Mondriaan zoekt een

Begeleider voor Inloop & Dagbesteding

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor onze Inloop & Dagbesteding in Parkstad zoeken we een enthousiaste en behulpzame begeleider (32-36 u/w). Heb jij veel affiniteit met volwassenen met een ernstige psychiatrische aandoening en weet je jouw kennis van psychiatrische ziektebeelden te vertalen naar passende activiteiten voor onze cliënten? We zoeken jou omdat je daadkrachtig, creatief en behulpzaam bent. Jouw positieve instelling en enthousiasme werken aanstekelijk! En je team? Dat staat te popelen om kennis met je te maken!

Dagbesteding Welland en Wijerode (Kliniek Heerlen) bieden begeleiding aan volwassenen en ouderen met een ernstige psychiatrische aandoening waarvan de gevolgen op meerdere levensgebieden zichtbaar zijn. Activiteiten bij onze dagbestedingscentra zijn bijvoorbeeld houtbewerking, creatief, kookgroep, groenbeleving en complementaire zorg.

Past deze functie bij jou?
Als begeleider bied je onze cliënten begeleiding en ondersteuning in de vorm van activiteiten met als doel: het bieden van structuur, het doorbreken van hun isolement en het opbouwen en onderhouden van zelfvertrouwen en sociale contacten. Daarnaast organiseer je samen met je collega's overkoepelende activiteiten naar thema.

Je zorgt voor de nodige structuur en veiligheid (naleving huisregels e.d.) en stimuleert, motiveert en activeert hierbij de cliënt. Een deel van de cliënten begeleid je in nauwe samenwerking met de behandelaren, casemanagers of verwijzers. Je bereidt cliënten ook voor op een werkplek buiten de dagbesteding.

Je hebt je een coachende rol richting jouw collega's waarbij je het team ondersteunt in het proces tot een zelf organiserend team. Je houdt overzicht over de verschillende processen, overziet de verschillende werksituaties en draagt bij aan oplossingen.

En je team? Dat is enthousiast, dynamisch en ambitieus en geeft zelf vorm aan de werkzaamheden binnen de dagbesteding, altijd vanuit een positieve benadering. Als jij je hierin thuis voelt en jouw kennis van psychiatrische ziektebeelden weet te vertalen naar passende activiteiten voor onze cliënten dan heb jij jouw nieuwe uitdaging gevonden.

Wat zeggen onze collega's?
"Na een paar weken merken cliënten zelf ook wat het met hen doet. Uiteindelijk komen ze met plezier. Dat te bereiken vind ik een uitdaging. Als het lukt, geniet ik daar enorm van," zegt een van onze medewerkers van de Dagbesteding."

Dit neem je mee
 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Social Work of een hbo-opleiding met BIG-registratie;
 • Je hebt relevante werkervaring en kennis van psychopathologie en somatiek;
 • Je bent een netwerker en teamspeler, gericht op samenwerking (zowel binnen als buiten de organisatie). Je hebt de vaardigheid om met alle disciplines samen te werken;
 • Je toont initiatief, weet van aanpakken en met jouw verantwoordelijkheidsgevoel kijk je verder dan alleen naar jouw eigen specifieke taken;
 • Je hebt een eigen mening, bent kritisch en direct. Iemand die er staat;
 • Verder ben je collegiaal, open en een echte verbinder binnen het team.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto.
Tijdens de sollicitatie procedure vragen we je altijd om een dag mee te lopen met het team. Zo kun je ervaren of er een klik is voordat je uiteindelijk een besluit neemt.

Wat wij bieden

Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.
 • Wij bieden geschikte kandidaten meteen een vast contract;
 • Het salaris bedraagt minimaal €2.944,-- en maximaal €3.902,-- (FWG 50 - CAO GGZ, kernfunctie agogisch werkende 1). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur;
Functie-eisen
En verder:
 • Opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Een ruime verlofregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werk;
 • Een persoonlijk budget (PB) dat je kunt investeren in jouw eigen fysieke en mentale gezondheid of in je loopbaan;
 • Lidmaatschap bij ODS waardoor je gebruik kunt maken van een zéér uitnodigend aanbod van sport en andere mogelijkheden om je vitaliteit te vergroten;
 • Lease-fietsenplan;
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Kortingen bij tal van winkels, webshops, hotels, etc. via registratie bij Benefits at Work;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team leuke activiteiten te ondernemen.
Mondriaan

De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op www.werkenbijmondriaan.nl

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Suzanne Gillessen-op den Kamp, RVE-manager, bereikbaar op het nummer: 088-5067474.

Heb je interesse, stuur dan een reactie vóór 9 december 2022 via de sollicitatiebutton.

Natuurlijk kun je altijd vrijblijvend contact opnemen om eens een kijkje te nemen binnen de diverse locaties en het gesprek aan te gaan met je (mogelijke) toekomstige collega's en cliënten!

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.