Mondriaan zoekt een

Casemanager bij Radix ambulant, forensische psychiatrie

Dienstverband

24 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Heerlen Maastricht Sittard

Werkvelden

Geestelijke gezondheidszorg
Dienstverband: 24-36 uur per week
Soort dienstverband: Bepaalde tijd met de intentie dit om te zetten naar onbepaalde tijd
Kernfunctie: Transmuraal werker 2
Standplaats: Heerlen in combi met Maastricht of Sittard
Opleiding: Sociaal psychiatrisch verpleegkundige of hbo-V in combinatie met Social Work/Sociaal pedagogisch hulpverlening/post-hbo forensische psychiatrie
Salaris: FWG 55 - CAO GGZ (min. € 2.553,-- en max. € 4.131,--)
Reageren voor: 29-09-2020
Werving: In- en externe werving

Radix Ambulant is de forensisch ambulante Zorg van Mondriaan. Wij behandelen patiënten die delicten plegen of dreigen te plegen in samenhang met een psychiatrische verslavingsstoornis. Centraal in de behandeling staat het voorkomen van recidive, waarbij voortdurend een link wordt gelegd naar de delict analyse en de delict keten. Vaak is hierbij het delict of de agressie te herleiden naar psychosociale problematiek. De behandeling kan worden gecombineerd met woonbegeleiding, financiële dienstverlening, sociale participatie, activering en begeleiding bij overige sociaal maatschappelijke problemen. De patiënt wordt geleid naar (beschermd) werk of arbeidsrehabilitatie. Indien mogelijk worden ook de verwanten bij de behandeling betrokken.

Radix Ambulant bestaat uit een Forensisch Fact en Forensische Poli. Het accent van jouw werkzaamheden ligt bij de Poli of bij Fact maar we gaan uit van een brede inzetbaarheid. Je geeft sturing aan het individuele behandelproces en bent verantwoordelijk voor het opstellen, evalueren en bijstellen van behandelplannen, onder regie van de regiebehandelaar.

Past deze functie bij jou?
Jij functioneert prima in een dynamische, soms hectische omgeving. Vanuit jouw professionele verantwoordelijkheid signaleer, initieer en schep je voorwaarden voor verbeteringen en innovaties in de zorgverlening, de methodiekontwikkeling en de ontwikkelingen van werkprocessen. Verder zijn jouw belangrijkste taken als casemanager:
  • Het opstellen en coördineren van het integrale zorgproces voor een aantal aan jou toegewezen patiënten die intensieve complexe zorg nodig hebben;
  • Begeleiding bij overige sociaal maatschappelijke problematiek;
  • Het coachen van collega's;
  • Participeren in beleidsontwikkeling.
Wat neem je mee?
- Je hebt werkervaring als casemanager binnen de (forensische) psychiatrie;
  • Je werkt zelfstandig, bent stressbestendig en je hebt een flexibele werkhouding;
  • Je kunt overzicht houden, omgaan met een veelheid aan taken en werken onder tijdsdruk; dit zijn jouw kwaliteiten. Net als de vaardigheid om met een groot aantal verschillende disciplines samen te werken;
  • Je hebt kennis van de sociale kaart en goede uitdrukkingsvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat wij bieden
Wij bieden jou gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Bij ons is er ruimte voor ontwikkeling, vernieuwing en verdieping. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers de ontwikkelingen binnen het vakgebied bijhouden en we hebben binnen onze organisatie dan ook diverse mogelijkheden voor het volgen van cursussen, opleidingen en/of trainingen.

Salaris en rechtspositie zijn conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg. Daarnaast bieden wij opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn en een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, bruto-netto uitruilmogelijkheden, een ruime verlofregeling en collectiviteitskorting op zorgverzekeringen. Er is een actieve personeelsvereniging en ruimte om met het team activiteiten te ondernemen.

Mondriaan
De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee. Transparanter, opener, wijkgerichter, dienstbaarder, meer gericht op maatschappelijke participatie en samen leven met elkaar. Wij vinden dat de vraag, wensen en verwachtingen van patiënten, familieleden/naasten, verwijzers, ketenpartners en financiers richtinggevend zijn. Samen werken wij aan herstel, voor een geestelijk gezond Zuid-Limburg. Lees hier ons verhaal. Meer informatie over Mondriaan vind je op onze website .

Is je interesse gewekt?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Margot Habets, RVE manager, bereikbaar op het nummer: 06-132 059 93. Heb je interesse, stuur dan een reactie via onderstaande button.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.