PSW zoekt een

Bouwers gezocht voor het nieuwe WBC in Meijel

Dienstverband

20 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Panningen

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Halverwege 2023 is de verwachting dat het nieuwe WBC Beckershof in Meijel haar deuren gaat openen en de 23 appartementen bewoond gaan worden. We willen in eerste instantie kijken of er interne kandidaten zijn binnen PSW die deze nieuwe woonlocatie mee willen opstarten. Medewerkers die de cultuur van PSW mee overbrengen. Wie wil samen van dit nieuwe huis een gezellig en veilig thuis maken?

Vanaf medio zomer 2023 is PSW voor gemiddeld 20-32 uur per week op zoek naar meerdere:

(Ondersteunend) begeleiders en persoonlijk begeleiders

Wat ga je doen?
  • Je werkt vanuit de visie 'niet zorgen voor, maar zorgen dat'. Jouw verantwoordelijkheid is groot, maar je staat er niet alleen voor. Met collega's en ouders/ verwanten zorg je ervoor dat de cliënten richting en inhoud aan hun eigen leven kunnen geven.
  • Jij zorgt voor de ontwikkeling en/of het behoud van vaardigheden en zelfstandigheid. Je helpt de bewoners op weg naar meer eigen regie over hun leven en maakt participatie in de lokale samenleving mogelijk.
  • Je kunt snel schakelen, speelt in op de individuele zorgbehoefte en voert ondersteunende en cliëntgerichte werkzaamheden uit.
  • Naast de dagelijkse begeleiding en persoonlijke verzorging lever je als (ondersteunend) begeleider een bijdrage aan de uitvoering van de individuele ondersteuningsplannen.
  • Als persoonlijk begeleider coördineer je de zorg van een aantal bewoners en maak je een passend ondersteuningsplan. Door nauw contact te houden met alle betrokkenen zorg je voor een veilig, warm en vertrouwd thuis.
De locatie - WBC Beckershof in Meijel

Dit WBC voor 23 mensen met een verstandelijke beperking ligt aan de rand van het dorp, maar toch op loopafstand van het centrum. Dat past precies bij de visie van PSW: volop meedoen in de samenleving! Iedere bewoner op de eerste en tweede verdieping heeft een eigen studio met daarin een woon-/eetkamer, aparte slaapkamer, badkamer en berging. Het WBC heeft op de begane grond zorgkamers voor bewoners die extra zorgfaciliteiten nodig hebben.

WBC Beckershof zal bestaan uit 3 woongroepen, ieder met zijn eigen identiteit.

Op de begane grond zal een groep cliënten komen van zowel ernstig/ meervoudig als matig verstandelijk beperkt. Dit wordt een combinatie groep van mensen die veelal afhankelijk zijn van verzorging/begeleiding, maar ook mensen die wel een bepaalde mate van zelfstandigheid hebben. Sfeer en veiligheid zijn basisvoorwaarden in deze groep.

Op de eerste en tweede etage wonen veelal bewoners die functioneren op matig en licht verstandelijke niveau als gevolg van een verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel.

De eerste etage kenmerkt zich doordat deze cliënten veiligheid, sfeer en structuur nodig hebben en voor een groot gedeelte dit ook in een groep zoeken. Een aantal van hen is nog echt jong en zal ook nog veel training vragen op allerlei zelfredzaamheidsaspecten.

Bewoners van de tweede etage hebben meer behoefte aan individuele begeleiding en vragen meer ondersteuning op het psychische vlak. In de gezamenlijk ruimtes zullen bewoners elkaar ontmoeten.

Omgeving

Vrijwel naast ons nieuwe WBC is Sint Jozef wonen en zorg (het ouderencentrum) gelokaliseerd, waarmee we graag willen samenwerken op allerlei gebieden. Ook de dagbesteding gaan we samen gedeeltelijk inrichten voor zowel belevingsgerichte dagbesteding als (groep en individuele) werkplekken.

Ook willen we graag dat cliënten lokaal meedoen, mogelijk via een werkplek ergens binnen de gemeenschap. Daarnaast is er aanbod van zorgboerderijen waarmee we contact willen leggen middels onderaannemerschap. Contacten gaan we te zijner tijd leggen.

Wat maakt deze baan zo aantrekkelijk?

Binnen Meijel willen we zaken innovatief aanpakken. Wil en durf je af te wijken van de gebaande paden, alternatieven te proberen, wikken en wegen hierover, kun je dit met collega's bespreken, feedback geven en ontvangen, proberen, reflecteren en leren hiervan...? Heb je affiniteit met wonen maar ook met werk en dagbesteding? Solliciteer dan op deze leuke uitdaging!

Meer informatie of direct solliciteren?

Voor meer informatie kun je tot 15 augustus terecht bij Lilian Lormans, teamleider via 06-23298799 of l.lormans@psw.nl. Daarna kun je weer terecht bij Louise Haasen, teamleider via 06-53983676 of l.haasen@psw.nl. Solliciteren kan via de sollicitatieknop bij de betreffende vacature op www.werkenbijpsw.nl.

De eerste gesprekken worden in onderling overleg gepland.

Over PSW
PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Dat betekent dat onze medewerkers elke dag opnieuw met andere uitdagingen, dromen en talenten te maken hebben. Het zit in het bloed van iedere PSW medewerker om vanuit die ene bijzondere cliënt te denken en ook te handelen.