Koraal zoekt een

Behandelaar Kings - Gastenhof Limburg

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO+

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Jeugdzorg
Ben jij overtuigd van de meerwaarde van de behandeling van jeugdige én gezin? Dan zoeken we jou voor KINGS! Behandelaren met diverse specialismen die met KINGS methodiek gaan werken!! Een trauma georiënteerde behandeling, die gezinnen echt verder helpt.

Wij zijn als Koraal hard bezig om onze droom 'Het Liéfst Thuis' waar te gaan maken. We zijn van mening dat we de specialistische jeugdhulp beter kunnen uitvoeren. Geïnspireerd door wat kinderen, jongeren en ouders ons vertellen en door de nieuwste wetenschappelijke inzichten. En dat biedt perspectief!

Daarom bewegen wij naar een Trauma Informed Care organisatie, voor hulpvragers én hulpverleners! Bouw jij mee? We zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde Ambulante begeleiders. Er zijn diverse deeltijdpercentages mogelijk.

KINGS

KINGS staat voor Kind IN Gezond Systeem en is een gefaseerd behandelmodel dat is ontwikkeld en al tien jaar uitgevoerd door Accare. KINGS is ontwikkeld voor jeugdigen met ernstige gedragsproblemen en hun ouders. De jeugdigen en hun ouders zijn voor opname slachtoffer geweest van ingrijpende interpersoonlijke gebeurtenissen en vaak spelen meervoudige en complexe problemen een rol in het dagelijks leven van deze gezinnen.

Het doel van het KINGS behandelmodel is om alle gezinsleden, zowel gezamenlijk als individueel, behandeling aan te bieden in een klinische setting, zodat zij daarna weer met een gezonde basis in de samenleving kunnen integreren. Gezinsopname wordt vaak opgevolgd door ambulante vervolgbehandeling. Om de problemen van de jeugdige te kunnen behandelen, leren de ouders om de invloed van negatieve ervaringen uit het verleden bij zichzelf en in het huidige gedrag van hun kind te herkennen. KINGS focust zich hiermee op zowel traumaverwerking van de jeugdige en de ouders, als op het vergroten van de sensitiviteit en opvoedvaardigheden van de ouders. Het doel hiervan is dat de jeugdige veilig terugkeert in een gezond systeem. Als behandelaar heb je een centrale rol in het behandelmodel.

Het model kent drie verschillende fases. De ouders doorlopen dezelfde fases als de jeugdige, maar lopen telkens een fase voor op hun kind. Hierdoor zijn de ouders in staat de jeugdige tijdens de behandeling te ondersteunen.

Je werkt hierin intensief samen met een team van gezinsbehandelaren die dagelijks aanwezig zijn bij de ouders om hen te ondersteunen. De gezinsbehandelaren zullen na de dagelijkse traumabehandeling de ouders en kinderen opvangen in de tijdelijke gezinswoning op de locatie van Koraal, waar ze het gezin coachen via modeling en videoreflectie.


Over de functie


Ieder speelt vanuit zijn eigen expertise een cruciale rol bij het weer in ontwikkeling brengen van kinderen en jongeren met psychische problemen waarbij het accent van de behandeling op trauma ligt. We maken hierbij gebruik van de best bewezen behandelmethoden Cognitieve gedragstherapie en EMDR. We leveren maatwerk aan te sluiten bij de specifieke vraag van kind en ouders/verzorgers. Je voert daarvoor intakegesprekken met het kind/ de jongere en ouders, je stelt casusconceptualisaties op en je coördineert en evalueert de behandeltrajecten. We zoeken professionals met ideeën die helpen KINGS verder door te ontwikkelen.

Voor meer info hierover check de volgende links of luister naar de podcast: Wie zoeken wij voor dit unieke aanbod in het zuiden van het land?

Wij zoeken collega's met passie en enthousiasme die overtuigd zijn dat jeugdhulp anders vormgegeven kan worden en gezamenlijk een nieuw team willen gaan opzetten in de regio Zuid-Limburg horend bij Koraal.
  • GZ-psychologen, systeemtherapeuten of Orthopedagoog generalisten, waarvan enkelen bij voorkeur opgeleid tot- en geregistreerd als cognitief gedragstherapeut VGCt® en/of EMDR-therapeut en -practitioner voor de behandeling van de jeugdigen en ouders.
  • Je vindt het belangrijk dat de hulpvrager altijd een stem, keuze en regie heeft.
  • Je gelooft in de herstel-en ontwikkelingsmogelijkheden van de ander.
  • Je kunt achter gedrag kijken en kunt zien waar het goed gaat.
  • Je toont lef, bent initiatiefrijk en gaat uitdagingen niet uit de weg. Daadkrachtig ga je te werk en je houdt je graag bezig met uiteenlopende complexe problematiek bij volwassenen en kinderen.
  • Als professional sta je niet alleen in voor kracht -en herstelgerichte zorg voor de kinderen en jongeren, maar zorg je ook voor je collega's en jezelf.
  • Je bent een pionier en toonaangevend in het vakgebied en je deelt je kennis graag met collega's. Daarnaast lever jij graag je bijdrage bij een nieuw op te zetten team.

Wat bieden wij?


Een uitdagende en boeiende functie binnen een fijn team met enthousiaste en betrokken collega's. Jij maakt met je team deel uit van een vernieuwend project op het gebied van jeugdhulp, waarbij jullie écht iets kunnen betekenen voor de gezinnen.

Daarnaast…
  • Inschaling volgens CAO Gehandicaptenzorg, afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.
  • Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. We bieden diverse trainingen en opleidingen, o.a. gericht op TIC (Trauma Informed Care) en KINGS. Daarnaast organiseren we bijeenkomsten omtrent teambuilding-/ontwikkeling, etc.
  • We bieden de mogelijkheid tot een dienstverband voor onbepaalde tijd. Dit in onderling overleg en afhankelijk van opleiding/ervaring. Wanneer de project niet verlengd wordt, zijn er diverse andere (ambulante) mogelijkheden binnen Koraal, waar je ingezet kunt worden.
Bekijk via deze link enkele verhalen van onze medewerkers over hun drijfveren en hoe zij zich ontwikkeld hebben binnen onze organisatie.


Informatie


Heb je nog vragen neem dan contact op met Karin Schwarz (06 22425313 of kschwarz@koraal.nl)


Reageren


Herken jij jezelf in bovenstaande? Dan dagen wij je uit om op een creatieve wijze te reageren, waarmee wij goed zicht krijgen op jouw visie, kwaliteiten en meerwaarde voor het samen te stellen KINGS-team.

Wij ontvangen graag je CV en motivatie via het sollicitatieformulier.