Zuyderland zoekt een

Beleidsfunctionaris kwaliteit (32 - 36 upw, locatie Sittard - Geleen)

Dienstverband

32 - 36 uur

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen

Werkvelden

Ziekenhuizen

Ben jij die enthousiaste beleidsfunctionaris die samen met het team gaat ondersteunen bij het verbeteren van de zorg? Lees dan snel verder!

Jouw nieuwe baan

De RVE Kwaliteit Veiligheid & Bedrijfsvoering (KV&B) is een afdeling die de organisatie ondersteunt bij het realiseren van de doelstellingen op het gebied van Kwaliteit, Veiligheid en Bedrijfsvoering. Hoewel KV&B een ondersteunende afdeling is, is zij kaderstellend op haar beleidsterreinen en vervult zij daarin een aanjagende en monitorende rol. Daarnaast is zij signalerend en toetsend. Er wordt gebruik gemaakt van gevalideerde instrumenten en methodieken met nauwe betrokkenheid van zorgprofessionals en patiënten.

Als beleidsfunctionaris Kwaliteit ben je vanuit je adviseursrol betrokken bij het verbeteren van de kwaliteit van zorg in het Zuyderland Medisch Centrum. Je bent breed inzetbaar voor advies en beleidsontwikkeling op het gebied van Kwaliteit & Veiligheid. De kern van de functie bestaat uit het ondersteunen, begeleiden en monitoren van audits (intern, regionaal, extern). Daarnaast ondersteun en adviseer je als ambtelijk secretaris het Verpleegkundig Stafbestuur (VSB). Tot slot maak je deel uit van het team dat zich bezighoudt met de ziekenhuis brede implementatie en doorontwikkeling van het Kwaliteit- en Veiligheidsmanagementsysteem (KVMS).

Wat neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde opleiding op academisch niveau (bij voorkeur gezondheidswetenschappen).
 • Je hebt affiniteit met kwaliteit & veiligheid, de ziekenhuisorganisatie en de ontwikkelingen in de gezondheidszorg t.a.v. kwaliteit en veiligheid.
 • Je bent een echte verbinder en van daaruit in staat om goed samen te werken met (zorg)professionals.
 • Je bent in staat om een vertaalslag te maken van theorie naar passend beleid in de praktijksituatie.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een dienstverband voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren zicht op vaste aanstelling.
 • Een werkweek van gemiddeld 32 - 36 uur.
 • Een bruto maandsalaris in FWG 55 van € 3.115, - tot € 4.391, - bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De inschaling is afhankelijk van jouw relevante werkervaring.
 • Een aantrekkelijke vakantietoeslag (8,33%) en eindejaarsuitkering (8,33%), Cao Ziekenhuizen.

Wat bieden wij jou nog meer?

 • Reiskostenvergoeding en een goede pensioenverzekering (PFZW).
 • Collectieve korting op een aanvullende ziektekostenverzekering (CZ, IZZ of Menzis) en diverse verzekeringen bij Centraal Beheer/AON.
 • Een voordelige arbeidsongeschiktheidsverzekering (Allianz).
 • Naar keuze deelname aan de personeelsvereniging met kortingen op concerten, vakanties en interessante workshops/cursussen.
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken. Jouw thuiswerkplek wordt ingericht. Je ontvangt een vergoeding van 2 euro netto per thuiswerkdag.  
 • Initiatieven voor Zuyderland medewerkers zoals stoelmassages, loopbaanadvies en andere leuke activiteiten.
 • Doorgroeiontwikkelingen met bepaalde cursussen is mogelijk.

Welkom in het team

Afdeling Kwaliteit kenmerkt zich door een team van hoogopgeleide en ambitieuze professionals met achtergronden variërend van gezondheidswetenschappen, verpleegkunde tot fysiotherapie. Je komt terecht in een hecht en warm team in een veilige omgeving waar hard gewerkt wordt, maar ook tijd gemaakt wordt voor een praatje. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Het team bestaat uit 10 collega’s, onder aansturing van een afdelingshoofd. Naast afdeling Kwaliteit, bestaat de RVE KV&B uit de afdelingen Veiligheid, Kwaliteitsverbetering en Bedrijfsvoering. De RVE wordt duaal aangestuurd door een RVE-manager en medisch manager.

‘Met een verfrissende blik en aandacht voor anderen staan wij samen voor de beste zorg in de regio.’

Meer weten?

Wil je meer informatie of heb je nog enkele vragen? Neem dan gerust contact op met Alesha D’Elfant (Afdelingshoofd Kwaliteit & Veiligheid) telefoonnummer 06-15567417.

Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Voor alle functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd.

Voorrangskandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op interne en externe kandidaten.