Maastricht UMC+ zoekt een

Bioinformaticus / Data Scientist

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Wij bieden een voltijd aanstelling als Bioinformaticus / Data-scientist bij de afdeling MMI. De hoofdtaak van de functie is het inrichten/faciliteren, uitvoeren en superviseren van complexe analyses ten behoeve van bovengenoemde vraagstellingen in het kader van diagnostiek, epidemiologie, business intelligence en wetenschappelijk onderzoek. Dit behelst o.a. het opzetten/inrichten van sequentieanalyse-pijplijnen, ontsluiten van data (m.b.v. SQL en/of andere gangbare systemen), onderhoud van bestaande Bio-IT tools, filteren, matchen en herstructureren van data, opstellen van rapportages en het maken van dashboards. Andere taken bestaan uit bijspringen bij andere ICT-gerelateerde zaken zoals vraagbaak voor ICT-problemen en het bieden van ad-hoc ICT-oplossingen wanneer de situatie daar om vraagt. De taken zullen breed zijn, maar translationeel van karakter, om nieuwe applicaties voor de patiëntenzorg te automatiseren en resultaten te verwerken voor toepassing bij toekomstige diagnostiek.

Je werkt nauw samen met de staf van MMI, waaronder de Medisch Moleculair Microbiologen en de medisch specialisten op het gebied van microbiologie en infectieziekten.

Wat vragen wij van jou?
We zoeken voor deze vacature iemand met het volgende profiel:
 • Post-HBO / WO werk- en denkniveau.
 • Affiniteit met het werkveld infectieziekten / medische microbiologie.
 • Kennis van het datastructuren (en het microbiologisch proces).
 • Vaardig met R en andere functie-specifieke statistische kennis, Spotfire en powerBI.
 • Programmeervaardigheden.
 • Creativiteit in het zoeken van oplossingen.
 • Belangrijke competenties zijn stressbestendigheid, flexibiliteit, goed communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling) en gericht op samenwerking.
 • Enthousiaste teamspeler , maar ook goed zelfstandig kunnen functioneren.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?
De afdeling Medische Microbiologie, Infectieziekten & Infectiepreventie van het MUMC+ omvat naast diverse research laboratoria, 3 diagnostische laboratoria: bacteriologie, infectieserologie en moleculaire diagnostiek. In totaal werken er ruim 100 medewerkers bij MMI, waaronder artsen, medisch moleculair microbiologen, onderzoekers, analisten, deskundigen infectiepreventie en een diverse groep medewerkers in ondersteunende functies.
Door de digitalisering van werkprocessen en het beschikbaar komen van technieken zoals Next gen sequencing, genereert de afdeling grote hoeveelheden data, waaronder uitslagen van onderzoeken, logging van uitgevoerde stappen in het diagnostische proces en ruwe data (o.a. van sequencing) waar complexe verdere analyse uitgevoerd moet worden voor het genereren van een uitslag. De Bioinformaticus/Datascientist ondersteunt de afdeling door het ontsluiten en analyseren van data, waarmee vraagstellingen beantwoord kunnen worden in het kader van diagnostiek, epidemiologie, business intelligence en wetenschappelijk onderzoek. De data scientist zal daarom met alle disciplines van de afdeling MMI samenwerken. De taken liggen op academisch niveau en er is ruimte voor (mee)schrijven aan wetenschappelijke publicaties.

Maastricht is een van de oudste en mooiste steden van Nederland met een zeer internationaal karakter. De stad wordt gekenmerkt door haar bourgondische inslag, het historische centrum en de vele evenementen. Winkelen in Aken, Brussel en Parijs is binnen handbereik en met het mooie Zuid-Limburgse heuvelland, de Belgische Ardennen en de Duitse Eifel om de hoek.

Arbeidsovereenkomst
Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 3 jaar voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.4 Cao umc. Een vast dienstverband daarna is beoogd.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring vindt aanstelling in schaal A10 of A11 plaats conform Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Paul Savelkoul paul.savelkoul@mumc.nl
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.