MeanderGroep zoekt een

Business Intelligence Specialist

Dienstverband

36 uur

Opleidingsniveau

HBO, WO, HBO+

Standplaats

Landgraaf Landgraaf Landgraaf

Werkvelden

Ouderenzorg

Meander heeft een ambitieus meerjarenplan gebaseerd op de zorgvisie 2025. Vanuit onze zorgvisie gebaseerd op de behoeften van onze klanten en een gezonde financiële basis bouwen we aan de vernieuwing van ons vastgoed, voeren we een ICT-revitalisatie door, werken we aan geautomatiseerde bedrijfsprocessen met een moderne BI-oplossing en creëer jij je mooiste baan. De stafafdeling Financiën, en speciaal het team BI, draagt als deskundige op het gebied van data-analyse en bijbehorende tools bij aan de realisatie van onze doelstellingen en ondersteunt de besluitvorming. Wil je hier meer over weten en ben je nieuwsgierig naar ons verhaal voor de toekomst, reageer dan op deze vacature.

Jouw rol

Word jij enthousiast van BI, data en dashboards en wil je meebouwen aan onze nieuwe snelweg van informatie ?

We hebben een datawarehouse met financiële, personele en zorginhoudelijke gegevens. Dit is echter gebaseerd op verouderde techniek en voldoet niet meer aan onze eisen en wensen. Deze gegevens willen we anders opslaan, ontsluiten en gebruiken. Hoe ?

De basisinformatie wordt gebaseerd op de bron en ondersteunt het nemen van beslissingen en het uitvoeren van geautomatiseerde controles op onze systemen/databronnen. Met de BI-omgeving gaan we knelpunten signaleren en inzicht geven in de achterliggende oorzaken. We maken het werken van onze medewerkers makkelijker en onze processen efficiënter en effectiever. Tot slot kunnen we voorspellen met behulp van modellen en externe gegevensbronnen. Hiermee dragen we bij aan het realiseren van de doelstellingen van Meander en het verbeteren van de zorg voor onze klanten

Samen met jouw collega’s van het team BI werk je dagelijks aan de informatiearchitectuur, het beheer van de data en het opstellen van analyses en dashboards. Hierdoor leveren en delen we zowel intern en extern betrouwbare informatie, uiteraard passend binnen wet- en regelgeving. Je onderhoudt een goede functionele relatie met het team Control en het team ICT.

Je kerntaken bestaan uit het opstellen van informatieanalyses, dashboards en andere informatieproducten, gebaseerd op onze BI-architectuur.

Je beschikt over kennis van architectuur, datawarehousesen datalekken? en adviseert over de inrichting hiervan. Hier ligt echter niet de nadruk van het werk. Hierbij werk je gestructureerd, waar nodig projectmatig en in lijn met vigerende architectuur- en inrichtingsprincipes.

Hier herken jij jezelf in

 • Haal jij positieve energie uit het verbeteren van onze dienstverlening voor klanten en het ondersteunen van de zorgmedewerkers ?
 • Het is jouw kracht de wensen en vragen vanuit de organisatie met inhoudelijke expertise en de juiste (BI) tools te ontwikkelen en beantwoorden
 • Analytisch, resultaatgericht en goed cijfermatig inzicht
 • Oog voor ontwikkelingen in de markt en op jouw vakgebied
 • Academisch werk- en denkniveau en een opleiding op het gebied van Business Intelligence of informatiemanagement
 • Verbinder tussen business en informatie
 • +/-  3 jaar ervaring in BI, Data Management, BI-tools en data-governance is een pré
 • Kennis van datawarehouse-ontwikkeling, ETL, data-architectuur en informatieprocessen
 • Kennis van bedrijfsvoering in de gezondheidszorg en relevante wet- en regelgeving 

 Bij indiensttreding dien je een geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) te kunnen overleggen of bereid te zijn deze aan te vragen. De kosten van de VOG worden vergoed door MeanderGroep. 

Welkom bij MeanderGroep

 Wat bieden wij:

 • Salarisinschaling conform CAO VVT, FWG 60, maximaal €4744,40 bruto per maand 
 • Werken bij de aantrekkelijkste werkgever van (Zuid)-Limburg
 • Mogelijkheden tot persoonlijke groei
 • Een contract voor 5 dagen per week, in eerste instantie voor de periode van een jaar, met uitzicht op verlenging
 • Goede pensioenregeling
 • Gunstige personeelskortingen op bijvoorbeeld je fitnessabonnement