De Zorggroep zoekt een

Beleidsadviseur Kwaliteit & Veiligheid ter vervanging van zwangerschapsverlof

Dienstverband

24-28

Opleidingsniveau

HBO, WO, HBO+

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Ouderenzorg

Draag jij kwaliteit en veiligheid in de ouderenzorg een warm hart toe en weet jij te schakelen op alle niveaus van de organisatie? Lees dan verder, want De Zorggroep is op zoek naar een beleidsadviseur kwaliteit en veiligheid ter vervanging van zwangerschapsverlof in het team Kwaliteit & Veiligheid. Het gaat om een tijdelijke functie in de periode van 27 juni t/m 23 december 2022 voor 24 uur per week. 

Wat ga je doen?  
Als beleidsadviseur lever je vanuit jouw expertise op het gebied van kwaliteit en veiligheid een bijdrage aan het bieden van de best mogelijke hulp aan onze cliënten.  Je bent verantwoordelijk voor het mede- ontwikkelen van het kwaliteit- en clientveiligheidsbeleid op organisatieniveau en het doen van voorstellen voor implementatie en borging daarvan naar tactisch niveau. Je helpt de organisatie voortdurend te blijven ontwikkelen en slaat daarbij de brug naar de dagelijkse praktijk. Je schrijft hands-on beleid, vertaalt deze in praktisch bruikbare instrumenten en weet als geen ander hoe dit te implementeren op een manier die werkt. Doordat jij naadloos aanvoelt waar de behoefte van de teams ligt, zet jij verandering in beweging. Daarnaast adviseer je de MT’s vanuit een overstijgend perspectief op het gebied van kwaliteit en veiligheid.  

Jouw aandachtsgebied is de sector Expertise en Behandeling. Expertise en Behandeling is een verzamelnaam voor de verschillende behandelaren en specialismen binnen De Zorggroep. De medewerkers ondersteunen de cliënt, vanuit het gedachtengoed Positieve Gezondheid en Vitale Lokale Gemeenschappen, om in balans te blijven en in maximale zelfstandigheid de regie te houden over het eigen leven. Daarnaast heb je een actieve rol als beleidsadviseur in het project Cliëntervaringsmeting waarbij toegewerkt wordt naar een continue meting van cliënttevredenheid. De doelstelling van het project is dat medewerkers op alle niveaus beschikken over actuele en makkelijk toegankelijke informatie gebaseerd op cliëntervaringen die hen in staat stelt om continue te leren en verbeteren.  

Jouw werkomgeving 
De afdeling kwaliteit & veiligheid bestaat uit een manager, vier beleidsadviseurs en de klachtenfunctionaris en is verantwoordelijk voor het door ontwikkelen, onderhoud en borgen van het concern brede kwaliteit & veiligheidsmanagementsysteem. Belangrijk hierbij is de verbinding tussen kwaliteitseisen,- systemen, zorgprocessen aan de ene kant en de inhoud van de zorg, de medewerkers en de cliënten aan de andere kant. Organisatie van audits, inrichting van het documentmanagement systeem en analyseren van incidenten zijn belangrijke kerntaken van de afdeling. Op basis van interne/ externe ontwikkelingen en analyse van stuurinformatie, signaleert en adviseert de afdeling over kwaliteitsverbeteringen en/of bijstelling van beleid. De afdeling levert een belangrijke bijdrage in de continue aandacht voor verbetering van kwaliteit en veiligheid van de geleverde zorg.  

Wie ben jij?  
Als beleidsadviseur kwaliteit en veiligheid beschik je over:  

  • een functierelevante theoretische en praktische kennis op HBO of WO niveau, te weten een afgeronde HBO- of WO-opleiding Gezondheidswetenschappen (of vergelijkbaar). 
  • enkele jaren relevante werkervaring op het gebied van kwaliteitsbeleid en projectmatig werken.  
  • kennis van en inzicht in kwaliteits- en veiligheidsbeleid-relevante wet- en regelgeving of weet zich deze door affiniteit snel eigen te maken. 

De ideale kandidaat heeft een proactieve, resultaatgerichte houding en is communicatief sterk. Je bent een verbinder en hebt gevoel voor verhoudingen.  
Je bent schriftelijk goed onderlegd, waardoor je heldere en concrete beleidsnotities kunt schrijven. In de samenwerking zoek je graag de verbinding op met collega’s op andere beleidsterreinen. Onafhankelijk kunnen oordelen en dienstverlenend kunnen handelen, ook onder tijdsdruk, zijn competenties die goed bij jou passen. Ook ben je slagvaardig, flexibel en heb je van nature een open en nieuwsgierige houding. 

Een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is vereist voor deze functie. 

Wij bieden 
Een leuk team met 5 enthousiaste collega’s die graag met je samenwerken. In deze functie is ruimte voor eigen initiatief in een uitdagende en veranderende organisatie. 

Wij bieden een tijdelijk dienstverband voor de periode van 27 juni t/m 24 december van 24 uur per week. De werktijden worden in onderling overleg vastgesteld. 

Inschaling vindt plaats op basis van de cao VVT (FWG 55) afhankelijk van kennis, ervaring en opleiding.?Bij deze schaal hoort een salaris van maximaal 4.426,10 bij een fulltime dienstverband van gemiddeld 36 uur per week. 

De Zorggroep kent daarnaast een aantrekkelijk pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan, een fitnessregeling, collectieve verzekeringen, een kortingspas voor verschillende winkels en uitjes in het "weg-na-het-werk"-programma. 

Informatie 
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Wij ontvangen graag jouw motivatiebrief en CV uiterlijk 27 mei 2022 en zien er naar uit om kennis met je te maken. De gesprekken zullen plaatsvinden in week 23.  
Voor aanvullende informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Corine Smits, manager kwaliteit & veiligheid, op telefoonnummer 06- 22658536 of met Melanie Knoups, Recruiter, via melanie.knoups@dezorggroep.nl

De Zorggroep
Als grootste zorgaanbieder in Noord- en Midden-Limburg bieden wij een breed aanbod van diensten. Met thuiszorg en vele woon- en zorgcentra bieden we ondersteuning, zorg en specialistische behandeling aan iedereen die dat nodig heeft. Werken vanuit positieve gezondheid staat bij ons centraal. Dat betekent dat het accent niet op de ziekte of beperking ligt, maar op de mensen zelf: op hun veerkracht en hun mogelijkheden. Wij willen bijdragen aan een vitale gemeenschap, waarin mensen zelfredzaam en bovenal gelukkig zijn. Bijna 6000 medewerkers (en duizenden vrijwilligers) zetten zich dagelijks in voor dit ideaalbeeld. Onze medewerkers willen iets voor een ander kunnen betekenen. Daarom bieden wij talloze mogelijkheden waarin ze zowel zichzelf als het vak kunnen ontwikkelen. Op deze manier kunnen medewerkers ook echt datgene doen waar hun hart ligt.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.