Koraal zoekt een

Begeleiders - locatie Op de Bies - Zorgmodule Senioren

Dienstverband

26 - 28 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg

Voor onze locatie Op de Bies in Landgraaf zoeken we Begeleiders voor de doelgroep Senioren ( 26 - 28 u/w). Het gaat om een dienstverband voor 26 u/w en een dienstverband voor 28 u/w. Ben jij zorgzaam, maar ook oplettend? Dan voel jij je vast thuis bij onze Senioren!

Over de functie

Cliënten wonen in de woning aan Hereweg 167, dit is gelegen op het instellingsterrein van Op de Bies in Landgraaf. Hier verblijven 9 ouder wordende cliënten met een ernstige of matige verstandelijke beperking die niet meer thuis kunnen wonen. Door hun leeftijd en bijkomende problemen als dementie en functioneringsproblemen hebben zij behoefte aan een sfeervol en veilig leefklimaat met veel rust en aandacht. De activiteiten zijn afgestemd op hun leeftijd. Je biedt ondersteuning en helpt ze met het in stand houden van hun vaardigheden maar ook met de achteruitgang hierin. De cliënten hebben behoefte aan het onderhouden van sociale contacten met mede-cliënten, maar ook met verwanten en wettelijk vertegenwoordigers.

Een aantal cliënten zitten in een rolstoel en zijn voor de verzorging geheel afhankelijk van de begeleiders. Het werken met een til-liftsysteem behoort tot de dagelijkse werkzaamheden.

Je kunt ingezet worden van maandag tot en met zondag tussen 7.00 uur en 22.00 uur. Er wordt gewerkt volgens een basisrooster.

Over de locatie

De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden.

Wat bieden wij?

 • Een leuke en afwisselende functie met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen.
 • Inschaling conform functiegroep 40 van de CAO gehandicaptenzorg (min. € 1898,- en max.€ 2807- br/m, obv 36 u/w)
 • ORT, reiskostenvergoeding, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 7,05%
 • Meer informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden binnen Koraal tref je aan via de bijgevoegde link: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden ;
 • Een contract voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging;
 • Ingangsdatum zo spoedig mogelijk.

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante opleiding op minimaal niveau 4;
 • Je hebt affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in een soortgelijke functie inclusief verzorging van cliënten;
 • Je kunt adequaat reageren in het geval van een complexe en/of een crisis situatie;
 • Je bent in staat en bereid tot het geven en ontvangen van (kritische) feedback op zowel eigen handelen als processen;
 • Je kunt begeleiding en ondersteuning bieden gericht op het leren omgaan met het ouder worden en de daarbij behorende processen (specifiek de Ziekte van Alzheimer);
 • Je kunt begeleiding en ondersteuning bieden gericht op het emotionele ontwikkelingsniveau en eventuele bijkomende problematiek;
 • Je kunt vaardigheden in stand houden en wanneer nodig ondersteunen in het proces van achteruitgang;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer.

Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Bianca Kochen. Ze is te bereiken op 06-83 222 958.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, zullen wij telefonisch en schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent gedrag te overleggen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Reageren

Stuur ons je motivatie en CV zo snel mogelijk, doch voor 21 oktober 2019.