Pactum zoekt een

Ambulant Woonbegeleider | Beschermd Wonen - Volwassenen | +/- 28 uur | Venlo

Dienstverband

24 - 28 uur

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Venlo

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg

Ben jij klaar om een bijdrage te leveren aan het welzijn van (jong)volwassenen binnen een vernieuwende zorgomgeving? Pactum, onderdeel van alliantie Team BW, zoekt een bevlogen collega voor onze locatie in Venlo. Hier bieden we beschermd wonen voor volwassenen vanaf 18 jaar, met als doel hen naar zelfstandigheid te begeleiden. We zoeken een professional die zich kan vinden in onze visie van positieve gezondheid en de mens centraal stelt. Wil jij je aansluiten bij een team dat écht verschil maakt? Dan is dit je kans!

Ambulant Woonbegeleider

Beschermd Wonen - (jong)volwassenen

Venlo

+/- 28 uur per week

(geen slaapdiensten)

Over Pactum en Alliantie Team BW:

Pactum maakt deel uit van Team BW, een samenwerkingsverband met vooraanstaande organisaties zoals Vincent van Gogh, Bureau Andersom, PSW, De Zorggroep, en Zelfregie. Samen zijn we verantwoordelijk voor 64 beschermd wonen plekken in de regio, waarbij Pactum de leiding neemt over twee locaties in Venlo. In deze dynamische omgeving ben je onderdeel van een breed netwerk van expertise en innovatie. Ons gezamenlijk doel? Het bevorderen van positieve gezondheid en autonomie onder onze bewoners.

Jouw rol:

Als begeleider binnen ons Beschermd Wonen team in Venlo, speel je een rol in het leven van onze bewoners. Je staat naast hen en begeleidt hen dagelijks, ondersteunt hen op individueel niveau en helpt ze uit te stromen richting zelfstandigheid. Ons team werkt veelal zelfstandig in afstemming met een gedragsdeskundige. Dit stimuleert ons om elkaar uit te dagen, het beste uit onszelf naar boven te halen en gezamenlijk oplossingsgericht te denken voor het welzijn van onze bewoners. Wij zoeken een collega die zelfstandig en zelfsturend is, met een voorkeur voor een achtergrond in de GGZ. Je gaat werken in een team waar, naast jou, 4 personen werkzaam zijn.

Werktijden:

De werktijden zijn met dagdiensten van 09:00 tot 17:00, met avonddiensten van 12:00 tot 22:00 en eens per maand een weekenddienst op zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00.

Doelgroep en aanpak:

Je richt je op volwassenen die een traject van 1-2 jaar doorlopen, gericht op het bevorderen van hun zelfstandigheid. De focus ligt op het individueel begeleiden zonder groepsmomenten en het bevorderen van zelfredzaamheid. Bewoners beheren bijvoorbeeld zelf hun medicatie en werken planmatig aan hun doelen. Doelen kunnen te maken hebben met allerhande hulpvragen op psychisch, sociaal, lichamelijk, maatschappelijk gebied. Onze aanpak is gebaseerd op de principes van Positieve Gezondheid, waarbij we kijken naar lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, participatie, dagelijks functioneren en kwaliteit van leven. Hierbij vinden wij het belangrijk om de begeleiding per bewoner aan te passen aan de huidige fase van herstel.

Werkomgeving:

Je komt te werken in een omgeving die nog volop in ontwikkeling is en het borgen van onze visie en kernwaarden centraal staat. De locatie telt 12 bewoners, elk met een eigen studio, en er zijn plannen voor uitbreiding.

Vereisten

Wat vragen we van jou?

  • Een relevant HBO-diploma, bij voorkeur in de richting van GGZ of Social Work.
  • Ervaring of affiniteit met LVB-problematiek en beschermd wonen.
  • Zelfstandigheid, zelfsturend vermogen en een proactieve houding.
  • De bereidheid om te innoveren en bij te dragen aan de ontwikkeling van onze dienstverlening.

Wat bieden wij?

  • Een contract van +/- 28 uur per week (dit wordt nog bekend)
  • Een divers en gemotiveerd team
  • Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

Interesse?

Ons uitgangspunt is een langdurig samenwerkingsverband, dat binnen een jaarcontract start met een goed inwerkprogramma en later natuurlijk diverse scholingsmogelijkheden. De functie van Jeugdzorgwerker C is ingeschaald in schaal 8 (max. €4223) bij een voltijd dienstverband van 36 uur. Natuurlijk komen daar vakantiegeld, ORT en een eindejaarsuitkering bovenop en maak je gebruik van de pensioenregeling van het pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Meer weten?

  • Voor vragen over deze functie of de organisatie kun je terecht bij Dave Peters, Coördinator Beschermd Wonen, via davepeters@vigogroep.nl of 06 - 29 67 35 74;
  • Voor vragen over de procedure kun je terecht bij de afdeling Recruitment via 0493 – 327 555 of werkenbijpactum@vigogroep.nl t.a.v. Lisanne Timmer. Liever even een appje? Die kun je sturen naar 06 - 21 91 05 42.