Maastricht UMC+ zoekt een

Casemanager Jong en Kanker (AYA Project)

Dienstverband

10,8 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?

 • Als (verpleegkundige) casemanager AYA (VPKCMA) ga je samen met AYA's en Medische Zorgverleners (Projectteam AYA) het AYA gedachtengoed je eigen te maken en om vervolgens als ambassadeur/teacher de kennis en expertise onder de andere oncologische zorgverleners te verspreiden.
 • Potentiele AYA's worden door de zorgprofessionals (medisch specialist [io], tumorspecifieke verpleegkundige casemanager) bij de VPKCMA aangemeld. De VPKCMA neemt met de AYA een gestandaardiseerde AYA vragenlijst door en bespreekt de eventuele onderliggende problematiek. Tevens wordt de AYA geïnformeerd over de mogelijkheid persoonlijk, maar ook voor naasten, toegang te verkrijgen tot de AYA4 community, een online omgeving waar je andere AYA's/naasten kunt ontmoeten, ervaringen uitwisselen, kennis en gevoelens delen (AYA4 All, AYA4 Naasten en AYA4 Breast).
 • De bevindingen van dit gesprek worden in het wekelijkse MDO Psychosociale zorg besproken, adviezen geformuleerd aan de AYA en de hoofdbehandelaar. Gedurende de totale behandeling/follow-up zal de AYA vragenlijst regelmatig (1-4x jaar) gebruikt worden om de actuele situatie te beoordelen.
 • Adviezen kunnen bestaan uit het inschakelen van een psycholoog, psychiater, arbeidsintegratie coach, studieadviseur, maatschappelijk werker, seksuoloog, fysiotherapeut, revalidatie arts, ….
 • Uiteindelijk dient de AYA zorg een integraal onderdeel te zijn van de Oncologische zorg binnen het MCCC en OncoZON. Het projectteam bewaakt de kwaliteit van de AYA zorg en is overlegpartner/vertegenwoordiger voor de Nationale AYA organisatie.


Wat vragen wij van jou?
Wij zoeken een enthousiaste casemanagers met affiniteit voor de oncologische zorg, aandacht en interesse in de mens achter de ziekte, "Heel de mens", en meer specifiek de AYA leeftijdsgroep. De medewerker vervult reeds een functie binnen een of meerdere tumorzorglijnen binnen het Maastricht Oncologisch Centrum. .
Wij verwachten van jou:
 • een HBO-denkniveau, ervaring met projectmatig werken, interesse in onderzoek en een pioniersgeest;
 • dat je affiniteit hebt met deze specifieke zorglijn;
 • dat je een flexibele werkhouding hebt;
 • dat je nauw kan samenwerken met artsen en paramedici;
 • dat je collegiaal en klantvriendelijk bent;
 • dat je leergierig bent en het uitbouwen van kennis en kunde belangrijk vindt;
 • dat je een goed organisatorisch denk vermogen hebt, goed kunt organiseren waardoor je kan bijdragen aan de verdere uitbouw van dit project, alsook aan de verdere optimalisatie van de kwaliteit van de patiëntenzorg;
 • dat je een patiëntgerichte attitude hebt en empathisch bent: uit alles moet blijken dat de patiënt centraal staat, om de best mogelijke zorg te willen leveren.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Oncologie is een speerpunt van het Maastricht UMC+. De missie van de oncologische zorg is het leveren van hooggekwalificeerde patiëntenzorg, zowel inhoudelijk als procesmatig, waarbij de patiënt centraal staat. De poliklinische oncologische patiëntenzorg is thema georiënteerd, multidisciplinair van opzet en gelokaliseerd in het Oncologiecentrum Maastricht. Daarbij is er niet alleen oog voor een optimale behandeling, maar ook voor een optimale nazorg. Verrichten van onderzoek en onderwijs is een kerntaak, inherent aan het academisch profiel.

De diagnose kanker en het ondergaan van de behandeling ervan heeft een immense impact op het dagelijkse leven van een patiënt. Afhankelijk van de leeftijd/levensfase heeft de patiënt, naast de puur medische zorg, behoefte aan aandacht, advies en begeleiding op diverse persoonlijke, sociale en maatschappelijke gebieden (Integrale Oncologische Zorg, "Heel de Mens"). Het Nationaal AYA (Adolescents and Young Adults) 'Jong & Kanker' Platform is, opgericht in september 2016, heeft als visie het leveren van 'state of the art' leeftijdsspecifieke en integrale AYA zorg met een evenwichtige spreiding over Nederland (https://aya4net.nl/). Meer specifiek, aandacht voor de problematiek waar jongvolwassenen (18-35 jaar) met kanker mee te maken krijgen, zoals zelfbeeld, vruchtbaarheidsdilemma's, werk & inkomen, studie, opleiding, verzekeringen en hypotheken.
Het Maastricht Comprehensive Cancer Center (MCCC) is voornemens, in het voorjaar 2019 te starten met een (virtuele) AYA poli, als onderdeel van het Nationaal AYA 'Jong & Kanker' Platform, voor alle Oncologische Specialismen binnen het Oncologisch Centrum van het Maastricht UMC+. Deze activiteit heeft als uiteindelijk doel uit te groeien tot een van de 6 regionale kennis en expertise centrum voor AYA's (Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland ,OncoZON).

Doelstellingen:
 • Verbeteren van de kwaliteit en kwantiteit van leven van AYA's;
 • Bewerkstelligen van een maximale participatie van AYA's in de maatschappij;
 • Alle AYA's hebben toegang tot AYA zorg;
 • Alle AYA's en naasten hebben toegang tot een community;
 • Zorgprofessionals in Maastricht (en later OncoZON) zijn bekend met AYA zorg en verlenen deze zorg passend bij hun functie en werkplek;
 • Stimuleren van opleiding/onderwijs voor zorgprofessionals om 'state of the art' AYA zorg te kunnen bieden;
 • Binnen de OncoZON regio werken zorgprofessionals samen met AYA's om AYA zorg in te richten. De eerste lijn en de algemene ziekenhuizen in een regio draineren voor complexe AYA kennis en kunde op het MUMC+ AYA kenniscentrum.


Aanstelling
Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 6 maanden voor gemiddeld 10,8 uur per week conform artikel 2.4.2 van de Cao umc.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.712,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A08b van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.