Mondriaan zoekt een

Begeleider voor Inloop & Dagbesteding

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor onze Inloop & Dagbesteding in Parkstad zijn we op zoek naar enthousiaste begeleiders (28-36 uur p.w.). We zoeken jou omdat je daadkrachtig, creatief en behulpzaam bent. Je beschikt over een positieve instelling en je enthousiasme werkt aanstekelijk! Met jouw kennis van psychiatrische ziektebeelden weet je de vertaling te maken naar passende activiteiten voor onze cliënten. En je team? Zij staan te popelen om met jou kennis te maken!

Past deze functie bij jou?
Dagbestedingscentrum De Brök, Heihof en de Dagbesteding Kliniek Heerlen bieden begeleiding aan volwassenen met een ernstige psychiatrische aandoening waarvan de gevolgen op meerdere levensgebieden zichtbaar zijn. Als begeleider bied je deze doelgroep activiteiten aan met als doel: het bieden van structuur, het doorbreken van hun isolement en het opbouwen en onderhouden van zelfvertrouwen en sociale contacten.

Bij onze dagbestedingscentra (onderdeel van de sector Preventie & Participatie) worden diverse activiteiten aangeboden, denk hierbij aan de activiteiten houtbewerking, creatief, assembleren, tuin en ons computerproject Upgrade.

Jij biedt onze cliënten begeleiding en ondersteuning. Je zorgt voor de structuur en veiligheid (naleving huisregels e.d.) die ze nodig hebben en je stimuleert, motiveert en activeert hierbij de cliënt. Voor een deel van de cliënten bied je de begeleiding in nauwe samenwerking met de behandelaren, casemanagers of verwijzers. Ook bereid je cliënten voor op een werkplek buiten de dagbesteding.

Daarnaast heb je een coachende rol richting jouw collega's, waarbij je het team ondersteunt in het proces tot zelf organiserend team. Je houdt overzicht over de verschillende processen, je kunt de verschillende werksituaties overzien en je draagt bij aan oplossingen. Communiceren op alle niveaus, binnen en buiten de organisatie, gaat jou uitstekend af: dit doe je op een verbindende manier. Je bent een netwerker en teamplayer.

Jouw teamgenoten zijn enthousiast, dynamisch en ambitieus. Het team geeft zelf vorm aan de werkzaamheden binnen de dagbesteding, altijd vanuit een positieve benadering. Als jij je hierin thuis voelt en jouw kennis van psychiatrische ziektebeelden weet te vertalen naar passende activiteiten voor onze cliënten dan heb jij jouw nieuwe uitdaging gevonden.

Wat zeggen onze collega's?
Na een paar weken merken cliënten zelf ook wat het met hen doet. Uiteindelijk komen ze met plezier. Dat te bereiken vind ik een uitdaging. Als het lukt, geniet ik daar enorm van," zegt een van onze medewerkers dagbesteding.'

Dit neem je mee
 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding Social Work of HBO opleiding met BIG registratie;
 • Daarnaast heb je meerdere jaren relevante werkervaring. Ook beschik je over grote affiniteit met volwassenen met een ernstige psychiatrische aandoening en heb je kennis van psychopathologie en somatiek;
 • Je weet jouw kennis van psychiatrische ziektebeelden te vertalen naar passende activiteiten;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.
 • Je bent enthousiast, je toont initiatief, weet van aanpakken en bent behulpzaam. Iemand die er staat en kritisch is. Je hebt een eigen mening, bent direct en communicatief sterk. Anderen empoweren is helemaal jouw ding. Verder ben je collegiaal, heb je verantwoordelijkheidsgevoel en kijk je verder dan alleen jouw eigen specifieke taken. Je bent gericht op samenwerking, zowel binnen als buiten de organisatie en je hebt de vaardigheid om met alle disciplines samen te werken.
 • En tenslotte ben je een echte verbinder en sfeermaker binnen het team; open en met humor.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Wij bieden geschikte kandidaten meteen een vast contract;
 • Het salaris bedraagt minimaal €2.884,-- en maximaal €3.826,-- (FWG 50 - CAO GGZ, kernfunctie agogisch werkende 1). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
 • Opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Een ruime verlofregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werk;
 • Een persoonlijk budget (PB) dat je kunt investeren in jouw eigen fysieke en mentale gezondheid of in je loopbaan;
 • Lidmaatschap bij ODS waardoor je gebruik kunt maken van een zéér uitnodigend aanbod van sport en andere mogelijkheden om je vitaliteit te vergroten;
 • Lease-fietsenplan;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Kortingen bij tal van winkels, webshops, hotels, etc. via registratie bij Benefits at Work;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team leuke activiteiten te ondernemen.
Tijdens de sollicitatie procedure vragen we je altijd om een dag mee te lopen met het team. Zo kun je ervaren of er een klik is voordat je uiteindelijk een besluit neemt.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op www.werkenbijmondriaan.nl

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Suzanne Gillessen-op den Kamp, RVE manager (Heerlen), bereikbaar op het nummer: 088-5067474.

Heb je interesse, stuur dan een reactie vóór 15 juli via de sollicitatiebutton.

Natuurlijk mag je altijd vrijblijvend contact opnemen om eens binnen de diverse locaties een kijkje te komen nemen en het gesprek aan te gaan met je (mogelijke) toekomstige collega's en cliënten.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.