Koraal zoekt een

Begeleiding familiebezoek - St. Anna

Dienstverband

4 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Heel

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Vrijwilliger gezocht! Begeleid jij onze cliënt een aantal keer per jaar bij een familiebezoek? Het neemt ongeveer 4 uur in beslag, 4x per jaar.

Wat ga je doen?

We zoeken een spontane man of vrouw die samen met een jongeman van 23 jaar een bezoek wil gaan brengen aan zijn vader in Helmond. Het gaat om 4 keer per jaar 4 uurtjes, waarvan 2 uur reistijd en 2 uur het daadwerkelijke bezoek zijn. Het reizen naar Helmond kan met openbaar vervoer, taxi of eigen vervoer. Uiteraard komen de kosten van het vervoer voor de vrijwilliger en hemzelf voor rekening van onze bewoner.

Onze bewoner is matig verstandelijk gehandicapt en kan hier niet zelfstandig naar toe reizen, heeft iemand nodig die dit bezoek in goede banen kan leiden. Hij houdt van gezellig buurten en grapjes. De beroepskracht is aanwezig voor vragen in de begeleiding bij het ophalen en brengen van onze bewoner. Ook is de begeleiding telefonisch te bereiken om te kunnen ondersteunen mocht er onderweg iets zijn.

Wat vragen we van jou?

We zoeken een vrijwilliger die affiniteit heeft met mensen met een verstandelijke beperking en duidelijk is. Iemand die gevoel voor humor heeft en in is voor een gezellig praatje onderweg. Maar ook iemand die, wanneer de 2 uurtjes erop zitten, durft te zeggen dat het weer tijd is om te gaan.

Over vrijwilligerswerk

Wij bieden vrijwilligerswerk in een open organisatie, waarbij de bijdrage van elke vrijwilliger ertoe doet. Vrijwilligers kunnen echt iets betekenen voor de cliënten, je zorgt vaak voor net dat beetje extra aandacht en draagt bij aan de kwaliteit van bestaan. Het werk als vrijwilliger binnen St. Anna is leuk, geeft voldoening, je legt nieuwe contacten en biedt de kans om ervaring op te doen met het werken met verstandelijk gehandicapte mensen. Naast een kennismaking en een rondleiding hanteren we voor vrijwilligers ook een reiskostenvergoeding, een attentieregeling en een verzekering. Maar hierover wordt je alles verteld in het eerste oriënteerde gesprek. Heb je interesse, dan ben je altijd welkom!