Vincent van Gogh, voor geestelijke gezondheidszorg zoekt een

Bemoeizorg medewerker

Dienstverband

vanaf 24 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO

Standplaats

Venray

Werkvelden

Eerstelijnszorg, Geestelijke gezondheidszorg, Sociaal Werk, Overige

Bemoeizorg medewerker

Uren: in overleg Locatie: Noord Limburg

Het verschil maken, thuis en in de wijk. Op het goede moment een arm om je schouder, een steuntje in de rug of een helpende hand: dat kan het verschil maken. Juist ook voor mensen met (complexe) psychische of psychiatrische problemen. Vincent van Gogh biedt daarom zorg en ondersteuning thuis of in jouw woonomgeving en daar hebben we bemoeizorgers voor nodig!

Waarom Vincent van Gogh gewoon anders is

We kunnen de traditionele ‘keten van zorg’ verrijken met het sociale netwerk, de directe omgeving rondom de cliënt. Daar, in het leven van alledag, schuilt een enorme herstelkracht. Vincent van Gogh wil de GGZ toegankelijk maken voor de meest kwetsbare mensen, de kwaliteit laten groeien en de zorg betaalbaar houden. Thuis in de eigen omgeving en toegespitst op de eigen situatie.

Waarom jouw team gewoon anders is

Jouw team bestaat uit bemoeizorgers en een psychiater en werkt in de regio Noord Limburg. In je dagelijkse werkzaamheden werk je nauw samen met o.a. IHT, verslavingszorg, FACT en de verschillende klinieken. Samen met je team leid je toe naar passende zorg vanuit de thuissituatie van de cliënt, je kijkt hierbij naar welzijn, gezondheid en veiligheid in de wijk.

Waarom jouw functie gewoon anders is

Bemoeizorgers zijn hulpverleners op sociaal en psychiatrisch vlak. Zij signaleren, leggen contact, schatten de problematiek in. Vervolgens proberen zijn deze mensen die (tijdelijk) minder grip hebben op hun leven toe of terug te leiden naar hulp, het (sociale) netwerk en een beter leven. Bemoeizorg is er ook voor jongeren (en hun gezin/netwerk). Kenmerkend voor bemoeizorg is de actieve werkwijze en een grote portie geduld. Je zou bemoeizorg ook kunnen omschrijven als georganiseerde betrokkenheid. Vanuit deze betrokkenheid ben jij aanspreekpunt voor de cliënt, verschillende interne en externe partners zoals woningbouw, wijkagent en welzijnsorganisaties. Op dit moment zoeken wij een collega die aantoonbare ervaring en affiniteit heeft met de jeugddoelgroep.

'We zien steeds meer kwetsbare mensen in de maatschappij. Veel daarvan zullen verzuipen wanneer er geen oog meer voor is. Contact leggen , vertrouwen winnen en soms hele kleine stapjes maken waardoor kwaliteit van leven voor betreffende client en zijn/haar omgeving verbetert. Die ontwikkeling is mooi om te zien.' - Rik Korsten

Hoe we jou zien:

 • Een energieke nieuwe collega met een afgeronde Hbo-opleiding richting welzijn of verpleegkunde.
 • Je beschikt over kennis op het gebied van psychopathologie, diagnostiek, verslaving, sociale psychiatrie en/of gerontopsychiatrie en psychogeriatrie.
 • Je hebt ervaring en affiniteit met de doelgroep jongeren.
 • Je bent iemand die buiten kaders durft te denken en handelen.
 • Je werkt op een zelfstandige, flexibele en outreachende manier.
 • Volharding en doorzettingsvermogen zijn vereist bij het overtuigen van zorg mijdende burgers en creativiteit bij het leggen van het eerste contact.
 • Sociale vaardigheden zijn vereist bij het winnen van vertrouwen bij zorg mijdende burgers. Je beschikt over het vermogen om zorg mijdende situaties aan te voelen en hier creatief en tactvol op in te spelen.
 • Je beschikt over overtuigingskracht, kan omgaan met weerstand en bent in staat om burgers te motiveren en stimuleren tot het accepteren van de aangeboden zorg- en/of hulpverlening.
 • Het fungeren als bemiddelaar bij externe instanties stelt eisen aan onderhandelen en omgaan met tegenstellingen.
 • Je bent in bezit auto en rijbewijs.

Hoe jij ons ziet:

 • Een werkgever die een langdurige samenwerking beoogt met een contract voor minimaal 24 uur;
 • En hierbij een passend salaris conform CAO GGZ biedt;
 • Een organisatie die groot denkt, klein handelt en snel beweegt;
 • Een lerende organisatie die opleiding en ontwikkeling stimuleert;
 • Een organisatie die vertrouwen heeft in de professionals en dit ondersteunt in de vorm van zelfsturende teams.

Hoe we verbinden

Heb je interesse in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur je CV zo snel mogelijk en uiterlijk 22 september 2020 naar werken@vvgi.nl o.v.v. 2020BEM0209 en hopelijk ontmoeten we elkaar snel.

Wil je meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met jouw toekomstige collega Luc Stemkens (06 14 33 26 06) of met Elly Swinkels (06 14 48 36 60).