Sevagram zoekt een

Beleidsadviseur team Kwaliteit en Veiligheid, aandachtsgebied Veiligheid & Crisisbeheersing (32-36 uur)

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen

Werkvelden

Ouderenzorg
Beleidsadviseur team Kwaliteit en Veiligheid, aandachtsgebied Veiligheid en Crisisbeheersing
Sevagram is een onderscheidende maatschappelijk betrokken zorgorganisatie en biedt zorg in de regio's Parkstad en Heuvelland en Maastricht. Met ruim 2.800 medewerkers en 1.200 vrijwilligers is Sevagram één van de grotere werkgevers in Zuid-Limburg. Mensen zijn elke dag weer betrokken, gepassioneerd, innovatief en resultaatgericht aan het werk en bieden conform het Planetree-label 'Zorg met Bezieling'. Sevagram biedt zorg op tweeëntwintig locaties, bestaande uit negentien zorgcentra, een revalidatiecentrum, twee hospices en diverse aanleunwoningen. Sevagram omarmt, als enige zorgorganisatie in Zuid-Limburg, het Planetree-concept en is gecertificeerd volgens de spelregels van dit label. Planetree is een zorgvisie met een onderscheidende manier van denken, kijken, luisteren en doen, waarbij uitstekende zorg daadwerkelijk voorop staat. Mensgerichte zorg voor cliënten en hun familie, maar ook oprechte aandacht voor medewerkers, vrijwilligers én stakeholders staan daarin centraal. Planetree biedt Sevagram handvatten om de beste zorg te bieden.

De functie
Als beleidsadviseur bij Sevagram ontwikkel, verbeter en implementeer je het beleid in relatie tot je vakgebied 'Veiligheid en crisisbeheersing' op centraal niveau en leg je decentraal verbinding met het management op locatie, de zorgteams en de behandelaren. Vanuit je expertise adviseer je de organisatie op gebied van crisisbeheersing, ben je lid en coördinator van het kernteam integrale veiligheid en ben je het aanspreekpunt voor functionarissen in de veiligheidsketen van preventie (ploegleiders BHV, aandacht functionarissen t.a.v. veiligheid) tot aan crisisbeheersing (BHV respons, voor- en achterwachten, OCT, SCT).

Verder ga je je richten op:
 • Je volgt de in- en externe ontwikkelingen en je vertaalt dit naar beleid, documenten, en protocollen.
 • Je signaleert knelpunten in het beleid en doet proactief voorstellen aan management of Raad van Bestuur en draagt zorg voor het kwaliteitsplan en jaarverslag.
 • Je bent betrokken bij interne audits, kwaliteitsrapportages en uitvoering van de voornoemde plannen.
 • Je adviseert, ondersteunt en onderhoudt de Sevagram respons- en crisisorganisatie en daarin betrokken functionarissen en bereidt de organisatie voor op een mogelijke crisis.
 • Je zorgt voor het opleiden, trainen en oefenen van de medewerkers betrokken bij de Sevagram respons- en crisisorganisatie.
 • Je bent adviseur van OCT en SCT-crisisteams tijdens incidenten of calamiteiten.
Aansturing van het team, bestaande uit beleidsmedewerkers vindt plaats door de bestuurssecretaris. Er is een nauwe samenwerking met het team directiesecretarissen.

Wat verwachten wij van de kandidaat?
Als beleidsadviseur ben je gericht op samenwerking, je bent resultaatgericht en in staat om snel te denken. Je bent initiatiefrijk en bezit tact, geduld en doorzettingsvermogen bij het doen van beleidsvoorstellen en bij het implementeren, uitvoeren en bewaken van het beleid.

Daarnaast vragen wij:
 • Een relevante afgeronde HBO+ of universitaire opleiding. Bijvoorbeeld: Gezondheidswetenschappen, Gezondheidsrecht of Beleid en Management Gezondheidszorg;
 • Meerdere jaren relevante ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Ervaring met de VVT sector en ervaring of affiniteit met het thema integrale veiligheid en crisisbeheersing;
 • Ervaring met het opstellen van notities, adviezen of plannen;
 • Analytisch en communicatief sterk, gericht op samenwerking en verbinding;
 • Goed in plannen en organiseren en in staat om over de grenzen van het eigen vakgebied te kijken;
 • Potentie en motivatie om je verder te ontwikkelen;
 • Organisatie sensitiviteit.
Zo maakt Sevagram het verschil!
Plezier, afwisseling en uitdaging binnen een dynamisch organisatie. Maar waarin onderscheiden we ons nu echt? Binnen Sevagram werken we met een Planetree visie. Een visie waarbij de medewerker centraal staat. Waar wij groeien, willen we dat onze medewerkers de kans krijgen om mee te groeien en ontwikkelen. Binnen onze organisatie doe jij er écht toe!

Wat kun je verder verwachten:
 • Zodra jij beschikbaar bent, kun jij starten;
 • Medewerkers groeien met de organisatie mee. Sevagram biedt ruimte voor opleidingen, trainingen en cursussen;
 • Er wordt gestart met een dienstverband voor de periode van één jaar met de intentie tot een vast dienstverband;
 • Salaris conform CAO VVT: FWG 60 (max. €5.196,92 bruto per maand bij een dienstverband van 36 uur)
 • Sevagram heeft een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, o.a. eindejaarsuitkering, goed pensioen, aanvullende verzekeringen en nog veel meer.
Reageren?
Hebben wij je interesse gewekt met bovenstaande omschrijving, solliciteer dan nu met je sollicitatiebrief en CV via de button. Reageren kan tot uiterlijk 27-3-2023.

Voor meer informatie kun je contacten met Erik Heijdendael, Bestuurssecretaris a.i.: erik.heijdendael@sevagram.nl

Van alle nieuwe medewerkers wordt voorafgaand aan de indiensttreding een verklaring omtrent gedrag (VOG) gevraagd. Een referentieonderzoek en assessment kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.