PSW zoekt een

Begeleider Vlasrootsingel

Dienstverband

18 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heythuysen

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Zoek jij een (nieuwe) uitdaging in de zorg? Lees dan verder en reageer want wij zijn PSW, een Stichting die al meer dan 65 jaar mensen in hun kracht zet. Dat doen we met hart en ziel voor onze cliënten maar ook voor onze medewerkers. PSW is groot geworden door klein te blijven. We hebben kleinschalige locaties met een hoge mate van zelfstandigheid. Werken bij PSW betekent dat jij samen met je team het verschil kunt maken voor onze cliënten (en ook een beetje voor jezelf). Jij en wat je doet, doet ertoe!

Stimuleer jij graag kansen en mogelijkheden, en hou je van een stukje eigenaarschap in je werk? Kom eens langs voor een kopje koffie bij mij (Diede, teamleider op locatie de Vlasrootsingel) en de kans is groot dat jij begeleider wil worden op de Vlasrootsingel in Heythuysen.

Binnen PSW wonen hebben wij kansen en mogelijkheden voor een:

Begeleider

Dat mag voor 18 uur maar ook voor 32 uur per week.

We maken er in overleg samen goede afspraken over.

Wat mag je allemaal voor onze cliënten komen doen?

Op werkdagen bezoeken de meeste cliënten een vorm van dagbesteding/werk. Wanneer de cliënten 's middags weer thuiskomen, sta jij klaar om ze te ontvangen en biedt ze de begeleiding en verzorging waar ze op dat moment behoefte aan hebben. Je kijkt naar wat de cliënt wil en fijn vindt, verzorgt ze, ondersteunt bij het eten en maakt tijd voor een gesprekje wanneer hier behoefte aan is. Zo is elke dag anders!

Jij wordt dus een van de "gezichten" van de woongroep en een belangrijk aanspreekpunt voor de cliënten zodat zij zich thuis voelen en hun mogelijkheden optimaal kunnen benutten.

Je werkt in een team samen met begeleiders en persoonlijk begeleiders. Als begeleider werk je voornamelijk met de cliënten en ondersteunend aan de persoonlijk begeleiders. Zo werken we met schaduwschappen, waarbij je - afgestemd met jouw wensen en kwaliteiten - de persoonlijk begeleider helpt met taken rondom de cliënt, zoals contact met huisarts of begeleiden naar een afspraak.

Door nauw betrokken te zijn bij alle ouders, begeleiders, verzorgers en verwanten zorg je voor een veilig, warm en vertrouwd thuis.

Vanuit de visie 'niet zorgen voor, maar zorgen dat' ondersteun je de cliënten om het maximale uit zichzelf te halen waarbij het verder ontwikkelen of behouden van vaardigheden en zelfstandigheid een belangrijk uitgangspunt vormt. En ja soms zorgen we ook voor.... Gelukkig maar. Altijd vanuit de gedachte dat cliënten zoveel mogelijk eigen regie hebben over hun leven.

Waar speelt alle actie zich af?

Op ons Woonbegeleidingscentrum aan de Vlasrootsingel in Heythuysen biedt je 24-uurs begeleiding aan mensen met een verstandelijke handicap, van jong volwassenen tot cliënten met al wat meer levenservaring. Onze cliënten wonen hier in groepsverband.

Op de Vlasrootsingel hebben we drie woongroepen; deze vacature is gericht op één van deze groepen. De woongroepen zijn klein op de Vlasrootsingel. Je werkt in huiskamer 6, waar de ouder wordende cliënt woont bij wie sprake is van meer verzorging. Je werkt (vrijwel) altijd met twee begeleiders op de woning, wat zorgt voor een nauwe samenwerking, regelmatige overlegmomenten en écht contact met de bewoners voor het bieden van de beste zorg. Er is een afwisseling van mobiele cliënten en rolstoelafhankelijke cliënten, wat zorgt voor een fijne afwisseling in je werk. Er is ruimte voor humor en het maken van contact met de bewoners. We leveren maatwerk.

Wat gaan wij voor jou doen?
 • Een vast contract na wederzijdse instemming.
 • Wisselende diensten in een cyclisch rooster (ochtend-, avond- en weekenddiensten). Je hebt hierbij (zo veel mogelijk) vaste diensten voor het hele jaar zodat je ruim op tijd weet waar je aan toe bent.
 • Een maatje in het team; iemand die je inwerkt en je aanspreekpunt is gedurende de eerste periode zodat je in een warm bad terecht komt en je vragen kunt stellen.
 • Coaching en ondersteuning in je functie door de gedragskundige en je teamleider Diede.
 • Een informele werksfeer, werken binnen een team met gepassioneerde en vooruitstrevende collega's.
 • De mogelijkheid om meer uren te werken bijvoorbeeld door meerdere locaties of afdelingen te combineren (bijv PSW thuis, junior of activiteitencentrum). Vraag hiervoor naar de kansen.
 • Ruimte om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen. Je krijgt inzicht en de regie over je eigen ontwikkeling via LearnLinq.
 • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden zoals fietsplan, fitnessregeling en extra verlofuren.
 • 14,4 stichtingsuren boven op je verlofuren
 • Een eindejaarsuitkering
Wat willen wij graag van jou?
 • Een agogische opleiding op minimaal niveau 3.
 • Affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.
 • Je staat stevig in je schoenen, hebt een zorghart en vindt het een uitdaging om de individuele vragen van cliënten te ondersteunen.
 • Je kunt zelfstandig werken, maar vindt het fijn ook nauw samen te werken met je team.
 • Werken in wisselende diensten bestaande uit een vroege dagdienst, een avonddienst en/of een slaapdienst.
 • Collegialiteit, flexibiliteit en oplossend vermogen.
 • Doorgroeimogelijkheden binnen PSW.
Kom je een keer op de koffie bij Diede, je nieuwe teamleider?

Bel me even voor het maken van een afspraak. Ik ben te bereiken via 06-51907902 of d.scheerder@psw.nl.

Direct solliciteren kan alleen via www.werkenbijpsw.nl

We stellen het niet op prijs als bedrijven reageren om hun diensten aan te bieden.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.