SGL zoekt een

Begeleider wonen voor WBC Aan de Pas

Dienstverband

28 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
'Ieder mens heeft het recht om zijn leven te leiden op zijn eigen manier'

Onze cliënten
Je werkt of gaat naar school, je gaat op vakantie, maakt heerlijke uitjes, voedt kinderen op. Je leidt het leven dat je wilt en je maakt daarin jouw keuzes. En dan opeens gebeurt er iets waardoor alles niet meer vanzelfsprekend is. Een auto-ongeluk, een hersenbloeding, een ziekte; je mogelijkheden zijn opeens beperkt door het hersenletsel dat je hebt opgelopen. Van de ene op de andere dag is er een breuk in jouw levenslijn.

Al onze cliënten hebben iets gemeenschappelijks. Vanuit het "normale" leven dat iedereen leefde, is er dat moment geweest dat alles drastisch veranderde en er ineens een beroep gedaan moest worden op professionele zorg. SGL is de expert die juist deze mensen helpt in hun stap om weer regie terug te krijgen. Fysieke ondersteuning, mentale ondersteuning, begeleiding en professionele zorg, allemaal afgestemd op elke cliënt afzonderlijk.

Onze medewerkers
Je ziet de mens achter de beperkingen en je wilt je erin verdiepen om hem of haar goed te begeleiden en te verzorgen. Iedere mens is anders, jij stemt daarom jouw handelen af op de behoefte van deze unieke persoon. Je bent nieuwsgierig naar zijn of haar mogelijkheden ondanks de breuk in de levenslijn en zoekt hoe je hem of haar zoveel mogelijk de eigen regie kan geven. Ook begeleid je de client in het contact met mede cliënten. Groepsdynamiek vind je interessant, conflictsituaties ervaar je als een uitdaging. Uitvoeren van verzorgende taken vind je vanzelfsprekend.

Je denkt in mogelijkheden, durft grenzen te stellen, je bent daadkrachtig en een no-nonsense type.

Met collega's bespreek je je eigen handelen en hoe je als team nog betere begeleiding kan bieden. Waar nodig stem je af met collega's van behandeling & expertise of met andere professionals zoals de huisarts, apotheek, zorgpartners. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de acties die beschreven staan in het ondersteuningsplan. Krachten van het hele team worden gebundeld en op maat ingezet voor onze cliënten. De cultuur waarin we samenwerken is te beschrijven als een grote familie.

Waar ga je aan de slag?
Diezelfde aandacht die we hebben voor de wensen en talenten van cliënten, hebben we ook voor medewerkers. Jouw professionele dromen, je toekomstbeeld en je wil om te blijven leren vinden we erg belangrijk. Bij SGL krijg je de kans om dat pad zelf te bepalen en ook echt uit te voeren. Je werkt 28/32 uur per week in een onregelmatig werkpatroon in een dynamische omgeving met een team bestaande uit 25 teamleden, die elkaar goed aanvullen. Wij zijn een enthousiast, gedreven en gezellig team met passie voor onze bewoners. Collegialiteit, humor en een goede sfeer staan daarom hoog in het vaandel. Er is volop ruimte om je zelf te ontwikkelen.
Woonbegeleidingscentrum Aan de pas is een thuis voor mensen met een lichamelijke beperking. Binnen Aan de pas wordt niet alleen gewoond, maar wordt ook gelogeerd en er worden verschillende vormen van dagbesteding aangeboden in en uit huis en en leuke variërende vrijetijdsactiviteiten . Er wonen 19 volwassen met een niet aangeboren hersenletsel en er zijn 2 logeerplekken. Naast begeleiding hebben zij ook persoonlijke verzorging nodig. Ook verpleegtechnische handelingen zijn aan de orde. Specifiek in Wbc aan de pas is dat een aantal bewoners met spierziekte ook afhankelijk zijn van beademing.

Cliënten beschikken allen over een eigen appartement en kunnen gebruik maken van een gezamenlijke huiskamer. Een werkdag start met bewoners uit bed halen, douchen en verzorgen zodat zij op tijd klaar staan voor de taxi naar het activiteitencentrum of werk. Je werkt in een onregelmatig rooster inclusief slaapdiensten. Het rooster maak je samen met het team.

Jouw opleiding
Wij zijn op zoek naar geïnteresseerde kandidaten met een afgeronde zorgopleiding op minimaal niveau 3 (verpleegkundige, MMZ persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg of SPW); Hiernaast beschik je bij voorkeur over relevante werkervaring (exclusief stage-ervaring) met de doelgroep NAH in combinatie met gedragsproblematiek.

Wat bieden wij?
Je werkt 28-32 uur per week in een onregelmatig werkpatroon in een dynamische omgeving met een team bestaande uit 25 teamleden, die elkaar goed aanvullen. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO Gehandicaptenzorg: FWG 35 (= maximaal € 3.105,- bruto per maand op fulltime basis). Het gaat om een vast dienstverband.

Heb je nog vragen?
Dan kun je bellen met Chiara Thewissen, teamleider op telefoonnummer 06-12474348. Wil je meer informatie over missie en visie van SGL? Kijk dan op www.sgl-zorg.nl. Kijk ook eens naar ons filmpje van de locatie op facebook, linked inn en you tube.

De sollicitatietermijn is t/m 31-05-2023.