De Zorggroep zoekt een

Beleidsadviseur Kwaliteit & Veiligheid

Dienstverband

32 - 36

Opleidingsniveau

WO, HBO+

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Overige, Ouderenzorg

Beleidsadviseur Kwaliteit & Veiligheid

Draag jij kwaliteit en veiligheid in de ouderenzorg een warm hart toe en weet jij te schakelen op alle niveaus van de organisatie? Lees dan verder, want De Zorggroep is op zoek naar een beleidsadviseur kwaliteit en veiligheid (32-26 uur per week) ter versterking van het team Kwaliteit & Veiligheid. 

Wat ga je doen?

Samen met het team kwaliteit & veiligheid breng je de kwaliteit en cliëntveiligheid binnen De Zorggroep naar een hoger niveau. Als beleidsadviseur lever je vanuit jouw expertise op het gebied van kwaliteit en veiligheid een bijdrage aan het bieden van de best mogelijke hulp aan onze cliënten. Als beleidsadviseur ben je verantwoordelijk voor het mede- ontwikkelen van het kwaliteit- en cliëntveiligheidsbeleid op organisatieniveau en het doen van voorstellen voor implementatie en borging daarvan naar tactisch niveau. Je helpt de organisatie voortdurend te blijven ontwikkelen en slaat daarbij de brug naar de dagelijkse praktijk. Je schrijft hands-on beleid, vertaalt deze in praktisch bruikbare instrumenten en weet als geen ander hoe dit te implementeren op een manier die werkt. Doordat jij naadloos aanvoelt waar de behoefte van de teams ligt, zet jij verandering in beweging. Daarnaast adviseer je de MT’s vanuit een overstijgend perspectief op het gebied van kwaliteit en veiligheid.

Jouw werkomgeving

De afdeling kwaliteit & veiligheid bestaande uit een programmaleider, drie beleidsadviseurs en de klachtenfunctionaris en is verantwoordelijk voor het door ontwikkelen, onderhoud en borgen van het concern brede kwaliteit & veiligheidsmanagementsysteem. Belangrijk hierbij is de verbinding tussen kwaliteitseisen,- systemen, zorgprocessen aan de ene kant en de inhoud van de zorg, de medewerkers en de cliënten aan de andere kant. Organisatie van audits, inrichting van het documentmanagement systeem en analyseren van incidenten zijn belangrijke kerntaken van de afdeling. Op basis van interne/ externe ontwikkelingen en analyse van stuurinformatie, signaleert en adviseert de afdeling over kwaliteitsverbeteringen en/of bijstelling van beleid. De afdeling levert een belangrijke bijdrage in de continue aandacht voor verbetering van kwaliteit en veiligheid van de geleverde zorg.

Wie ben jij?

Als beleidsadviseur kwaliteit en veiligheid beschik je over:

  • een functierelevante theoretische en praktische kennis op academisch niveau, te weten een afgeronde WO-opleiding Gezondheidswetenschappen (of vergelijkbaar);
  • enkele jaren relevante werkervaring op het gebied van kwaliteitsbeleid en projectmatig werken;
  • kennis van en inzicht in alle kwaliteits- en veiligheidsbeleid-relevante wet- en regelgeving of weet zich deze door affiniteit snel eigen te maken;
  • ervaring met ontwikkel- en veranderprocessen in (zorg)organisaties is een pré; 

De ideale kandidaat heeft een proactieve, resultaatgerichte houding en is communicatief sterk. Je bent een verbinder en hebt gevoel voor verhoudingen. Je kunt bovendien goed omgaan met uiteenlopende belangen en weet de visie en koers van de organisatie vast te houden. Je bent schriftelijk goed onderlegd, waardoor je heldere en concrete beleidsnotities kunt schrijven. In de samenwerking zoek je graag de verbinding op met collega’s op andere beleidsterreinen. Rapporteren en sturen op verschillende lagen van de organisatie is voor jou een vanzelfsprekendheid. Onafhankelijk kunnen oordelen en dienstverlenend kunnen handelen, ook onder tijdsdruk, zijn competenties die goed bij jou passen. Ook ben je slagvaardig, flexibel en heb je van nature een open en nieuwsgierige houding.

Een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is vereist voor deze functie.

Wij bieden

Een leuk team met 5 enthousiaste collega’s die graag met je samenwerken. In deze functie is ruimte voor eigen initiatief in een uitdagende en veranderende organisatie.

Wij bieden een dienstverband voor in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met de intentie om dit, bij gebleken geschiktheid, om te zetten naar een vast dienstverband met een contractomvang van gemiddeld 32-36 uur per week. De werktijden worden in onderling overleg vastgesteld. Aanvang bij voorkeur zo snel mogelijk.

Inschaling vindt plaats op basis van de cao VVT (FWG 55) afhankelijk van kennis, ervaring en opleiding. Bij deze schaal hoort een salaris van maximaal € 4.161,92 bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week.

In november krijg je een eindejaarsuitkering van 8,33% en in mei ontvang je 8% vakantiegeld. Per juli 2021 is er een cao loonsverhoging van 3%.

De Zorggroep kent daarnaast een aantrekkelijk pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan, een fitnessregeling, collectieve verzekeringen, een kortingspas voor verschillende winkels en uitjes in het "weg-na-het-werk"-programma.

Informatie

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Wij ontvangen graag jouwmotivatiebrief en CV uiterlijk 14 augustus 2020 en zien er naar uit om kennis met je te maken. De gesprekken worden gepland in week 35.

Voor aanvullende informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Audrey Lemmens, concerncontroller kwaliteit & veiligheid, op telefoonnummer 06- 13928069 of met Eefke Pennings, Recruiter via eefke.pennings@dezorggroep.nl.

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitie.