U-center zoekt een

Bevlogen psychotherapeut (uren in overleg)

Dienstverband

uren in overleg

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Epen

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg, Sociaal Werk, Overige

Ben jij een psychotherapeut met behandelervaring op het gebied van afhankelijkheids- en burn-out problematiek en stemmings- en angststoornissen? Kom werken in ons U-center behandelcentrum in Zuid-Limburg.

Wat houdt de functie in?
Als psychotherapeut verzorg je in ons behandelcentrum individuele behandelingen en groepsbehandelingen. Daarnaast voer je ook partner/relatiegesprekken. Afhankelijk van je ervaring bied je onze cliënten (cognitieve) gedrags-, interpersoonlijke-, cliëntgerichte- en systeemtherapie. Dit doe je onder meer als regiebehandelaar bij complexe casussen. Ook participeer je in de (dagelijkse) multidisciplinaire overleggen van de Nederlandse en internationale behandelteams.

Waar kom je te werken?
U-center is een uniek psychotherapeutisch centrum dat klinische en ambulante behandelingen aanbiedt voor Nederlandse en internationale cliënten met meervoudige psychische aandoeningen en verslavingen. Cliënten volgen bij ons een kort en intensief behandelprogramma, waarbij een integrale holistische benadering centraal staat. Onze cliënten zijn doorgaans zeer gemotiveerde mensen die hard willen werken aan een goed en snel herstel. 

Tijdens ons behandeltraject werken we samen aan het realiseren van de ‘U-turn’: het punt in het leven van onze cliënten waar écht een verandering plaatsvindt. Het traject bestaat uit een opname van zeven weken en een eventueel ambulant vervolgtraject. De behandeling is erop gericht om de cliënt zo snel mogelijk een rol in de maatschappij terug te geven, zowel in haar of zijn privéleven als op het werk. We bieden het gereedschap dat nodig is om vanuit eigen kracht toe te werken naar balans en controle.

Kwaliteit en gastvrijheid
U-center heeft twee klinieken in de regio Maastricht, vlakbij de grens van België en Duitsland. Beide klinieken bevinden zich in dezelfde straat in het mooie plaatsje Epen op loopafstand van elkaar. Gelegen in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap biedt U-center een plek waar onze cliënten zich direct thuis voelen. Onze twee behandelcentra zijn van alle gemakken voorzien, zodat de cliënt zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel. Het volgen van een intensief programma van 7 weken lang betekent bij U-center ook dat er veel aandacht is voor kwaliteit en gastvrijheid.

Wie zoeken we?
We zoeken per direct iemand die behandelervaring heeft op het gebied van afhankelijkheids- en burn-out problematiek en stemmings- en angststoornissen. Je kunt samenwerken binnen meerdere teams en protocollair werken. Ook herken je je in de kernwaarden van U-center, te weten: attent, durf, zelfbewust, gedreven en hoogwaardig. Daarnaast ben je of heb je:

 • een postdoctorale opleiding tot psychotherapeut;
 • een big-registratie en agb-code en ben je bij voorkeur lid van beroepsvereniging (als kwalitatief register);
 • relevante ervaring met behandeling van veelvoorkomende psychische ziektebeelden en afhankelijkheidsproblematieken, bij voorkeur in een residentiële setting met multidisciplinaire benadering;
 • goede sociale vaardigheden, een sterk empathisch vermogen en een echte teamplayer;
 • vaardig in cliënten motiveren en stimuleren tijdens de behandeling, alsmede contacten ondersteunend en beschermend laten zijn;
 • gericht op het tot stand brengen van inzicht en gedragsverandering. Ook kun je eventuele weerstand ombuigen;
 • goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
 • ook lever je een goede inhoudelijke bijdrage in multidisciplinaire cliëntenbesprekingen en beleidsoverleggen.

Wat bieden wij?
Je komt te werken bij een organisatie in ontwikkeling met een open en inspirerende bedrijfscultuur. Jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Jij krijgt daarom mogelijkheden om cursussen en trainingen te volgen. Wat wij nog meer bieden:

 • een marktconform salaris o.b.v. de ggz cao (fwg 70);
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder reiskostenvergoeding en een uitstekende pensioenregeling via PFZW;
 • uren in overleg;
 • een unieke werkplek in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap;
 • tweemaal per jaar een inspirerende medewerkersdag aan de hand van een relevant thema;
 • gratis gebruik van het zwembad en de fitnessruimte op bepaalde tijden.

Plan een kennismaking
Wil je meer weten of misschien een kijkje nemen in ons behandelcentrum? Neem contact op met HR via tel.nr. 043-4559109 (Claudia Nijssen) of solliciteer direct op deze vacature psychotherapeut via hrm@u-center.nl.

Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Solliciteer direct
Je kunt direct solliciteren op deze functie via het sollicitatie-formulier onderaan deze pagina. Stuur je cv en een motivatie en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.