DeSeizoenen zoekt een

Begeleider Tom Fiedler-Mahlerhuis - 24-32 uur - Bronlaak, Oploo

Dienstverband

24 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Oploo

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Tevreden bewoners vinden wij het allerbelangrijkste en daar werken wij hier met z'n allen hard voor! Ben jij die warme, gestructureerde en geduldige collega die wil bijdragen aan het welzijn van onze bewoners, waarbij de menselijke behoefte op basis vanuit onze antroposofische visie centraal staat? Dan ben jij bij het ons aan het juiste adres!

Bronlaak is een unieke woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking en is gelegen op een prachtig landgoed. Bronlaak is één van de locaties van DeSeizoenen waar mensen samen wonen, werken en leven. We werken vanuit de antroposofische mensvisie die talenten en wensen ziet in plaats van beperkingen. Je voelt op Bronlaak de saamhorigheid. Iedereen draagt zijn steentje bij aan de gemeenschap en levert een waardevolle bijdrage. Of je er nu woont of werkt: je doet ertoe, je bent van waarde. In zo'n warme, veilige gemeenschap, waar je gezien wordt kun je tot ontwikkeling komen.

Elke bewoner werkt en leeft op zijn eigen niveau, passend bij zijn talenten en persoonlijke ontwikkeling.

Waar ga je werken en wat ga je doen?

Je komt te werken op het Tom Fiedlerhuis en het Mahlerhuis.

Tom Fiedler is een dynamische, heterogene groep van 7 bewoners met onder andere autisme, psychiatrie, hechtingsproblematiek en bij een aantal bewoners moeilijk verstaanbaar gedrag. De groep bestaat uit een vrouw en zes mannen, met uiteenlopende zorgvragen. De bewoners hebben behoefte aan structuur, liefdevolle begrenzing, warme sfeer en lekker buiten bezig zijn. We verwachten van jou dat je snel kunt schakelen, door kunt pakken en zorg kunt dragen voor een huiselijke sfeer. Je komt in een enthousiast team, dat oog heeft voor de kwaliteiten van elkaar en van de bewoners. Er is een nauwe samenwerking met het Mahlerhuis.

Op het Mahlerhuis bieden we een fijn thuis aan 2 bewoners met de behoefte aan een intensieve begeleidingsstijl. Hierbij is het belangrijk dat je deze bewoners goed kunt lezen en hierop kunt anticiperen. Er is bij hen sprake van een matige verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme en psychiatrische problematiek.

We verwachten van jou geduld en het vermogen om de rust te kunnen bewaren en steeds weer af te stemmen op de behoefte van de bewoners. Doordat dit een kleine woongroep betreft biedt dit de mogelijkheid om een goede band op te bouwen met bewoners. Je kunt snel schakelen tussen complexe situaties en je neemt initiatief en verantwoordelijkheid wanneer dit nodig is. Het team is nog in ontwikkeling naar een vast team. Het zijn die kleine momenten waar jij het verschil kunt maken!

Wat bieden wij:
  • Hechte samenwerking in een leuk team en een mooie werkomgeving midden in de natuur.
  • Contract voor 24 tot 32 uur mogelijk.
  • Salaris conform CAO-GHZ FWG 40 ( tussen € 2.236,00 en € 3.154,00) afhankelijk van opleiding, ervaring en functie.
  • Alles wat is afgesproken in de CAO, o.a. eindejaarsuitkering, pensioen en reiskosten.
  • Mogelijkheden om je persoonlijk te ontwikkelen o.a. via ons eigen opleidingscentrum.
  • Extra: bedrijfsfitness met hoge korting en fietsplanregeling
  • Een meeloop moment om kennis te maken met de bewoners en de sfeer
Wat vragen wij van jou?

We zoeken een collega die kan werken vanuit de sociaaltherapie. Je kunt de bewoner goed lezen en voelt aan wat hij nodig heeft. Je gaat uit van zijn mogelijkheden en speelt hier op in. Je communiceert helder en eenduidig naar je collega's, bewoners en verwanten. Je hebt ervaring in het coördineren van het zorgproces en stelt, samen met het team en gedragskundige, het ondersteuningsplan op. Je bewaakt het zorgproces en neemt collega's hierin mee.

Voor verzorgende taken deins je niet terug en je hebt een relevante opleiding binnen Zorg en Welzijn op minimaal niveau 3 of 4 en/of een verpleegkundige achtergrond of opleiding. Natuurlijk zorg je graag samen met collega's voor een warme woonomgeving.

Wie zijn wij:

Wij zijn DeSeizoenen. In onze zes woon- en werkgemeenschappen begeleiden en verzorgen we zo'n 600 bewoners met een verstandelijke beperking. We geloven dat elk mens unieke talenten en mogelijkheden heeft. Daarom denken we graag in mogelijkheden: we kijken voor elke bewoner wat de beste oplossing is.

Enthousiast geworden?

Solliciteer dan snel via onze site, waar je jouw motivatiebrief en CV kunt uploaden. Vragen? Bel gerust met Clustermanager Francis Nijsen 06-13719583 meer informatie.