SGL zoekt een

Vacature begeleider wonen, regio Maastricht-Heuvelland

Dienstverband

16-32 uren (in overleg)

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Sittard Maastricht Kerkrade Sittard

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

‘Ieder mens heeft het recht om zijn leven te leiden op zijn eigen manier’

 

SGL geeft specialistische zorg aan mensen met hersenletsel. Onze cliënten hechten veel waarde aan (toekomst) perspectief en om daar op hun eigen wijze invulling aan te geven. Zo bieden wij een totaalpakket aan diensten: wonen met begeleiding, individuele en groepsbegeleiding, dagbesteding, behandeling en training. SGL is gevestigd in Limburg op 30 locaties van Maastricht tot aan Venray in Noord-Limburg. Met ongeveer 550 medewerkers, 400 vrijwilligers ondersteunen wij ca. 1.600 cliënten. Voor meer informatie zie: www.sgl-zorg.nl

 

Binnen de regio Maastricht-Heuvelland zoeken wij enthousiaste begeleiders wonen!

 

Onze cliënten

Je werkt of gaat naar school, je gaat op vakantie, maakt heerlijke uitjes, voedt kinderen op.  Je leidt het leven dat je wilt en je maakt daarin jouw keuzes. En dan opeens gebeurt er iets waardoor alles niet meer vanzelfsprekend is. Een auto-ongeluk, een hersenbloeding, een ziekte; je mogelijkheden zijn opeens beperkt door het hersenletsel dat je hebt opgelopen. Van de ene op de andere dag is er een breuk in jouw levenslijn.

 

Al onze cliënten hebben iets gemeenschappelijks. Vanuit het “normale” leven dat iedereen leefde, is er dat moment geweest dat alles drastisch veranderde en er ineens een beroep gedaan moest worden op professionele zorg. SGL is de expert die juist deze mensen helpt in hun stap om weer regie terug te krijgen. Fysieke ondersteuning, mentale ondersteuning, begeleiding en professionele zorg, allemaal afgestemd op elke cliënt afzonderlijk.

 

 

Onze medewerkers
Je ziet de mens achter de beperkingen en je wilt je erin verdiepen om hem of haar goed te begeleiden. Iedere mens is anders, jij stemt daarom jouw handelen af op de behoefte van deze unieke persoon. Je bent nieuwsgierig naar zijn of haar mogelijkheden ondanks de breuk in de levenslijn en zoekt hoe je hem of haar zoveel mogelijk de eigen regie kan geven. Ook begeleid je de client in het contact met mede cliënten. Groepsdynamiek vind je interessant, conflictsituaties ervaar je als een uitdaging.
 

Je denkt in mogelijkheden, durft grenzen te stellen, je bent daadkrachtig en een  no-nonsense type.

Met collega’s bespreek je je eigen handelen en hoe je als team nog betere begeleiding kan bieden. Waar nodig stem je af met collega’s van behandeling & expertise of met andere professionals zoals de huisarts, apotheek, zorgpartners. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de acties die beschreven staan in het ondersteuningsplan. Krachten van het hele team worden gebundeld en op maat ingezet voor onze cliënten. De cultuur waarin we samenwerken is te beschrijven als een grote familie.

 

 

Waar ga je aan de slag?

In Bunde liggen 2 woonlocaties, wij bieden woonbegeleiding aan volwassen cliënten met een hersenletsel. Woonlocatie Aan de Pas is een grootschalige locatie waar de focus op de zorg ligt en cliënten wonen die afhankelijk zijn van beademing. Woonlocatie LMJ-Hof is een kleinschalige locatie waar de nadruk meer ligt op de begeleiding van de cliënten.   Zij beschikken allen over een eigen appartement en kunnen gebruik maken van een gezamenlijke huiskamer. Overdag kunnen cliënten gebruik maken van een vorm van dagbesteding of werk. Je werkt in een onregelmatig rooster (soms ook inclusief slaapdiensten). Het rooster maak je samen met het team.

 

 

Jouw opleiding

Wij zijn op zoek naar geïnteresseerde kandidaten met een afgeronde zorgopleiding:

  • Minimaal niveau 3  (verzorgende IG, MZZ niveau 3) : voor de functie begeleider wonen
  • Hiernaast beschik je bij voorkeur over relevante werkervaring met de doelgroep NAH in combinatie met gedragsproblematiek.

 

 

Wat bieden wij?

Je werkt 16-32 uur (uren, locatie, functie wordt in onderling overleg afgestemd) per week in een onregelmatig werkpatroon in een dynamische omgeving met een team die elkaar goed aanvullen. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de CAO Gehandicaptenzorg. Het gaat in om een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar, met de intentie voor een vast dienstverband.

 

 

Heb je nog vragen?

Dan kun je Ingrid Urlings (Teamleider Cliëntenzorg a.i.) voor verdere vragen bereiken op telefoonnummer 06-12 47 43 48.

Wil je meer informatie over missie en visie van SGL? Kijk dan op www.sgl-zorg.nl  

 

Kijk ook eens naar onze filmpjes op Facebook, LinkedIn en YouTube.
 

solliciteren@SGL-zorg.nl

o.v.v. vacaturenummer MP2021.15