Zorgverlening PGZ zoekt een

Begeleiders wonen 18- Eindhoven en Weert

Dienstverband

In onderling overleg

Opleidingsniveau

HBO+

Standplaats

Onbekend

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Ga jij de uitdaging aan?

Zorgverlening PGZ is een dynamische, vernieuwende en ondernemende zorgorganisatie en al jaren dé autisme specialist in de regio Limburg en Noord-Brabant. Ons specialisme is het behandelen en begeleiden van mensen met een autisme spectrum stoornis (ASS).
PGZ biedt tevens gespecialiseerde zorg en ondersteuning aan (jong)volwassenen en kinderen met een ontwikkelingsachterstand, ADHD, angststoornis, gedragsstoornis, overige psychiatrische problematiek en/of een verstandelijke beperking (LVB). Wij bieden zorg op maat aan mensen van alle leeftijden.
Wij hebben een vacature voor de functie van:

Begeleider wonen 18- in Eindhoven of Tungelroy (Weert)
Voor 24-32 uur per week.

De woongroepen Wonen 18- zijn voor kinderen tot 18 jaar met een psychiatrische beperking voor wie thuis wonen momenteel geen optie is. De problematiek van de jeugdige is dusdanig dat het ouders niet meer lukt om de zorg te bieden die hun kind vraagt. Ondanks alle mogelijke inspanningen is ambulante hulp niet toereikend gebleken. Dit kan betekenen dat ouders de moeilijke keuze moeten maken om hun kind aan de zorg van professionals over te dragen. Ook kan het voorkomen dat een kind gedurende een kortere of langere periode voor behandeling opgenomen is geweest in een andere instelling. De termijn voor de behandeling loopt af, maar (vervolg-) behandeling is noodzakelijk of thuis wonen is (momenteel) geen optie. In de woongroep kan een kind/ jongere verblijven zo lang als noodzakelijk is tot zijn 18e jaar.

De manier waarop de periode van verblijf wordt vormgegeven is afhankelijk van hetgeen het kind/de jongere nodig heeft. Vanuit een veilig en gestructureerd klimaat wordt vooral uitgegaan van de ontwikkelingsmogelijkheden van een kind. Ieder kind is uniek en vraagt daarom in zijn benaderingswijze ook een unieke aanpak. Door het pedagogisch handelen af te stemmen op het individuele kind, kunnen ontwikkelingskansen optimaal benut worden.

Functieomschrijving

Als begeleider op de woongroep biedt je in eerste instantie een veilig en gestructureerd leefklimaat aan. Op de tweede plaats stimuleer je de kinderen/jeugdigen op een pedagogische wijze om tot groei te komen op verschillende ontwikkelingsgebieden zoals: leren omgaan met emoties, vertrouwen in eigen mogelijkheden en het aanleren van sociale en praktische vaardigheden. Ouders blijven de belangrijkste personen binnen het leven van een kind. Als begeleider werk je toe naar een thuisplaatsing en naar behoud dan wel herstel van de relatie met de ouders. De mentor van een kind/jongere levert een bijdrage aan het opstellen, evalueren en bijstellen van het begeleidingsplan en stemt hierover continue af met onder andere ouders, collega’s en school.

Wij vragen

Jouw profiel
Je hebt een gerichte HBO-opleiding (Social work, SPH, Maatschappelijk werk, Pedagogiek). Je hebt ervaring op het gebied van ASS en bij voorkeur ook JLVG. Je bent in het bezit van een certificaat bedrijfshulpverlening of bereid deze te halen. Daarnaast ben je SKJ geregistreerd of zorg je ervoor dat je geregistreerd wordt.

Je bent in staat om een lerende en huiselijke omgeving te creëren. Je bent duidelijk, betrouwbaar en handelt consequent. Je toont respect voor de levensstijl van deze kinderen en jongeren en stemt je begeleidingshouding af op datgene wat deze kinderen/jeugdigen met bijvoorbeeld een autisme spectrum stoornis of een reactieve hechtingsstoornis nodig hebben, zonder daarbij de regie te verliezen. Je bent creatief in het bedenken van hoe je de ‘ontwikkeling en groei naar zelfstandigheid’ vorm kunt geven en kunt dit samen met de rest van het team uitvoeren. Je levert een positieve en stimulerende bijdrage aan de teamvorming en bent in staat actief en onderbouwd bij te dragen aan het teamoverleg en de ontwikkeling van de leefgroep, zowel zorginhoudelijk als organisatorisch.

Dienstverband

Je start je dienstverband met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 11 maanden.

Werktijden

Werktijden vallen zowel binnen als buiten kantoortijden.

Salaris

Onze hoge ambitie wordt bereikt door onze enthousiaste en betrokken medewerkers.
Je persoonlijke ontwikkeling en jouw bijdrage aan de ontwikkeling van het team staan voorop.
Daarnaast hebben we een prima arbeidsvoorwaardenpakket vanuit de CAO-GGZ, waaronder een uitstekende pensioenregeling en een tegemoetkoming in de collectieve ziektekostenverzekering.

Aanvullende informatie

Heeft deze vacature je interesse gewekt dan nodigen wij je uit te reageren. Wij ontvangen graag je motivatiebrief met CV. Je kunt deze richten aan solliciteren@pgz.nu. Mocht je nog vragen hebben over deze vacature of over de procedure, dan kun je telefonisch contact opnemen met Marijn Smits, teamleider woongroep Eindhoven, via telefoonnummer 06-14434033 of Annemarie Habraken, teamleider woongroep Tungelroy 06-43127091.
De gesprekken staan gepland in week 19 en/of 20.
 
Bij indiensttreding is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

0681664671