Mondriaan zoekt een

Behandelaar/casemanager bij Verslavingszorg

Dienstverband

28 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Heerlen Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Jij hebt grote affiniteit met deze complexe maar boeiende doelgroep

Dienstverband: 28-36 uur per week
Soort dienstverband: Jaarcontract met de intentie om dit na een half jaar om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd
Kernfunctie: Transmuraal werker 2
Standplaats: Heerlen of Maastricht
Opleiding: SPV, Verpleegkundig Specialist, hbo Social Work (met GGZ differentie en BIG geregistreerd doormiddel van minimaal mbo verpleegkunde), basispsycholoog, Geestelijke Gezondheidskunde (GGK) of Verpleegkunde (mbo/hbo) met de ambitie en bereidheid om de opleiding tot SPV te volgen.
Salaris: FWG 55 - CAO GGZ, zijnde minimaal € 2.553,-- en maximaal € 4.131,-- bij een fulltime dienstverband (36 uur)
Werving: In- en externe werving

Past deze functie bij jou?
Werken bij Mondriaan Verslavingszorg (sector Selectieve Zorg) betekent werken binnen een dynamische verslavingszorginstelling met een open, informele en creatieve werksfeer. Door de diversiteit van problematiek en behandeling, hulp- en dienstverlening, is Mondriaan VZ een veelzijdige werkgever. Wij bieden hulp en advies aan mensen die verslaafd zijn aan alcohol, drugs, medicijnen en/of gokken en we zoeken naar de best passende behandeling of begeleiding voor iedere patiënt. Dat kan ambulant, klinisch en/of in deeltijdbehandeling zijn.

Als behandelaar/casemanager geef je in een ambulante setting uitvoering aan behandeling en begeleiding van aan verslavingszorg gerelateerde problematiek. Dit doe je onder de regie van de hoofdbehandelaar. Je onderkent sociaal psychiatrische problematiek in combinatie met verslaving bij cliënten en motiveert hen om hulpverlening te aanvaarden. Je intervenieert in crisissituaties bij cliënten met verslavingsproblematiek en psychopathologie. Je onderhoudt contacten met verwijzers, neemt deel aan patiëntbesprekingen en je voert hulpverleningsplannen uit. Daarnaast verricht je administratieve en registratieve werkzaamheden.

Jouw kwaliteiten
Je hebt aantoonbare ervaring met verslavingszorg, bij voorkeur in de ambulante hulpverlening. Ook heb je ervaring met crisisinterventie. Je beschikt over een grote mate van stressbestendigheid en flexibiliteit en bent in staat om met alle disciplines samen te werken. Je bent gewend om een voortrekkersrol te pakken, snel te schakelen en initiatief te nemen. Daarnaast heb je goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Tenslotte ben je bereid om in een rooster van 24-uurs diensten te participeren.

Voldoe je als verpleegkundige aan de toelatingseisen voor de post-hbo opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige (SPV) en heb je de ambitie om deze opleiding te volgen?
Je kunt dan starten in de functie van casemanager trainee (kernfunctie 'transmuraal werker 3', functiegroep 50). Je volgt de SPV-opleiding dan op een zo kort mogelijke termijn. De opleidingskosten en reiskosten worden volledig vergoed door Mondriaan met 4 uur compensatie in tijd op een lesdag. Hbo-V verpleegkundigen worden direct toegelaten, mbo-V verpleegkundigen met minimaal 2 jaar ervaring kunnen een toelatingsassessment doen.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen. Salaris en rechtspositie zijn conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg. Inschaling vindt afhankelijk van opleiding en ervaring plaats in FWG 55 - CAO GGZ, zijnde minimaal € 2.553,-- en maximaal € 4.131,-- bij een fulltime dienstverband (36 uur). Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website .

Is je interesse gewekt?
Heb je nog vragen over de functie, neem dan contact op Ine Deckers, manager bedrijfsvoering Verslavingszorg, bereikbaar op het nummer: 06-30053679 / 088-5067700 of met Robert Hilse, manager zorg, bereikbaar op het nummer: 06-53691083.

Solliciteren kan via de sollicitatiebutton.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.