Koraal zoekt een

Bewegingsagoog - Op de Bies

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 3

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg
Voor regio Parkstad zoeken we een Bewegingsagoog. Ben jij die enthousiaste, sportieve collega met een gezonde dosis doorzettingsvermogen? Zie jij het als een uitdaging en krijg je energie van het opzetten van een nieuw bewegingsprogramma voor onze jeugd? Dan maken wij graag kennis met je!


Over de functie


Binnen Koraal Regio Parkstad wordt er door middel van beweging een positieve bijdrage geleverd aan de daginvulling van de cliënten. Beweging is niet alleen goed voor de gezondheid en de motoriek, maar is ook een belangrijk middel om contact te maken. Soms zijn mensen om diverse redenen hiertoe minder in staat, maar lukt het wel om contact te krijgen door inzet van beweging op een dusdanige wijze die aansluit bij de persoon of groep.

Als Bewegingsagoog werk je aan het bevorderen van het algemeen welzijn van de cliënten middels het geven van diverse bewegingsmomenten in kleinere en/of grotere groepen. Maar beweging kan veel meer teweegbrengen. Door diverse bewegingsvormen in te zetten, vergroot jij als bewegingsagoog de verbinding, de zingeving en de zelfredzaamheid van de cliënten. Je weet beweging op een passende wijze in te zetten bij cliënten met probleemgedrag, neemt onrust weg en hebt een activerende rol. Met jouw inbreng help je de cliënten niet alleen aan een glimlach op hun gezicht en een moment van geluk en herkenning, maar ook bij processen als acceptatie, depressie en stemmingswisselingen. Je ondersteunt cliënten in het ontdekken van hun talenten en helpt hen deze verder te ontplooien. Het kleinste gebaar, de kleinste blijk van herkenning, dat is wat jouw dag geslaagd maakt!

Een groot gedeelte van de functie zal in beslag genomen worden met het opzetten, vormgeven en implementeren van bewegingsagogie voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Tevens stel je zorgplannen op (observeren, opstellen, uitvoeren en evalueren) en beheer je de ruimtes en materialen.

Over de locatie

De Koraal-locatie Op de Bies in Landgraaf is, naast Maasveld en St. Anna, een van de drie locaties voor verstandelijk gehandicapten zorg (VG) van Koraal in Limburg. De drie organisaties hebben elk een moderne centrumlocatie en daarnaast enkele woningen verspreid in de wijk. Zij bieden zorg, behandeling, begeleiding, advies en ondersteuning aan mensen met ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen, veelal gecombineerd met onbegrepen gedrag. Het aanbod sluit aan bij de wensen en mogelijkheden van cliënten. De een heeft behoefte aan 24-uurszorg op een van de centrumlocaties; de ander woont thuis en maakt gebruik van een van de dagbestedingsmogelijkheden en of thuiszorg.

Gastenhof is het orthopedagogisch behandelinstituut van Koraal in Limburg. Vanuit de drie Limburgse Koraal-regio's (Midden- en Noord-Limburg, Parkstad en Heuvelland / Maastricht / Westelijke Mijnstreek) biedt Gastenhof behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren met een licht verstandelijke beperking, veelal gecombineerd met complexe gedragsproblematiek en/of een psychiatrisch probleem. De jongeren zijn tussen 4 en 21 jaar. Behandeling vindt intramuraal plaats, in de thuissituatie of via de polikliniek.


Wat bieden wij?


Een leuke en afwisselende functie met bewegingsactiviteiten in diverse accommodaties o.a. in het zwembad, de gymzaal of fitnessruimte. Je krijgt de mogelijkheid om zelfstandig aan de slag te gaan met het opzetten van een nieuw beweegprogramma voor onze jeugd. Je bereid zelfstandig bewegingsactiviteiten voor en voert deze uit afgestemd op de wensen, behoeften en mogelijkheden van onze cliënten om hun welzijn te bevorderen.
  • Je salaris en overige voorwaarden wordt geregeld conform de CAO Gehandicaptenzorg.
    De functie van Bewegingsagoog is ingedeeld in FWG 45: min €2.085 en max €3.189 bruto/maand op basis van 36 uur per week.
  • Meer informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden binnen Koraal tref je aan via de bijgevoegde link: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden
  • We starten met een contract voor bepaalde tijd, welke bij gebleken geschiktheid kan worden omgezet in onbepaalde tijd.

Wie zoeken wij?


Een enthousiaste, sportieve collega met een gezonde dosis doorzettingsvermogen! Je staat stevig in je schoenen, neemt initiatief en gaat een uitdaging niet uit de weg. Je beschikt over goede sociale vaardigheden en legt makkelijk contact met jeugdigen met een licht verstandelijke beperking.
  • Je bent in het bezit van een CIOS diploma "Ortho-bewegingsagogie" met als specialisatie zwemleider, zwemonderwijzer of een gelijkwaardige opleiding.
  • Je hebt een brede kennis van beweging, agogische werkwijzen, methoden en technieken.
  • Je beschikt over vaardigheden Reanimatie en EHBO.
  • Je hebt affiniteit met jeugdigen met een licht verstandelijke beperking.
  • Je bent flexibel inzetbaar en in het bezit van het rijbewijs B.
Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Anita Frijns via 06 - 5132 1774.

Alvorens je bij ons in dienst treedt, is het mogelijk dat wij telefonisch en/of schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.


Reageren


Heb je interesse, wil je onze nieuwe collega worden en voldoe je aan de gestelde eisen? Dan ontvangen we graag zo snel mogelijk, uiterlijk 23 april 2021, je reactie via het sollicitatieformulier.