De Zorggroep zoekt een

Carrière-switch naar de Zorgsector

Dienstverband

8-12 uur

Opleidingsniveau

MBO niveau 3, MBO niveau 4, HBO, HAVO, HBO+

Standplaats

Maasbracht Baarlo Maasbree Panningen Helden Panningen Panningen St. Odiliënberg Herkenbosch Herten Swalmen Swalmen Roermond Roermond Roermond Roermond Echt Heythuysen Maasbracht Nederweert Helden Herkenbosch Roermond Weert

Werkvelden

Ouderenzorg

Overweeg jij een Carrière-switch naar de Zorgsector? Maar vind je het lastig om direct je huidige baan op te geven zonder dat je 100% overtuigd bent dat werken in de zorg de juiste keuze is? De Zorggroep en Calibris Advies bieden je met het WelSlagen Zij-instroom traject de mogelijkheid om 3 maanden te oriënteren in de zorg, naast je huidige baan.

Wat ga je doen? 
Vanaf begin april 2021 werk je 8 tot 12 uur per week, gedurende 12 weken, onder begeleiding mee op een locatie in de regio Roermond of Weert van De Zorggroep.
Dit doe je naast je huidige baan, je ontvangt hiervoor geen vergoeding. Het vraagt dus eigen tijd en inzet!
Tijdens een aantal korte, deels online bijeenkomsten, doe je extra kennis op over de ouderenzorg en deel je ervaringen.
Natuurlijk vindt er een eindevaluatie plaats met een eerlijk advies voor een doorstroom naar een werken en leren traject in de zorg op MBO niveau 3 of 4 of HBO niveau.

Wat maakt jou de juiste kandidaat voor dit traject? 
WelSlagen Zij-instroom is bedoeld voor werkenden die een carrière in de zorg overwegen.
Verder:
- ben je zelfstandig, flexibel, geduldig en kun je goed samenwerken in teamverband;
- kun je goed je grenzen aangeven en bewaken;
- heb je goede communicatieve eigenschappen;
- ben je in het bezit van een VMBO kader-, theoretische leerweg of gemengde leerweg diploma of een diploma basisberoepsopleiding op niveau 3/4 of diploma vakopleiding van welke (niet-zorg) opleiding dan ook;
- ben je flexibel inzetbaar en bereid om ook in de avonduren, weekenden en op feestdagen te werken;
- Je bent na het oriëntatietraject, vanaf September 2021, minimaal 28 uur per week beschikbaar.

Hoe zorgen wij voor jou? 
Je mag 3 maanden meekijken in een zorgteam om te voelen en ervaren of de zorg echt iets voor je is.
Na het positief afronden van het oriëntatietraject krijg je een plek in onze MBO BBL klas Verzorgende IG of Verpleegkundige of Duale HBO Verpleegkundige traject van September 2021, krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor 24-28 uur gedurende de opleiding en ontvang je een leerlingensalaris. Na het afronden van je opleiding krijg je meteen een contract voor onbepaalde tijd.

Selectieprocedure
De selectieprocedure voor de opleiding tot dit oriëntatietraject bestaat uit een beoordeling van je motivatiebrief en je cv. Vervolgens vindt er een online selectiegesprek plaats. Een talenttest wordt afgenomen, waarbij je getoetst wordt op cognitieve vaardigheden, motivatie en begeleidingsbehoefte, en je krijgt een Nederlands, Reken en Engels test. Ook vragen we een referentie. Voor dit traject betaal je een eigen bijdrage van € 475,00 voor lesmaterialen en begeleiding. Bij doorstroom in het BBL traject wordt dit terugbetaald.

Direct solliciteren of eerst meer weten?
Solliciteren kan via het reactie formulier (button Solliciteren). 
Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Melanie Knoups via melanie.knoups@dezorggroep.nl 

De Zorggroep
De Zorggroep biedt zorg en verpleging aan iedereen die dat nodig heeft. Van jong tot oud. In professionele woon- en zorgcentra maar ook thuis.  Op 39 locaties met ruim 5.000 medewerkers en bijna 3.000 vrijwilligers.
Dwars door Noord- en Midden-Limburg. De best mogelijke zorg en ondersteuning krijgen. Daar zorgen wij voor.
Talentvolle mensen bieden wij daarom een plek waar je met plezier werkt, leert en jezelf ontwikkelt. Zorg jij? Dan zorgen wij voor jou.

Het is niet toegestaan om deze vacature en de daarin vermelde contactgegevens te gebruiken voor acquisitiedoeleinden.