Koraal zoekt een

Bewegingsagoog - Op de Bies

Dienstverband

12 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 2

Standplaats

Landgraaf

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Voor regio Parkstad zoeken we een Bewegings-agoog(e) voor 12 uur per week (ter vervanging van verzuim).


Over de functie


Binnen Koraal Regio Parkstad wordt er middels beweging een positieve bijdrage geleverd aan de daginvulling van de cliënten. Beweging is niet alleen goed voor de gezondheid en de motoriek, maar is ook een belangrijk middel om contact te maken. Soms zijn mensen om diverse redenen hiertoe minder in staat maar lukt het wel om contact te krijgen door inzet van beweging op een dusdanige wijze die aansluit bij de persoon of groep.

Als bewegingsagoog werk je aan het bevorderen van het algemeen welzijn van de cliënten middels het geven van diverse bewegingsmomenten in kleinere en/of grotere groepen. Maar beweging kan veel meer teweegbrengen. Door diverse bewegingsvormen in te zetten, vergroot jij, als bewegingsagoog de verbinding, de zingeving en de zelfredzaamheid van de cliënten. Je weet beweging op een passende wijze in te zetten bij cliënten met probleemgedrag, neemt onrust weg en hebt een activerende rol. Met jouw inbreng help je de cliënten niet alleen aan een glimlach op hun gezicht en een moment van geluk en herkenning, maar ook bij processen als acceptatie, depressie en stemmingswisselingen. Je ondersteunt cliënten in het ontdekken van hun talenten en helpt hen deze verder te ontplooien. Het kleinste gebaar, de kleinste blijk van herkenning, dat is wat jouw dag geslaagd maakt!

Wat bieden wij?
 • Een leuke en afwisselende functie met bewegingsactiviteiten in diverse accommodaties o.a. in zwembad, gymzaal, fitnessruimte met de mogelijkheid om veel ervaring op te doen en jezelf te ontwikkelen door middel van diverse cursussen en trainingen.

 • Je salaris en overige voorwaarden wordt geregeld conform de CAO Gehandicaptenzorg.
  De functie van Bewegingsagoog is ingedeeld in FWG 45 (min € 2.381 en max € 3.452 bruto/maand op basis van 36 uur/p.w.).

 • Meer informatie omtrent de arbeidsvoorwaarden binnen Koraal tref je aan via de bijgevoegde link: https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/arbeidsvoorwaarden;

 • Mogelijkheid voor een dienstverband voor onbepaalde tijd. Dit in onderling overleg en afhankelijk van opleiding/ervaring.

 • Ingangsdatum z.s.m. Het betreft een tijdelijk contract van 3-6 maanden, ter vervanging van verzuim. Indien nodig, kan dit verlengd worden.

Wat vragen wij van jou?
 • Je bent in het bezit van een CIOS diploma "ortho-bewegingsagogie" met als specialisatie zwemleider, zwemonderwijzer of een gelijkwaardige opleiding.

 • Je beschikt over vaardigheden reanimatie en EHBO.

 • Je hebt affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking.

 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden.

 • Je bent sportief, beschikt over een gezonde dosis doorzettingsvermogen, neemt initiatieven en loopt niet weg voor een uitdaging.

 • Je hebt een brede kennis van beweging agogische werkwijzen, methoden en technieken.

 • Je kunt zelfstandig bewegingsactiviteiten voorbereiden en uitvoeren afgestemd op de wensen, behoeften en mogelijkheden van onze cliënten om hun welzijn te bevorderen.

 • Je stelt zorgplannen op (observeren, opstellen, uitvoeren en evalueren).

 • Het beheren van ruimtes en materialen.

Meer informatie

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Anita Frijns te bereiken op telefoonnummer: 06-51321774

Alvorens je bij ons in dienst treedt, is het mogelijk dat wij telefonisch en/of schriftelijk referenties inwinnen bij je huidige of een vorige werkgever en dien je een Verklaring omtrent Gedrag te overleggen.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Interne kandidaten hebben, mits zij aan de functie-eisen voldoen én bij gebleken geschiktheid, voorrang ten opzichte van externe kandidaten.

Reageren

Heb je interesse in deze uitdagende en afwisselende functie als Bewegingsagoog? Dan ontvangen we graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór 1 december 2022, je reactie via het sollicitatieformulier.