Stichting Pergamijn zoekt een

Cliëntbegeleider, Echt (Dasweg 2-4)

Dienstverband

36 uur per week

Opleidingsniveau

MBO niveau 4

Standplaats

Echt

Werkvelden

Gehandicaptenzorg
Cliëntbegeleider, Echt (Dasweg 2-4)

De uren voor deze vacature zijn in overleg bespreekbaar!

"Ieder mens geeft het liefst zelf vorm aan zijn eigen leven. Soms lukt dit niet op eigen kracht. Wij ondersteunen mensen met een verstandelijke beperking en/of complexe zorgvraag. Door goed te luisteren naar de wensen van onze cliënten en hun netwerk geven wij invulling aan alle facetten van het leven: wonen, werken, vrije tijd of contacten met anderen. Wij zijn een professionele partner en handelen vanuit ons hart, gelijkwaardigheid en respect."

Jouw werkomgeving

Als begeleider op Dasweg 2-4 ondersteun je 14 cliënten met een matig/ernstig verstandelijke beperking met een autismespectrumstoornis, een prikkelverwerkingsstoornis en hechtingsproblematiek. Alle cliënten zijn bekend met moeilijk verstaanbaar gedrag. Binnen Dasweg 2-4 wonen cliënten die meerzorg ontvangen waarbij sprake is van een intensieve begeleidingsintensiteit. Een aantal cliënten krijgen belevingsgerichte dagbesteding aangeboden vanuit de woning.

Met jouw professionaliteit weet je aan te sluiten bij het lage emotionele ontwikkelingsniveau van de cliënt dat niet hoger ligt dan 18 maanden. Je werkt vanuit het ondersteuningsplan van de cliënt en draagt bij aan het realiseren van de doelen. Je ondersteunt de individuele cliënt en laat ruimte voor eigen regie en autonomie. Uitgangspunt hierbij is 'normaal waar mogelijk, bijzonder waar nodig'. Je hebt oog voor de behoeften aan basisveiligheid. Je werkt vanuit de relatie, biedt de nodige nabijheid en individuele aandacht en weet de cliënt waar nodig aan te sturen en te stimuleren.

Deskundigheid en een goede samenwerking met het team, betrokken disciplines en verwanten vinden wij belangrijk.

Wie ben jij?

Een betrokken en enthousiaste cliëntbegeleider. De cliënt kan rekenen op jouw oprechte aandacht. De ontwikkeling, plezier en welzijn van de cliënt staan voorop met het ondersteuningsplan als leidraad. De cliënt bij Pergamijn staat centraal en heeft zoveel als mogelijk de regie over zijn eigen ondersteuningsplan. Jij als professional gaat samen met de cliënt deze ondersteuningsvragen vorm geven. Je werkt zelfstandig, maar je doet het niet alleen! Samen met je collega's zoals een teamleider, senior cliëntbegeleider en een gedragskundige staat jullie dagelijkse werk in het teken van het welzijn van de bewoners. Daarbij gaan jullie als team voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Het werk is dynamisch. Je kunt prioriteiten stellen als geen ander en je schakelt makkelijk tussen de verschillende werkzaamheden. Regelmatig heb je overleg met familie en wettelijke vertegenwoordigers en neem je deel in het multidisciplinair overleg. Je beschikt dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en een groot inlevingsvermogen. Met jouw positieve instelling ga je geen uitdaging uit de weg en durf je op een opbouwende manier kritisch naar jezelf en je collega's te zijn. Verder heb je een gezonde dosis humor, relativeringsvermogen en een positieve blik op het leven.

Jouw achtergrond...
  • Je hebt een afgerond diploma in de zorg als Verzorgende 3IG, niveau 4 of HBO niveau.
  • Je hebt minimaal één jaar ervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ouderenzorg en/of psychiatrie.
  • Je bent bereidt het vak te leren.
Wij...

Pergamijn investeert volop in de ontwikkeling en opleiding van haar medewerkers en biedt je de mogelijkheid om je carrière op jouw manier vorm te geven. Er is oprechte interesse in zowel de cliënten als in jou. Verder bieden wij:
  • Een salaris in overeenstemming met de cao gehandicaptenzorg; FWG 35 of 40, de inschaling is afhankelijk van je opleiding; (min. €2.110,- max. €3.154,- o.b.v. 36 uur);
  • 144 verlofuren per jaar uitgaande van een fulltime dienstverband en 57 Persoonlijk Budget Levensfase uren;
  • 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • Een op maat gemaakt inwerktraject om een goede start te maken binnen stichting Pergamijn;
  • Bij indiensttreding lever je een verplichte geldige VOG (verklaring omtrent gedrag). De kosten van de VOG vergoeden wij;
  • De Dasweg in Echt is goed te bereiken vanuit Sittard, Geleen, Beek, Heerlen, Maastricht, Roermond, Maasmechelen, Maaseik en Kinrooi.
Meer weten?

Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met teamleider Roger van Loo tel. 0475-777510 of r.vanloo@pergamijn.org.
Wil je de recruiter spreken, bel dan naar 0475-479 666.

Jij gaat ervoor!

Ben je geïnteresseerd solliciteer dan met motivatie en cv.

De procedure beslaat een kennismakingsgesprek met recruiters Anja, Justin of Marie-Christine en een tweede gesprek met teamleider Roger van Loo.