Zuyderland zoekt een

Ben jij de Chef de Clinique Cardiologie die wij zoeken?

Dienstverband

1.0 fte

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Sittard – Geleen Heerlen Brunssum Kerkrade

Werkvelden

Ziekenhuizen

De vakgroep Cardiologie is per direct op zoek naar een betrokken en enthousiaste Chef de Clinique voor 1,0 fte.

Zuyderland Medisch Centrum is een van de grootste Samenwerkende Topklinische opleidingsziekenhuizen (STZ). STZ-ziekenhuizen onderscheiden zich door steeds de voorhoedepositie te kiezen met patiëntgericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. Zij richten zich hierbij op de volgende kernthema's: innovatie, medisch leiderschap en transitie van de zorg.

De vakgroep

De vakgroep Cardiologie van Zuyderland Medisch Centrum bestaat uit 32 cardiologen. De vakgroep draagt zorg voor de poliklinische cardiologische activiteiten op de locaties Heerlen, Sittard-Geleen en Brunssum, alsmede 1,5 lijns zorg in het Pluspunt in Kerkrade.

Op locatie Heerlen worden meerdere interventies gedaan: PCI, FFR, OCT, microvasculaire metingen en (biventriculaire) pacemakerimplantaties.

Er bestaat een goede samenwerking op meerdere gebieden tussen Zuyderland MC en MUMC+; met name de interventiecardiologie is in vergaande mate geïntegreerd.

Er zijn 2 klinische afdelingen in Heerlen en Sittard, inclusief 2 CCU/EHH’s.

In samenwerking met de vakgroep Radiologie/Nucleaire geneeskunde worden cardiale MRI’s, CT’s en nucleaire onderzoeken verricht en beoordeeld. De vakgroep heeft een B-opleiding cardiologie met gestructureerde onderwijsprogramma’s voor a(n)ios, PA-ers en VS-ers. Daarnaast zijn er stageplekken voor AIOS interne geneeskunde, longgeneeskunde en SEH.

Wij zoeken een allround cardioloog die het vak in de volle breedte kan uitvoeren.

Wie bent u?

 • Een RGS-geregistreerde cardioloog;
 • Iemand met goede contactuele eigenschappen, zowel in omgang met patiënten, collegae en overige ziekenhuismedewerkers;
 • Iemand die uitdagingen niet uit de weg gaat;
 • Iemand die gemakkelijk met anderen samenwerkt ongeacht hun rol.
   

Verder verwachten wij:

 • Bereidheid tot participatie in research;
 • Een actieve deelname aan de opleiding van arts-assistenten en coassistenten;
 • Een actieve deelname in de dienstenstructuur.

Ons aanbod

 • Een uitdagende functie in een topklinisch ziekenhuis;
 • Een tijdelijke aanstelling voor 1,0 fte voor 12 maanden in dienst van het Medische Specialistisch Bedrijf Zuyderland;
 • Salariëring volgens de AMS-systematiek;
 • Een inspirerende werkomgeving;
 • Mogelijkheid tot implanteren van pacemakers.

Interesse

Informatie kan worden ingewonnen bij dr. R. Manusama (cardioloog en vakgroep voorzitter) en dr. T. Lenderink (cardioloog en opleider) via tel. nr. 088- 4597777. Schriftelijke sollicitaties, vergezeld van een curriculum vitae, kunnen t/m 1 oktober 2021 gestuurd worden naar het bestuur Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland, Postbus 5500, 6130 MB Sittard of per mail via msb-recruitment@zuyderland.nl 

Aanvullende informatie

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Over Zuyderland Medisch Specialistisch Bedrijf

Binnen het Medisch Specialistisch Bedrijf Zuyderland zijn vrijgevestigd medisch specialisten en medisch specialisten in loondienst van Zuyderland Medisch Centrum verenigd. De circa 400 medisch specialisten hebben zich samengevoegd in vakgroepen. Zuyderland is als één van de 26 Samenwerkende Topklinische opleidings Ziekenhuizen (STZ) landelijk koploper met 12 erkende topklinische functies en sedert 2003 NIAZ-geaccrediteerd.