Maastricht UMC+ zoekt een

CCU-verpleegkundige

Dienstverband

24 - 32 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Als Cardiac Care verpleegkundige verpleeg je patiënten met acute en complexe hartproblemen. Je begeleidt de patiënten en familie vanaf het moment dat ze het ziekenhuis binnenkomen, betrekt ze bij hun behandeling en geeft ze voorlichting. Je geeft gespecialiseerde zorg. De patiënten kunnen enkele uren tot enkele dagen op de unit Cardiac Care verblijven. Je werkt met andere disciplines samen. Jij bent dan degene die de regie heeft over de totale zorg voor de patiënt. Een proactieve en leergierige houding is hierbij essentieel.

Het wisselende karakter tussen helpen aan herstel (verplegen) en acuut handelen in een medische noodsituatie (aan het hart) vraagt een bepaald type verpleegkundige. Stevig in je schoenen staan is daarbij een must. Je werkt hierbij nauw samen met medici en paramedici waarbij je, als belangrijke spil, de zorg rondom de aan jou toegewezen patiënten coördineert. Je levert een actieve bijdrage aan de bevordering van de kwaliteit en veiligheid met betrekking tot de zorgprocessen op de afdeling en ontwikkeling van de verpleegkundige zorg binnen de CCU afdeling. Klinisch redeneren en Evidenced based kunnen handelen is hierbij een voorwaarde.

Wat vragen wij van jou?
Je bent niet bang om je grenzen te verleggen en de patiënt staat voor jou op de eerste plaats!
Je beschikt over een flexibele werkhouding en bent in staat om adequaat te handelen in acute situaties. Je voelt je goed bij de druk die het werk op een CCU / EHH met zich meebrengt en bent een kei in organiseren en klinisch redeneren.

We zoeken nieuwe collega's die collegiaal zijn en teamgeest voorop hebben staan. Wij zoeken een enthousiaste persoonlijkheid, die accuraat en respectvol werkt en beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel richting patiënt en familie als collega's.
Je bent bereid om je in te zetten voor de ontwikkeling van de kwaliteit van zorg binnen de afdeling door deel te nemen aan verbeterprojecten of een aandachtsgebied binnen en/of buiten de afdeling. Je bent bereid om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling.

Naast bovenstaande dien je te beschikken over:
  • Een in Nederland geregistreerd CCU- diploma;
  • Ervaring op een ICU, CCU afdeling of hartkatheterisatiekamer;
  • Registratie als verpleegkundige in het BIG register.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Ben je geïnteresseerd en wil je graag een kijkje nemen op onze CCU, dan nodigen wij je graag uit om een dag te komen meelopen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Het Hart+Vaat Centrum Maastricht maakt onderdeel uit van Maastricht UMC+. Meer dan 600 medewerkers leveren 24 uur per dag de best mogelijke zorg voor uw hart en vaten. Patiëntenzorg gaat bij ons hand in hand met hoogwaardig onderzoek en onderwijs. Ons personeel is uitstekend opgeleid en wij bieden de nieuwste medische behandelingen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Binnen het Hart+Vaat Centrum behandelen we niet alleen hart- en vaatziekten, maar geven ook gericht advies omtrent leefstijl, gewicht en voeding om zo hart en vaatziekten te voorkomen. Op het gebied van aortachirurgie, trombose, hartritmestoornissen en hartfalen (onze speerpunten) behoren we tot de Internationale top.

De Cardiovascular Care Unit (CCU) maakt onderdeel uit van het Hart+Vaat Centrum Maastricht. De afdeling bestaat uit 10 CCU bedden waar patiënten worden behandeld met ernstige cardiovasculaire of cardiale aandoeningen die intensieve zorg nodig hebben. De CCU is een dynamische afdeling door een hoge turn over van patiënten in combinatie met acute problematiek. De CCU maakt onderdeel uit van de ontwikkeling naar centralisatie van de MC afdelingen. In het opleiden van verpleegkundigen en de ontwikkeling van deze MC afdelingen speelt de afdeling een belangrijke rol.

De Eerste Hart Hulp (EHH) maakt onderdeel uit van de CCU. De EHH verricht een belangrijke eerste hulp functie voor patiënten met acute cardiale problemen. Patiënten worden op de EHH kortdurend opgenomen ter nadere diagnostiek en/of behandeling waarna patiënten met ontslag gaan of worden opgenomen (evt. na interventie) op een van de verpleegafdelingen van het Hart+Vaat Centrum.

De CCU werkt nauw samen met de hartkatheterisatiekamer en de ICU.

Aanstelling
Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 24 tot 32 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.

Er wordt van je verwacht dat je deelneemt in de onregelmatigheidsdiensten tijdens avond-nacht, weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.922,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A09a van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.