Mondriaan zoekt een

Casemanager bij Ortho & Jeugd FACT-team

Dienstverband

24 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Voor ons Ortho & Jeugd FACT-team in Maastricht zijn wij op zoek naar een betrokken casemanager (24 uur p.w.). Het werken met deze jongeren vraagt wat van je inlevingsvermogen. Je spreekt hun taal en geeft niet snel op. Ervaring binnen de verslavingszorg is een pré, belangrijker is dat je flexibel en daadkrachtig bent en niet bang om te pionieren. Je bent niet gehecht aan je bureaustoel en je hebt een creatieve "hands on"- mentaliteit.

Past deze functie bij jou?
De doelgroep van het Ortho & Jeugd FACT team bestaat uit jongeren in de leeftijd 12 tot 23 jaar met (signalen van) ernstige psychiatrische gedragsproblemen, in combinatie met problemen op andere levensgebieden. Deze jongeren zijn vaak moeilijk bereikbaar voor hulpverlenende instanties. Het gaat enerzijds om jongeren die nog geen of onvoldoende probleembesef hebben en daardoor geen hulp zoeken of hulpvragen kunnen formuleren. Anderzijds gaat het om jongeren die een lange historie hebben met de hulpverlening waarin ze zijn vastgelopen en waardoor ze vaak teleurgesteld zijn.

Als jij aan de slag gaat in ons Ortho & Jeugd FACT-team als casemanager, ben je een bondgenoot die naast de jeugdige en zijn (gezins-)systeem staat. Samen ga je praktisch en toekomstgericht te werk en help je om betekenis te geven aan het verleden en de kwetsbaarheden. De visie van het Jeugd FACT-team is gebaseerd op SRH (Systematisch Rehabilitatiegericht Handelen), namelijk 'herstellen doe je zelf, maar niet alleen'. Wij gaan uit van eigen krachten en mogelijkheden van onze jongeren en hun systeem.

Als casemanager werk je zelfstandig maar maak je wel deel uit van een ambulant, multidisciplinair team. Binnen dit team lever je een belangrijke bijdrage vanuit jouw deskundigheid en ervaring. Je bent dan ook niet bang om je stem te laten horen. Je bent creatief, flexibel, stressbestendig en je beschikt over een goed gevoel voor humor. In je werk toon je begrip, toewijding, geduld en empathisch vermogen. Het meedraaien in het rooster voor de crisisdienst/voorwacht KJ is voor jou geen probleem.

Dit neem je mee
 • Je hebt een afgeronde opleiding (hbo of wo) op het gebied van Social Work, Verpleegkunde, SPV of Mental Health;
 • Je beschikt over ruime werkervaring, bij voorkeur met de complexe jeugdpsychiatrische doelgroep, ervaring binnen de verslavingszorg is een pré;
 • Je bent SKJ- of BIG-geregistreerd of beschikt over een LOGO-verklaring (basispsycholoog);
 • Je bent doordacht en professioneel en niet bang voor ad hoc situaties. Je voelt je op je plek binnen een dynamische werkomgeving;
 • Je beschikt over een grote mate van zelfstandigheid, stressbestendigheid en flexibiliteit;
 • Je hebt kennis van de sociale kaart;
 • Je hebt een rijbewijs B en een eigen auto ter beschikking.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers ;
de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

En verder:
 • Je krijgt een contract voor bepaalde tijd (jaar) met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal €2.607,-- en maximaal €4.218,-- (FWG 55 - CAO GGZ, salarisniveau 01-06-2021, kernfunctie transmuraal werker 2). Deze bedragen zijn bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.
 • Opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn;
 • Een eindejaarsuitkering;
 • Een ruime verlofregeling;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget (POB) dat je kunt investeren in jouw eigen fysieke en mentale gezondheid of in je loopbaan;
 • Reiskostenvergoeding woon-werk;
 • Thuiswerkvergoeding;
 • Lease-fietsenplan
 • Collectiviteitskorting op zorgverzekeringen;
 • Kortingen bij tal van winkels, webshops, hotels, etc. via registratie bij Benefits at Work;
 • Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team leuke activiteiten te ondernemen.
Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website en op werkenbijmondriaan.

Is je interesse gewekt?
Voor vragen of meer informatie over de functie en de afdeling kun je contact opnemen met Cindy Kurvers, inhoudelijk teamcoach binnen Ortho J-FACT, bereikbaar op het nummer: 06-13700119.

Heb je interesse, stuur dan een reactie vóór 22 mei 2022 via de sollicitatiebutton.

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. De kosten voor het aanvragen hiervan zijn uiteraard voor onze rekening. Bij indiensttreding vragen wij je ook om een geldige BIG-registratie/LOGO-verklaring te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld