Maastricht UMC+ zoekt een

CCU-verpleegkundige in opleiding

Dienstverband

32 - 36 uur per week

Opleidingsniveau

HBO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Ziekenhuizen
Wat ga je doen?
Op de CCU of Hartbewaking, verpleeg en bewaak je patiënten met ernstige hartproblemen. Tijdens de verpleegkundige vervolgopleiding Cardiac Care Verpleegkundige leer je wat daar allemaal bij komt kijken.
Na een korte voorbereidingsfase start je met de Basis Acute Zorg opleiding (BAZ), deze duurt ongeveer 6 maanden. Als je deze succesvol hebt afgerond kun je instromen in de CCU opleiding. Deze duurt 12 maanden. De bedoeling is dat je binnen 2 jaar beide opleidingen hebt afgerond.

Inhoud opleiding
Je leert hoe je mensen met acute en complexe hartaandoeningen verzorgt. Dit kunnen patiënten zijn met hartritmestoornissen en hartfalen maar ook mensen die een hartinfarct hebben gehad of recent geopereerd zijn aan het hart. Het ingrijpen bij levensbedreigende situaties (bijvoorbeeld als je meedraait op de Eerste Hart Hulp) wordt een belangrijk onderdeel van je werk. Tijdens de opleiding leer je je hoofd koel te houden en handelend op te treden. Aan de hand van klinisch redeneren ontwikkel je je kennis en vaardigheden. De CCU werkt nauw samen met de afdeling IC, hartkatheterisatiekamer en de verpleegafdelingen Cardiologie en Cardio-thoracale Chirurgie. Je leert binnen deze acute setting samenwerken met andere verpleegkundigen en artsen. Omdat je werkt tijdens je opleiding kun je de theorie meteen toepassen in de praktijk.

Na afronding van de opleiding ben je Cardiac Care verpleegkundige.

Wat vragen wij van jou?
Je bent niet bang om je grenzen te verleggen en de patiënt staat voor jou op de eerste plaats!
Je beschikt over een flexibele werkhouding en bent in staat om adequaat te handelen in acute situaties. Je voelt je goed bij de druk die het werk op een CCU / EHH met zich meebrengt en hebt aanleg voor klinisch redeneren.

We zoeken nieuwe collega's die collegiaal zijn en teamgeest voorop hebben staan. Wij zoeken een enthousiaste persoonlijkheid die accuraat en respectvol werkt en beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel richting patiënt en familie als collega's.

Naast bovenstaande dien je te beschikken over:
  • een diploma Verpleegkunde op MBO- of HBO-niveau;
  • heb je minimaal 1 jaar ervaring als Verpleegkundige binnen een ziekenhuis;
  • sta je al als verpleegkundige geregistreerd in het BIG-register.
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving eruit?
Het Hart+Vaat Centrum Maastricht maakt onderdeel uit van Maastricht UMC+. Meer dan 600 medewerkers leveren 24 uur per dag de best mogelijke zorg voor uw hart en vaten. Patiëntenzorg gaat bij ons hand in hand met hoogwaardig onderzoek en onderwijs. Ons personeel is uitstekend opgeleid en wij bieden de nieuwste medische behandelingen op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Binnen het Hart+Vaat Centrum behandelen we niet alleen hart- en vaatziekten, maar geven ook gericht advies omtrent leefstijl, gewicht en voeding om zo hart en vaatziekten te voorkomen. Op het gebied van aortachirurgie, trombose, hartritmestoornissen en hartfalen (onze speerpunten) behoren we tot de Internationale top.
De Cardiovascular Care Unit (CCU) maakt onderdeel uit van het Hart+Vaat Centrum Maastricht. De afdeling bestaat uit 10 CCU bedden waar patiënten worden behandeld met ernstige cardiovasculaire of cardiale aandoeningen die intensieve zorg nodig hebben. De CCU is een dynamische afdeling door een hoge turn over van patiënten in combinatie met acute problematiek. De CCU maakt onderdeel uit van de ontwikkeling naar centralisatie van de MC afdelingen. In het opleiden van verpleegkundigen en de ontwikkeling van deze MC afdelingen speelt de afdeling een belangrijke rol.

De Eerste Hart Hulp (EHH) maakt onderdeel uit van de CCU. De EHH verricht een belangrijke eerste hulp functie voor patiënten met acute cardiale problemen. Patiënten worden op de EHH kortdurend opgenomen ter nadere diagnostiek en/of behandeling waarna patiënten met ontslag gaan of worden opgenomen (evt. na interventie) op een van de verpleegafdelingen van het Hart+Vaat Centrum.

Aanstelling
Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding voor gemiddeld 32-36 uur per week conform artikel 2.4.4 Cao umc.
Na positieve afronding van je opleiding is een mogelijkheid op een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar conform 2.4.1 van de Cao umc. Bij voldoende functioneren wordt de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opgevolgd door een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Er wordt van je verwacht dat je deelneemt in de onregelmatigheidsdiensten tijdens avond-nacht, weekenduren en feestdagen.

Wat bieden wij?
De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:
  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en sportabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.


Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.280,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A07 van de Cao umc.

Heb je nog vragen?
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.