelen, op verschillende leefgebieden. Van drugsgebruik en een zinvolle dagbesteding, tot aan tandenpoetsen en het opruimen van een kamer: de deelnemers kunnen rekenen op jouw steun, inzicht en motiverende aanpak. Concreet ga jij je bezighouden met:
 
 • Het uitvoeren van zorgplannen.
 • Begeleiding en ondersteuning bieden bij het behalen van persoonlijke doelen.
 • Het opbouwen van een persoonlijke band.
 • Het creëren van een veilig en vertrouwd leefklimaat, met duidelijke structuur.
 • Het herstel van het gewone leven van de deelnemer, ‘deelnemen’ aan de maatschappij.
 • Het stimuleren van deelnemers tot een zinvolle dag- en tijdsbesteding.
 • Lachen! Hier zorgen jouw collega’s en de deelnemers voor.
 
Je werkt samen met een gedreven en betrokken team, bestaande uit verschillende disciplines. Domus+ Vrieheide, jouw werklocatie, kent een afdelingsmanager, woonbegeleiders, persoonlijk begeleiders, een gedragswetenschapper en een interne activiteitenbegeleider. Samen staan jullie klaar voor de deelnemers en zijn simpelweg onmisbaar. Jouw input is van groot belang! Bij de jaarlijkse multidisciplinaire overleggen, het wekelijkse teamoverleg, eigenlijk elke dag.
 
Dit ben jij
Je bent enthousiast, de vacature staat jou namelijk op het lijf geschreven. ‘Heerlijk, die vrijheid en afwisseling van werkzaamheden’. Ook weet jij anderen te motiveren en kunt goed samenwerken.  Herken jij jezelf verder ook in het volgende? Mooi, we zien ernaar uit je te ontmoeten!
 
 • Je hebt een relevante mbo3 (met min. 3 jaar ervaring)  of mbo4 opleiding afgerond (SPW, Social Work, MMZ, MWD, Verpleegkunde, Verzorgende IG, etc), óf bent bijna klaar met je studie.
 • Je hebt affiniteit met onze multiproblem doelgroep met o.a. psychiatrische, LVB, justitiële en verslavingsachtergronden.
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt zelfstandig én in teamverband werken.
 • Onregelmatige diensten zijn voor jou geen probleem, de zorg voor de deelnemers gaat immers altijd door.
 
Je bent christen (Katholiek, Protestant of anders) en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op www.legerdesheils.nl/identiteit.
 
Dit bieden wij
Werken bij het Leger des Heils is meer dan alleen ‘werk’, je bent van grote betekenis voor anderen en maakt een daadwerkelijk verschil in hun leven. Werk waar je trots op mag zijn. Je zult je welkom voelen in onze bijzondere organisatie, waar veel ruimte is voor input en ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je:
 
 • Een leuke werkplek, met fijne collega’s en bijzondere deelnemers.
 • Een contract voor 28-32 uur per week.
 • Standplaats Heerlen.
 • Een vaste vrije dag: even helemaal niks!
 • Een overeenkomst voor 12 maanden met de intentie deze om te zetten naar een vast contract. We gaan die duurzame en fijne samenwerking graag met je aan.
 • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 6 van de cao Sociaal Werk (€ 2.644,- tot 3.710,- o.b.v. 36 uur) + onregelmatigheidstoeslag.
 • Een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid), een prima mobiliteitsregeling, een jaarlijks sportbudget en een goede pensioenregeling via PFZW.
 • De mogelijkheid tot (externe) scholing en deskundigheidsbevordering.
 
Wij vinden de ontwikkeling van onze medewerkers heel belangrijk. We zullen je dan ook stimuleren om te blijven leren. Dit kan bijvoorbeeld door de trainingen die wij aanbieden via onze Leger des Heils Academie. De eerste drie jaar dat je bij ons werkt, nemen we jou mee in een traject waarin jouw deskundigheid nog meer zal worden bevorderd. We zullen je uitdagen om nieuwe dingen te proberen. ‘N foutje? Mag je gewoon maken. Leren op je werkplek: zodat jij én wij er beter van worden.
 
Over het Leger des Heils
Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.
 
Domus+
Als persoonlijk begeleider werk je in een bijzondere beschermde woonvoorziening (Domus+). Onze Domus+ biedt plek aan mensen uit de regio die geen vaste woon- of verblijfplaats hadden. Zij kampen met een verslaving in combinatie met psychische klachten, LVB, justitiële kaders en andere achtergronden, waardoor er geen plaats voor hen is in reguliere instellingen. Wij voorzien hen van een eigen kamer, de eerste levensbehoeftes en stabiliteit. Het uiteindelijke doel is dat deelnemers zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. Meer informatie over Domus vind je op: www.legerdesheils.nl/limburg-brabant/domus-2.
 
Goed van start
Na je indiensttreding staat je een gedegen inwerktraject te wachten. We koppelen jou aan een ‘buddy’ en laten je zorgvuldig met alles en iedereen kennismaken! Natuurlijk kun je ook bij al jouw andere collega’s terecht voor vragen of informatie.
 
Interesse en contact
Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden, wacht dus niet te lang met solliciteren. Dat kan via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel dan met afdelingsmanager Bea Zomer via 06- 53542826. Bel dan met recruiter Kenneth Ottenhoff via 06-15162110.
 
Eerst even kennismaken? Kom gezellig (online) op de koffie!