Envida zoekt een

Casemanager Dementie bij Envida

Dienstverband

32

Opleidingsniveau

HBO, WO, HBO+

Standplaats

Margraten Meerssen Maastricht Eijsden Margraten Maastricht Maastricht Bunde Maastricht Maastricht Maastricht Gulpen Maastricht Maastricht Maastricht Maastricht

Werkvelden

Ouderenzorg

Het team van casemanagers in Maastricht en Heuvelland is op zoek naar een nieuwe collega in het gebied Gulpen. Ben jij die betrokken en ambitieuze collega die de beste zorg aan mensen met dementie en hun naasten voor op stelt? Dan zoeken wij jou.

Met jouw professionele toewijding zorg jij er samen met dit team voor dat mensen met dementie zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, op de manier waarop zij dat willen en met een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Wanneer het echt niet langer mogelijk is, dan wordt naar een passende woonomgeving gezocht.

 

Wat ga jij doen?

Als casemanager dementie biedt je langdurige begeleiding gericht op zowel de persoon met dementie als op zijn/haar familie en andere mantelzorgers. Daarbij zet jij jouw kennis en kundigheid niet alleen in op de ziekte, maar vooral op de gevolgen daarvan voor het dagelijks leven.
Met verstand van zaken begeleid en ondersteun je de cliënt en zijn familie gedurende het hele traject thuis. Jij werkt samen in de keten met thuiszorg, verpleeghuizen, verwijzers (huisartsen), GGZ en ziekenhuis.

Je stelt de cliënt centraal en neemt voor wat betreft de inhoudelijke taken een onafhankelijke positie in ten opzichte van de participerende organisaties. Je bent verantwoordelijk voor het actief volgen en begeleiden van de cliënt en zijn naaste omgeving. Je organiseert en coördineert de noodzakelijke ondersteuning voor cliënt en mantelzorger(s) en je spreekt zorgverleners aan op hun rol en verantwoordelijkheden binnen het traject.

 

Wat verwachten wij van jou?

Jij bent een ‘stevige ’persoonlijkheid met een sociale instelling en beschikt over:

 • Bij voorkeur een HBO-V (verpleegkundige niveau 6 met een geldige BIG-registratie), of andere passende hbo-opleiding (social work);
 • Casemanagementopleiding is een pré of de bereidheid deze te willen volgen;
 • Affiniteit met de doelgroep, dit komt o.a. tot uiting in uw eerdere werkzaamheden en ervaringen;
 • Kennis van de sociale kaart van dementie en de daarbij optredende knelpunten;
 • Ervaring met het coördineren van werkzaamheden;
 • Ervaring met het werken in een netwerkorganisatie is een pré;
 • Een hoge mate van zelfstandigheid;
 • Uitstekende communicatieve eigenschappen;
 • Het vermogen tegengestelde belangen te kunnen overbruggen en door te zetten;
 • Rijbewijs en auto.

Als casemanager ben je in staat:

 • De cliënt en zijn naasten vraag- en belevingsgericht te ondersteunen en te begeleiden in alle fasen van zijn/haar ziekteproces, en versterkt (zo veel als mogelijk) het zelfmanagement.
 • De complexiteit van de gezondheid- leefsituatie van de cliënt in te schatten op lichamelijk, geestelijk, sociaal en spiritueel welbevinden en de nodige zorg en ondersteuning te organiseren.
 • Een sensitieve en reflectieve houding te hebben ten aanzien van moreel-ethische en juridische dilemma’s met bewaking van eigen grenzen.
 • De kwaliteit van de zorg en ondersteuning aan cliënten en diens naasten in stand te houden en zo mogelijk te verbeteren.
 • Oog te hebben voor- en mee te denken in innovatieve ontwikkelingen en projecten

 

Wij bieden:

Een uitdagende functie. Je verricht je werkzaamheden onder verantwoordelijkheid van de deelnemende partijen (de stuurgroep) van het ketenzorgprogramma dementie en legt verantwoording af aan de ketenregisseur. Je komt in dienst van Envida. De functie is ingeschaald in FWG 50 van CO VVT.

Heb je interesse in deze vacature?

Hebben we je interesse gewekt? Druk dan direct op de Sollicitatiebutton. Dit kan tot 16 mei 2021. Wij zien jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae graag tegenmoet.

Na ontvangst van jouw brief word je geïnformeerd over het verdere verloop van de procedure. De gesprekken vinden naar verwachting plaats op dinsdag 25 mei 2021.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je terecht bij Judith Lansink, ketenregisseur. Je kunt ook een uitgebreid functieprofiel aanvragen. Judith Lansink is te bereiken op tel. nr. 06 830 45 556. Of kijk op www.hulpbijdementie.nl.